2024.04.19. - Emma

Jackie Chan nagylelkûen kezdte az újévet

Jackie Chan harcmûvész és színész nagylelkûen kezdte az újévet. Január 3-án 480.000 dollár értékben adományozott ruhákat, gyógyszereket és ételt egy szükséget szenvedõ falunak.
A Csúcsformában címû filmek sztárja, a Jackie Chan Jótékonysági Alapítványon keresztül intézte a közvetlen segítséget a magányos, Kína egyik rettentõen szegény tartományában lévõ falunak, ahol pár hónappal ez elõtt már üzembe helyeztetett egy 64.000 dolláros motor hajtotta kutat. Wangjiawan falucska új kútjának beszerelését decemberben fejezték be.

A január elejei látogatás során a színész és több kínai híresség is visszatért a faluba, hogy lássa a kút mûködését, és hogy ellássák a falut a legszükségesebb eszközökkel és élelmiszerekkel. Chan köszönetet mondott a médiának és az újságíróknak, valamint méltatta a közösségi hálók erejét, mivel azok felhívták a figyelmet erre a szegénységben élõ közösségre. Azt üzente, hogy hálás azoknak a riportereknek, akik jelentették a Wangjiawan-ban fennálló helyzetet és reméli, hogy a többi nehéz sorsú helyre is fel fogják hívni a figyelmet.

Elmondása szerint Kína olyan nagy, hogy adományai csak akkor tudnak eljutni azokhoz, akiknek szükségük van rájuk, ha a média és az újságírók hírül adják és utánajárnak az eseteknek.