2024.03.29. - Auguszta

Kialakult a nyolcas döntõ mezõnye az Eurovíziós Dalfesztiválon

Kialakult a nyolcas döntõ mezõnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal címû showmûsorban. A vasárnapi második középdöntõbõl Vastag Tamás, Radics Gigi, ByeAlex, valamint Agárdi Szilvia és Pál Dénes kettõse jutott a fináléba.
A zsûritõl a vasárnapi adásban a legtöbb pontot, 43-at Vastag Tamás elõadásában a Holnaptól címû dal (szerzõk: Szabó Zé és Szente Vajk) kapta, mögötte Radics Gigitõl az Úgy fáj (Kelemen Huba, Jack D. Elliot, Skylar Thomson, Jánosi) végzett 42 ponttal. Az M1 és a Duna World csatornán élõben közvetített második középdöntõ további hét dalából a tévénézõk sms-szavazataival ByeAlex és a Kedvesem címû dal (szerzõ: Márta Alex, Palásti Kovács Zoltán Zoohacker), valamint az Agárdi Szilvia és Pál Dénes elõadásában elhangzott Szíveddel láss (Szabó Zé, Molnár Tamás) jutott a nyolcas döntõbe.

A United együttes tagjai produkciójuk után a Republic zenekar logóját ábrázoló pólót viselve elmondták, hogy imádkoznak a népszerû csapat kórházban lévõ énekese, Cipõ (Bódi László) felépüléséért.

A korábbi, szombati elsõ középdöntõbõl Kállay-Saunders András, Rácz Gergõ, Cserpes Laura és Keresztes Ildikó került a fináléba. A Dal március 2-i döntõjének gyõztese képviseli Magyarországot az idei, 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmõben.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 244 dalt neveztek, közülük 30 jutott az elõdöntõkbe és 18 a középdöntõkbe.