2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Régebben kóros étvágytalansággal küzdött, most evõversenyt nyert egy 24 éves fiú

A 24 éves Peter Czerwinski korábban kóros étvágytalansággal küzdött, újabban azonban sorra nyeri az evõversenyeket, sõt Guinness-rekordot is döntött már falánkságával.
Egy korábban kórosan étvágytalan férfi nyerte meg a New York-i hamburgerevõ-versenyt, a szerdai hotdogfaló viadal keddi felvezetõ eseményét. A burgerbajnok kanadait Peter Czerwinskinek hívják és hatalmas evõjövõ elõtt áll, mivel még csak 24 éves.

A 10 perces versenyidõ alatt 15 hamburgert tömött magába, így övé a gyõztesnek járó, ezer dollár értékû hamburgerutalvány - és további ezer dollár készpénz.

A bajnok tizenévesként egyébként annyira étvágytalan volt, hogy tíz esztendeje még a kórházat is megjárta csont-bõr soványsága miatt. Így aztán elmondható, hogy szinte a nulláról ette fel magát testépítõvé - merthogy egy ideje az izomnövesztõ súlyzózás az egyik hobbija.

Czerwinski egyébként kétszeres Guinness-rekorder a nyers hagyma és a Ferrero Rocher kategóriájában: 43,53 századmásodperc alatt kebelezett be egy fej hagymát, a csokoládéból pedig kilenc darabot tudott megenni egy perc alatt.