2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Két gyermeket várt, de hármat hozott a világra

Két gyermeket várt, de hármat hozott a világra az a fiatal brit nõ, aki 5 év után, a mesterséges megtermékenyítés elõtti éjszaka természetes úton is megfogant.
Natalie and Danny Hollands iskolás koruk óta egy pár. Jó ideje szerettek volna már gyereket, de eddig minden próbálkozásuk sikertelen volt. Natalie-nak egészségügyi problémái voltak, ezért a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek. Az orvosok hormonkezelést írtak elõ, ami próbára tette a kapcsolatukat, mert Natalie érzelgõs lett, a szexuális együttléteket pedig korlátozták.

Végül elérkezett a nagy nap. A mesterséges megtermékenyítést megelõzõ este Valentin-napra esett, ezért a pár romantikus vacsorával jutalmazta magát, és hosszú idõ óta elõször intim együttlétre is sor került. Másnap annak rendje és módja szerint beültettek a nõ méhébe két, elõzõleg a férj spermájával megtermékenyített petesejtet.

Nem sokkal késõbb boldogan újságolták barátaiknak a jó hírt: Natalie terhes, hamarosan gyermekáldás elé néznek. Igen ám, de a 26 éves nõ vérezni kezdett, ezért azonnal kórházba vitték. Ekkor derült ki, hogy a két embrió mellett egy harmadik bébi is növekszik a hasában.

A hitetlenkedõ orvosok elõször azt hitték, a beültetett petesejtek egyike vált ketté, de mindhárom embrió külön magzatburokkal rendelkezett, tehát nem lehettek ikrek. Csakhamar kiderült: a mesterséges megtermékenyítés elõtti nap éjszakáján Natalie természetes úton is megfogant. Ennek mindössze egy a millióhoz az esélye.

Natalie és profi focista férje már 5 éve próbáltak gyereknemzéssel, ezért mindenki úszott a boldogságban. Kilenc hónappal késõbb meg is született a három kislány. Sofia, Annabella és Mia császármetszéssel, makkegészségesen jöttek a világra.