2024.04.20. - Tivadar

Visszakapta a benzinkúton elhagyott millióit

Egy benzinkúton hagyta el azt a kupac készpénzt egy férfi, amit egy éven keresztül rakosgatott szorgalmasan, hogy megvehesse álmai motorját. Csodák csodájára a pénz megkerült!
Egy teljes éven keresztül gyûjtögette a pénzt a 40 éves Piotr Manchewski, hogy megvehesse álmai motorját, aztán amikor összegyûlt a szükséges összeg, kocsiba pattant és Varsóból Münchenbe utazott. Útközben betért egy benzinkúthoz, ahol a több mint 15 ezer eurónyi (4,5 millió forint) bankóköteget valahogyan elhagyta. Veszteségére azonban csak akkor döbbent rá, amikor a szalonba érve nem tudta kifizetni a hõn áhított vasparipát.

Kétségbeesésében visszament Varsóba, abban bízva, hogy valójában otthon felejtette a pénzt, ám az nem volt ott, így a rendõrséghez fordult segítségért. A nyomozás villámgyors eredményt hozott, nem sok idõ múlva már tudták, hogy a benzinkút egyik alkalmazottja õrzi a pénzt, így a rendõrség fel is ajánlotta, hogy visszajuttatja a jogos tulajdonosához.

Õ azonban inkább újra Münchenbe hajtott, ahol más elintéznivalója is akadt: nemcsak a motort vette meg végre, hanem elment a benzinkúthoz és 350 eurót (100 ezer forint) adott a becsületes megtalálónak jutalomképp.