rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 40 kilót fogyott a McDonald's-nak köszönhetõen

  Közel 40 kilót fogyott egy amerikai férfi, aki fél éven át szinte csak McDonald's éttermekben evett. Természetesen nem hamburgereket, sült krumplit és csokishake-eket, hanem jobbára salátákat fogyasztott.

  A 42 éves illetõ McDonald's-kúrája elején még 130 kilót nyomott 170 centis magassága ellenére, de most már csak 92 kiló. Az üzletember fogyásához az ösztönzést két gyermekétõl kapta, bár felesége se bánja a súlyvesztést.

 • Nicolas Sarkozy fenyegetõ levelet kapott!

  Nagy kaliberû vadásztöltényt tartalmazó levelet küldtek Nicolas Sarkozy francia elnöknek, a küldeményt biztonsági szolgálata bontotta fel.

 • Puzzle rekord!!!

  Hat hónap alatt 537 órányi munkával rakta ki a világ legnagyobb, 24 ezer darabból álló kirakós játékát (puzzle) egy brit nyugdíjas.

  A 73 éves Eric Smith-nek ki kellett ürítenie bútorokkal teli szobáját és egy speciális asztalt kellett felállítania ahhoz, hogy elkészülhessen a 365 centi hosszú, 183 centi széles, delfineket és csónakokat ábrázoló kép.

  "Ez a legaprólékosabb puzzle, amit valaha is kiraktam, igazán büszke vagyok arra, milyen gyorsan sikerült megcsinálni."

 • Ismét Vilmos és Kate "pillanatokon belüli" jegyességét jósolják

  Ismét Vilmos brit trónörökös és kedvese, Kete Middleton jegyességének "pillanatokon belüli" bejelentésére következtetnek bizonyos jelekbõl a herceg környezetében.

 • Vonat ütközött személyautóval Adony és Rácalmás között!

  Súlyos sérülésekkel szállították kórházba annak a személyautónak a vezetõjét, amely vonattal ütközött szerdán Adony és Rácalmás között.

  A személygépkocsi a jól mûködõ fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróban a sínekre, ahol összeütközött a menetrend szerint Pécsrõl Budapestre közlekedõ Misina InterCity vonattal. A vonaton nem sérült meg senki.

 • Elkeserítõ adatok: így csókolnak a britek

  Egy új felmérés eredményei szerint sok brit házaspár hetente egyszer sem vált csókot, de még a fiatal korosztályban is mindössze 11 puszi csattan el hetente.

 • Az ötödik lemezét készíti Pink

  Magánéleti problémái után Pink ismét stúdióba vonult, hogy elkészítse új lemezét. Az énekesnõ még képeket is készíttetett magáról a mûteremben, melyeket saját honlapján meg lehet tekinteni. Amennyiben minden jól alakul, a CD-t október vége és november eleje körül dobják piacra.

  Már azt is tudni, hogy a "So What" címû dal lesz az elsõ slágergyanús szám, amit a rádióállomások augusztus 18-ától indítanak útjára. Arról viszont nincs hír, hogy maxi CD-n vagy más digitáls formátumban megjelenne-e a várva várt track.

 • A repülõn keresztelik a gépen született babát

  A gépen keresztelik meg a bõ egy hete egy repülõn született bolíviai babát - számolt be a dél-amerikai ország sajtója.

 • Eltiltották a mozgólépcsõfutástól a nyolcvanéves olimpikont

  London - Eltiltották a mozgólépcsõn való futástól a 80 éves Peter Hildreth brit gátfutót, aki háromszor képviselte hazáját az ötkarikás játékokon.

  A sportoló felelevenítette az 1950-es években alkalmazott edzési módszerét, amikor visszafelé futott a mozgólépcsõn.

 • Gyûlölet forródrótot indítottak Németországban

  Gyûlölet forródrótot létesítettek Németországban, amelyet bárki felhívhat, és kiabálhat, szitkozódhat a vonalban.

