rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Prostituáltaknak adott igazat a kanadai bíróság

  A panaszt tevõ prostituáltaknak adott igazat egy kanadai bíróság, és jogszerûtlennek ítélte a prostitúció korlátozására hozott törvény fontos részleteit.

 • Chargoggagogg manchaugg agoggchaubu nagungamaugg-tó nevét helyesen így írják!

  Végre eldõlt, hogyan is helyes írni a Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg-tó nevét.

  Így, ahogy az elõbb szerepelt. A tó az Egyesült Államokban, Massachusettsben van, egyike a világ leghosszabb nevû földrajzi helyeinek. 45 betûbõl áll, a helyiek nem is nagyon hívogatják így, inkább csak Webster-tónak mondják, mert ehhez a településhez van a legközelebb.

 • Díszvendégnek hívtak meg egy esküvõre egy kutyát

  Díszvendégnek hívtak meg egy esküvõre egy kutyát Nagy-Britanniában, mert korábban megmentette a menyasszony életét.

  Boxer Boris - a kutya - a hölgyet a kihûléses haláltól óvta meg azzal, hogy rátalált az ájult nõre egy mezõn, miközben gazdájával sétált. A nõ annyira válságos állapotban volt, hogy a mentõknek újra kellett éleszteniük, a kórházban pedig csaknem lemondtak róla. Két hétig volt az intenzív osztályon, míg végül javulni kezdett állapota.

 • Levágott nõi fejjel dicsekedett egy bangladesi férfi

  Megöltem a feleségem! - kiáltozta büszkén lépdelve egy levágott nõi fejjel Dakka utcáin egy bangladesi férfi, mielõtt a rendõrök õrizetbe vették - írta az MTI.

  Késõbb kiderült, hogy nem is a férfi felesége volt az áldozat. A 34 éves Amin korábban összeveszett a nejével, elrohant otthonról és csak három nappal késõbb tért haza. Amikor csütörtökön belépett lakásába, nejét nem találta, így berontott a 22 éves albérlõjük szobájába, és egy konyhakéssel levágta a nõ fejét.

 • 47 gyermeket nevelt fel a macedón énekesnõ

  Esma idén Vlatko Lozanoskival közösen képviseli majd Macedóniát Malmöben, az Eurovíziós dalfesztiválon.

 • Megvalósul da Vinci álma?

  Megvalósulni látszik Leonardo da Vinci egy terve: a pusztán emberi szárnyverdeséssel hajtott repülõgép.

 • Kiabált és pénzt követelt a járókelõktõl egy hajléktalan pár Pécsen

  Kiabált és pénzt követelt a járókelõktõl egy hajléktalan pár Pécsen.

  Egy ötvenhárom éves nõ és egy harminckét éves férfi kötekedett a járókelõkkel a baranyai megyeszékhelyen hétfõ délután, így szerettek volna pénzhez jutni. Még a rendõrökkel is szembeszálltak, végül mindkettõjüket elõállították és feljelentették.

 • Férfiért hagyta el szerelme Adelét

  Adele dalai az elmúlt évben az egész világon hatalmas slágerek lettek, nem volt olyan szakítás vagy szomorú búcsú, amikor ne hangzott volna el a Someone like you címû dala.

 • Chelsea Clinton kenyai rajongója nem adja fel

  Annak ellenére sem adja fel a reményt Chelsea Clinton kenyai imádója, hogy a volt amerikai elnök lánya idén férjhez megy, és bizony máshoz.

 • Túl az egy milliárd dolláros bevételen a Transformers 3

  A napokban túllépte az egy milliárd dolláros bevételi álomhatárt a Transformers harmadik része.

 • Gránát robbant egy templomavatási ünnepségen!

  Nem politikai indíttatású merénylet volt, amikor gránát robbant egy templomavatási ünnepségen, állítja a rendõrség. A hivatalos verzió szerint egy vita után egy részeg ember vágta a nép közé a gránátot, amelyik 7 ember megölt.

  Legkevesebb hét ember meghalt, és több mint száz megsebesült, amikor gránát robbant egy thaiföldi buddhista templom avatási ünnepségén. A helyi kórház szerint a sérültek többsége repeszektõl sebesült meg, és egyikük sincsen súlyos állapotban.

 • Fia született John Travoltának

  Hálaadásnapra érkezett az új családtag: fia született John Travoltának. Kelly Preston, a filmsztár felesége egy floridai kórházban szülte meg Benjamint, a házaspár harmadik gyermekét.

 • Jótékony pókevés

  Pókot evett egy iskolaigazgató tanár Nagy-Britanniában, hogy iskolájának új torna- és színházterme legyen.

 • Lindsay Lohant lábbilincs védi az alkoholtól

  A lábára erõsített bilincs viselésére kötelezte a bíróság Lindsay Lohan színésznõt: a szerkezet azonnal jelzi, ha a híresség alkoholt fogyaszt.

 • 21 ezren akartak elmenni a kislány születésnapjára

  A 14 éves brit lány meghívót készített a Facebookon születésnapi partijára: 21 ezren jelölték be, hogy mennének.

 • Szomszédai állataival szexelt

  Az 50 éves férfit szomszédja vette észre, amint egy kancával közösül a román Konstanca megyei Potârnichea faluban.

