rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Õsi városra bukkantak Peruban

  Régészek az Andok hegyoldalába vájt eltûnt városra bukkantak, amelyet a titokzatos Chachapoya perui törzsnek tulajdonítanak.

  Peru északi részén, az õserdõben 12 hektáros területre bukkantak, amelyen a feltételezések szerint a Chachapoya nevû õsi perui törzs élt.

 • Igyunk sört! Tele van vitaminnal!

  Örülhetnek a folyékony kenyér rajongói. Eddig a habos gyönyörûség kedvelõi fõleg csak arról hallhattak, mennyi veszélyt rejt kedvencük fogyasztása, most azonban egy bostoni tudóscsoport megállapította, a búzából készült sörben rengeteg értékes B-vitamin van.

 • Ozzy Osborne mellbetétet kap papírnehezéknek

  Mellimplantátumot kap papírnehezéknek íróasztalára Ozzy Osborne, a Black Sabbath hardrock zenekar legendás énekese.

 • Négyezerötszáz font egy félig elszívott szivarért

  Négyezerötszáz fontért (1,35 millió forint) kelt el egy Winston Churchill által félig elszívott szivar egy pénteki angliai árverésen.

 • Díszvendégnek hívtak meg egy esküvõre egy kutyát

  Díszvendégnek hívtak meg egy esküvõre egy kutyát Nagy-Britanniában, mert korábban megmentette a menyasszony életét.

  Boxer Boris - a kutya - a hölgyet a kihûléses haláltól óvta meg azzal, hogy rátalált az ájult nõre egy mezõn, miközben gazdájával sétált. A nõ annyira válságos állapotban volt, hogy a mentõknek újra kellett éleszteniük, a kórházban pedig csaknem lemondtak róla. Két hétig volt az intenzív osztályon, míg végül javulni kezdett állapota.

 • Félelmük miatt olvasnak több krimit a nõk, mint a férfiak

  Az erõszakos bûncselekményektõl való félelmük miatt olvasnak több krimit a nõk, mint a férfiak - állapították meg amerikai tudósok.

 • Zalatnay Cini 80 éves korában is adósságait fogja fizetni

  Célja, hogy a 30 millió forintos adósságát rendezze - állítja Zalatnay Sarolta. Ugyanakkor nem érti, hogy miért nem hajlandóak a károsultak a személyes megegyezésre.

  Cini úgy véli, hogy mindannyian jobban járnának, hiszen hamarabb lenne képes a fizetésre. Eddig másfél millió forintot sikerült visszafizetnie.

  Minden egyes bevételének 33 százaléka egy alapba folyik, a pénzt onnan osztják tovább a jogosultaknak.

 • Úszik a boldogságban Ian Somerhalder és Nikki Reed

  Úszik a boldogságban Ian Somerhalder és Nikki ReedA Vámpírnaplók sztárja sosem volt még olyan boldog, mint jelenlegi barátnője, Nikki Reed mellett. Úgy tűnik, Ian Somerhaldernek egy kis fétise van a vámpírlányokat alakító színésznőkkel, hisz Nina Dobrev után most épp Nikki Reed barátjaként lubickol a szerelemben. Az élet szép. Rengeteg szeretetet és támogatást kapok egy rakás embertől. Ha akarnék se tudnék boldogabb lenni." - nyilatkozta a színész. Egyébként talán nem véletlen, hogy Ian pont Nikkinek csapja a szelet, hisz mindketten megőrülnek az állatokért, szeretett házi kedvenceik pedig még közelebb hozták őket egymáshoz.

 • Megszületett Monica Bellucci második kislánya

  Világra hozta második kislányát Monica Bellucci olasz színésznõ. Leonie 3,2 kilogrammal és 53 centiméterrel jött világra.

 • Lelkileg padlón az egykori tévés sztár

  Elárverezik Both Zoltán panellakását, így már a héten utcára kerülhet 76 éves nagyanyjával együtt. A vadállatbefogó nemrég idegösszeomlást kapott, és bár nem kellett kórházba vonulnia, azóta gyógyszereken él. Megbízásai és tévés szereplései már nincsenek, Siófokon élõ barátnõje tartja el.

