2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hat év alatt háromszor nyert a lottón egy norvég család

Hat év alatt összesen 800 millió forintnak megfelelõ összeget nyert egy norvég család a lottón. A lottójátékot szervezõ cég szerint erre korábban még nem volt példa.
Röpke hat év alatt háromszor nyert nagy összeget egy norvég család a lottón, legutóbb a múlt héten. Össznyereményük immár 800 millió forintnak megfelelõ norvég korona fölé emelkedett.

A nyeremények ráadásul egyre tetemesebbek. A sorozatot az apa, Leif Oksnes kezdte 4,1 millió norvég koronával. Utána következett Hege Jeanette nevû lánya, aki ráduplázott apja lottóbevételére: 8,2 millió koronát nyert. A múlt héten húga, Tord még erre is "rátett" csaknem 4 milliót: összesen 12 millió koronával gyarapította a családi vagyont.

A sorozat további érdekessége, hogy kétszer épp családi születés-, pontosabban szülésnapon nyertek Oksnesék. Mindegyik alkalommal Hege Jeanette szült, és a család duplán örülhetett: egyrészt az újszülöttnek, másrészt a lottónyereménynek.

Hege a harmadik nyeremény idején csupán terhes volt, de a két lánytestvér három fivére - õk még nem nyertek, ám már nagyon szeretnének - arra buzdítja Hegét, hogy szüljön még legalább tíz gyereket.

A lottójátékot szervezõi szerint akadt már olyan fogadó, aki kétszer nyert a lottón, de olyan család még sohasem, amely háromszor.