 • Összetört Audit épített a háza falába egy román férfi

  Összetört Audit épített a háza falába egy román férfiA románok fantáziája nem ismer határokat, ha házuk díszítéséről van szó. Egy Szeben megyei férfi egy egész autót tett a ház falába. Mindenki tátott szájjal bámulja annak a férfinek a házát a Szeben megyei Nagycsűr település Ocna utcáján, aki egy személyautót épített háza falába, azt imitálva, mintha egy baleset következtében rohant volna bele. A falba épített gépkocsi nem pusztán látványosság, de támpont is lett a községben. A díszként szolgáló autó rendszámtáblája helyett az utca nevét tüntette fel az érdekes ízléssel megáldott tulajdonos.

 • Kutyaeledelt eszik 1 hónapig

  A Daily Mail keddi beszámolója szerint furcsa kísérletbe fogott egy Las Vegas-i táplálkozás szakértõ. Mike Konowalski elhatározta ugyanis, hogy egy hónapon át csakis kutyaeledelt fogyaszt. Már nyolcadik napja falja a konzerveket és jutalomfalatokat.

 • Felmérés: a pénz a legnépszerûbb nászajándék Magyarországon

  A válaszadók 56 százaléka adott vagy adna pénzt nászajándékba - derült ki az egyik internetes portál közvélemény-kutatásából.

 • Sorozatban gyújt fel autókat egy férfi az Egyesült Államokban, de csak a zöldeket!

  Sorozatban gyújt fel autókat egy férfi az Egyesült Államokban, de elég válogatós: csak zöldeket, azokon belül csak Ford Escortokat és csakis a 90-es években gyártottakat lobbant lángra.

  Az illetõ az oregoni Medford városában vált a fenti leírt kocsik gazdáinak rémévé. Eddig hármat gyújtott fel, de csak február elején kezdte. Legelsõ áldozata egy 1992-es kocsi volt, ez nem égett ki, csak egyik gumijából lett hamu, mert a kerékhez rakott tüzet a ismeretlen.

 • Autóstul a házba - másodszor...

  Már másodszor rontott autóstul az ablakon át egy italboltba az Egyesült Államokban egy nem fiatal nõ.

 • Szögesdrótot hord a lába között, szüzességének védelmébe érdekében (fotó!)

  Szögesdrótot (igaz, afféle dizájnosat) hord, a lába között – immáron 23 éve egy brit nõ. A pszichológus az Opus Dei tagja és így szeretné megóvni szüzességét.

 • Michelle Obama váratlan látogatást tett Haitin

  Michelle Obama váratlanul a földrengés sújtotta Haitira látogatott. Az amerikai first lady Jill Biden, az alelnök feleségének társaságában helikopterrõl szemlélte meg a súlyos károkat szenvedett fõvárost, Port-au-Prince-t, ahol még mindig földönfutóvá vált emberek százezrei élnek fedél nélkül, nyomorúságos körülmények között.

 • Hat év alatt háromszor nyert a lottón egy norvég család

  Hat év alatt összesen 800 millió forintnak megfelelõ összeget nyert egy norvég család a lottón. A lottójátékot szervezõ cég szerint erre korábban még nem volt példa.

 • Nyolc hálószobás nyaralót vásárolt Jennifer Lopez

  Jennifer Lopez nyaralót vett New York egyik legjobb negyedében, az ingatlanért 9,95 millió dollárt fizetett. Az ingatlan 790 négyzetméter és 12.000 négyzetméteres területen helyezkedik el.

 • Mindenhová elkíséri várandós feleségét Channing Tatum

  Szinte mindenhova elkíséri áldott állapotban lévõ feleségét Channing Tatum, csak hogy biztonságban tudja kedvesét és babájukat.

 • Másfél tonnás a világrekorder mexikói enchilada

  Hetven méter hosszú és másfél tonnát nyom a világ legnagyobb enchiladája, amelyet Mexikóváros legnépesebb kerületében készítettek el.

 • Fekvõtámaszoztatás miatt függesztettek fel

  Fekvõtámaszoztatás miatt függesztettek fel egy tanárt Nagy-Britanniában az állásából: tornával büntette az elkésõ diákokat. A pedagógusok szakszervezete tiltakozik a tanár büntetése ellen, túl szigorúnak tartja.

 • Képtelen ellenállni kolléganõinek Ryan Gosling

  Továbbra is képtelen ellenállni a vele dolgozó kollegináknak a világ legjobb pasijának tartott Ryan Gosling, pedig Eva Mendes várja otthon.

 • Paris Hilton duettezne Britney Spears-szel

  A modellkedés és a pornó után a botrányhõsnõ úgy gondolja, énekelni is tud.

  Paris elsõ albuma 2006-ban jelent meg, de a várva várt siker érdeklõdés hiányában elmaradt. A híresség azóta tervezi visszatérését.

  A Hilton-lány reméli, hogy Britney - aki szintén legújabb albumán dolgozik - ráér majd egy duett erejéig. Paris azt nyilatkozta az egyik angol bulvárlapnak, hogy az új lemeze hamarosan megjelenik.