2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Nevetése miatt kerülhet börtönbe egy férfi

Börtön fenyeget egy férfit az Egyesült Államokban, mert túl hangosan nevetett. A vádirat szerint Schiavelli február 12-én este hat óra tájban zavarta a köz nyugalmát azzal, hogy kinevetett ablakán, azután – visszaesõként – másnap is kiröhögött otthonából, amelyben anyjával él.
Túl hangos nevetés miatt fenyeget börtön egy férfit az Egyesült Államokban, pedig nem is közterületen, hanem otthonában röhögött. A 41 éves Robert Schiavelli a vétkes. Long Islanden él, és egy szomszédja jelentette fel, a rendõrség meg komolyan vette a panaszokat, és kétszer is megbírságolta a férfit.

A vádirat szerint Schiavelli február 12-én este hat óra tájban zavarta a köz nyugalmát azzal, hogy kinevetett ablakán, azután – visszaesõként – másnap is kiröhögött otthonából, amelyben anyjával él.

A medvetermetû, öblös hangú férfi azt állítja, hogy feljelentõje állandóan gúnyolja õt és lehülyézi, õ pedig erre válaszul röhögi ki. Schiavelli ügyvédje indítványozta az ügy ejtését, ám a bíró nem volt erre hajlandó. Még nem tudni, hogy ki nevet a végén. Ha az érzékeny fülû szomszéd, akkor Schiavelli 30 napra börtönbe kerül, és még 500 dollár bírságot is fizethet.