 • Déli sírban feküdt az északi katona

  Az "ellenség" sírjában feküdt egy polgárháborús katona csaknem 90 éven át az Egyesült Államokban, de leszármazottai immár korrigálták a tévedést.

 • Könnyítésül meztelenül töltheti le büntetését

  Könnyítésül meztelenül töltheti le büntetését egy meztelenségért börtönbe került rab Németországban, mert a börtön vezetése elfogadta, hogy az illetõt nyomasztja a rabruha.

  A férfi pucéran túrázott csaknem végig Németországon, ám Nürnbergben elakadt: nem tudta kifizetni a bírságot, amit meztelen sétálás miatt kapott és ezért 10 hét börtönre ítélték.

 • Újra nyitott ajtóval robogott a metró Budapesten

  Két hónapon belül másodszorra robogott nyitott ajtóval a 3-as metró egyik szerelvénye.

 • Leszbikus brit képviselõnõ házasságkötése

  London - Hivatalosan házasságot kötött szombaton Angela Eagle 47 éves brit munkáspárti képviselõnõ Maria Extallal, a British Telecom mérnökével, akivel 18 éve él együtt. Ezzel õ lett a brit parlamentben az elsõ nõ, aki törvényessé tette leszbikus kapcsolatát.

 • Letartóztatták Steven Adlert, a Guns 'N' Roses egykori dobosát

  Letartóztatták Steven Adlerst, a Guns 'N' Roses egykori dobosát - közölte a Los Angeles-i rendõrség szombaton. A zenésznél kábítószert találtak.

  A 43 éves rockernek már régóta vannak kábítószer problémái. A rendõröket egy hollywoodi címre hívták ki szomszédok, miután az egyik házban dulakodás hangjait hallották.

  A házban ott volt Adler is, ráadásul kábítószert is tartott magánál. Steven Adler 1985 és 1990 között volt a Guns 'N' Roses tagja: a rockbanda éppen drogproblémái miatt vált meg tõle.

 • Újra vetkõzik a Beckham házaspár

  Victoria férjéhez hasonlóna levetkõzik majd az Armaninak, és az Emporio Armani nõi fehérnemû kollekciójának 2009-es tavaszi-nyári kampányában lesz látható.

  Az együttmûködésre alig pár hónappal azt követõen kerül sor, hogy David Beckham ugyancsak az olasz cég fehérnemûit reklámozó óriásplakátjai ellepték a világot. Armani 12 millió fontos szerzõdésajánlatára Posh Spice, tudta meg a Mirror címû brit bulvárlap csütörtöki internetes száma.

 • Megnyerte a pert Zalatnay, így nem tartozik hitelezõjének

  Zalatnay a Stangli Kft.-vel szemben nyert elsõ fokon, így a bíróságon kedden kimondták, egyetlen fillérrel sem tartozik.

 • Nina Dobrev megtalálta a lelki társát

  A színésznõ a Twitteren keresztül jelentette be, hogy megtalálta a lelki társát és megházasodik.

 • Megégette magát Szorcsik H. Viki

  Szorcsik H. Viki néhány hete rettenetesen megégett. Forró olaj ömlött a lábaira, amelynek következtében sokáig járni sem tudott. A legdurvább az volt a balesetben, hogy fájdalmait, azóta is fájdalomcsillapítók nélkül kell viselnie, hiszen szoptatja kisfiát, Andrist.

 • Betiltották a sztriptízt Izlandon

  Az utolsó sztriptízbárt is bezárják június végéig Izlandon. A Frettabladid címû lap szerint az izlandi parlament, az althing a kormány által javasolt teljes tilalmat ellenszavazat nélkül elfogadta. Harmincegy igen szavazat mellett csupán két, konzervatív függetlenségi párti képviselõ tartózkodott.

 • Apa, nagyapa és dédapa lett egy 60 éves brit férfi

  Apa, nagyapa és dédapa lett egy 60 éves brit férfi mindössze 3 hónap leforgása alatt.

