2024.04.19. - Emma

Két órára milliárdos lett egy svéd férfi

6 milliárd svéd koronával lett gazdagabb egy férfi egy banki hiba miatt, de nem sokáig örülhetett a pénznek, a tévedést gyorsan korrigálták.
Milliomos lett egy svéd férfi, de csak néhány órára: banki egyenlegén mintegy 200 milliárd forintnak megfelelõ svéd korona jelent meg egy banki tévedés miatt. Az 50 éves Anders Loberg épp egy bankautomatához ment, hogy némi pénzt vegyen fel, amikor a gép által kiadott igazoló szelvényen meglátta az óriási összeget.

"Azt hittem, nyertem a lottón, vagy ehhez hasonló. Képtelen voltam elhinni. Az egyik felem úgy érezte, fogni kell a pénzt és eliszkolni vele, de aztán amilyen gyorsan megjelent a számlámon, ugyanúgy el is tûnt" - mesélte a férfi, aki már azon gondolkozott, hogy valamilyen megtakarítási számlára teszi át a pénzt.

Mint kiderült, az összeg egy banki hiba folytán került az õ számlájára, ezért két órával késõbb már intézkedett is a bank és a hirtelen jött gazdagság tiszavirág-életûnek bizonyult. A pénzintézet vizsgálatot indított, hogyan történhetett meg ilyen tévedés.