 • Külön utakon folytatja tovább Rita Ora és Calvin Harris

  Külön utakon folytatja tovább Rita Ora és Calvin HarrisRita Ora és Calvin Harris külön utakon járnak. A világhírű dj a Twitteren osztotta meg, hogy már nem alkotnak egy párt az énekesnővel. A szemfüles fotósok az utóbbi időben nem látták a párt együtt mutatkozni, így pedig gyorsan elindultak a találgatások. „A spekulációk rövidre zárása miatt elmondom, hogy Rita és én néhány hete szakítottunk. Ő egy csodálatos, gyönyörű és tehetséges nő, minden jót kívánok neki.” Korábban az énekesnő egy interjú során elmondta, sok gondot okot nekik a távkapcsolat.

 • Révbe ért Kelly Clarkson magánélete

  Hosszú évek magányosságát követõen végre a magánéletben is révbe ért Kelly Clarkson. A világsztárt menedzserének fia jegyezte el.

 • Létszámleépítések a szombathelyi MÁV-nál!

  Száztíz dolgozójától válik meg májusban és júniusban a szombathelyi székhelyû MÁV Vasjármû Kft. és további létszámcsökkentésre is sor kerülhet - mondta Szíj Péter, a társaság ügyvezetõ igazgatója.

  Tájékoztatása szerint a munkaügyi központ felé 160 dolgozót érintõ csoportos létszámleépítést jelentettek be, üzleti megrendeléseik csökkenése miatt. Az érintett dolgozókat hétfõn írásban tájékoztatták a várható leépítés szándékáról, a felmondóleveleket azonban csak egy hónap múlva kapják meg és elbocsátásukra májusban, illetve júniusban lehet majd számítani - mondta az igazgató.

 • Bryan Adams másodszor is apa lett

  Megszületett Bryan Adams és barátnõje, Alicia Grimaldi második gyermeke. A pár második kislánya Londonban jött a világra

 • Kávé(egy)háztrükk: Isten Dohányosainak Egyetlen és Egyetemes Egyháza

  Hága - "Isteni" trükkel rukkolt ki egy kávézó Hollandiában a dohányzási tilalom kijátszása végett: tulajdonosa megalapította az Isten Dohányosainak Egyetlen és Egyetemes Egyházát.

 • Tízéves a Google keresõrendszer

  Washington - Tízéves a világ legnépszerûbb internetes keresõrendszere, a Google, amelyet 1998 szeptemberében indítottak.

  Az alapítók a most 35 éves Larry Page, valamint a moszkvai születésû 34 éves Sergey Brin (Szergej Brin), aki gyermekkorában vándorolt ki szüleivel az Egyesült Államokba.

  A kezdet meglehetõsen szerény volt: a cég mindössze 4 komputerrel rendelkezett, s 100 ezer dollárt, mostani árfolyamon 16,9 millió forintot fektethetett az üzletbe.

 • Elvis Presley lánya ikreket vár

  Elvis Presley lánya ikreket vár, jelentette be Lisa Marie Presley szóvivõje kedden.

  A 40 éves Presley még márciusban erõsítette meg, hogy terhes, miután egyre nagyobb hasáról lesifotósok felvételeket jelentettek meg, az azonban csak most derült ki, hogy ikreket vár.

  Lisa Marie Presley 2006-ban Japánban ment hozzá férjéhez, a zenész-producer Michael Lockwood-hoz.

 • Betilthatják a "genetikai rulettet": tilos elvenni az unokatesót!

  Lassan az Egyesült Államok felében betiltják az elsõfokú unokatestvérek közti házasságkötést. Jelenleg 24 tagállamban tiltja törvény az ilyen frigyet, Maryland lehet a 25., ha törvényhozása elfogadja Henry Heller demokrata párti küldött javaslatát.

 • Négyszáz üveg bort süllyesztettek el a Genfi-tóban

  Négyszáz üveg Chasselas bort süllyesztettek a Genfi-tóba Montreux-ben a Chillon-kastély közelében.