 • Kína élen áll a halfogyasztásban

  A kínaiak egy új felmérés szerint megelõzték a japánokat, és immár õk fogyasztják a legtöbb halat.

 • Ötvenötmillió óvszer - egyetlen karnevál

  Ötvenötmillió óvszer - egyetlen karnevál

 • Bugatti Veyront, Chevrolet Corvette-re

  Az év, de talán az évtized üzletét kötötte egy amerikai autókereskedés, mely egy Chevrolet Corvette ZR1-ért Bugatti Veyront kapott cserébe.

 • Debreczeni Zita a maffiaperben!

  Egy éve húzódó maffiaperben hozzák fel egyre sûrûbben a gyönyörû modell, Debreczeni Zita nevét. A modell azért került a "feketesereg" néven elhíresült banda ügyébe, mert együtt járt az egyik vádlottal, l. Józseffel.

  "Ez egy nagyon régi történet. Tudtam, hogy egy nap kiderül, de semmi takargatnivalóm nincs. Ismerem L. Józsefet, négy-öt évvel ezelõtt többször is találkoztam vele. Megismerkedésünket egy balszerencsém hozta. Mikor egyik éjjel feltörték az autómat, õ jött oda, hogy segít mindent megkeresni."

 • Rendõrséget hívott, pedig anyja csak fürdeni küldte

  A rendõrségtõl kért kétségbeesetten segítséget egy 22 éves férfi Lengyelországban, mert anyja ki akarta takaríttatni vele a szobáját.

  A hatóság embereinek nem mondta meg, hogy pontosan mirõl van szó, csak annyit, hogy kínozzák.

  A rendõrök a megadott varsói címre száguldottak, ahol kiderült: az anya egyrészt fürdésre szólította fel "kisfiát", másrészt rendrakásra.

 • Kómájában elfelejtett horvátul, de megtanult németül

  Tökéletes némettudással ébredt kómájából egy 13 éves lány Horvátországban, viszont elfelejtett horvátul.

 • Bûntény helyett régészeti felfedezés

  Puerto Rico - Hulla megtalálása helyett régészeti felfedezést tettek a Puerto Ricó-i rendõrségi búvárok, akik Luquillo városánál merültek a mélybe egy lehetséges gyilkosság áldozatai után kutatva: egy XVII-XVII. századi hajóroncsra, egykori legénysége csontjaira, valamint tárgyi emlékekre bukkantak.

  A rendõrséget egy helyi halász riasztotta azzal, hogy emberi csontokra bukkant. A búvárok a tengerfenéken hat különbözõ helyen tüzérségi ágyúra, kardra, fa- és láncdarabokra, üvegekre, egy aprócska ezüstkeresztre, egy medáliára II Izabella felirattal, valamint emberi csontokra bukkantak.

 • Ittas vezetés miatt elvették a Barátok közt sztárjának a jogosítványát

  A Barátok közt Ricsijeként ismert fiatal színészt egy átmulatott éjszaka után, a hajnali órákban ittas állapotban igazoltatták a rendõrök.

  Az alkoholméréskor a szonda elszínezõdött, a vérében található alkohol mennyisége miatt pedig szabálysértésért a bíróság ötvenezer forintra büntette Galgóczyt, és fél évre eltiltották a közúti vezetéstõl.

  Ez egy jó lecke volt Gáspárnak, egy életre megfogadta, hogy ittasan többé nem ül a volán mögé.

 • Hihetetlen! 13 évesen lett apuka!

  Az odáig oké, hogy rohamosan fogy/öregszik a társadalom, de azért nem ÍGY kéne ez ellen védekezni…

  A képen ugyanis a kis Maisie Roxanne az apjával, Alfie Patten-nel látható. dadat13Az igaz, hogy a látszat csal, ugyanis a srác nem 8, mint amennyinek látszik, hanem 13, de azért ez még így is súlyos, pláne ha még azt is hozzá vesszük, hogy ezesetben Alfie 12 évesen ejtette teherbe nála 3 évvel idõsebb barátnõjét, Chantelle Steadman-t.

 • Tavaly Madonna keresett a legjobban a zeneiparban

  Budapest - Madonna kereste 2008-ban a legtöbb pénzt a könnyûzenei ipar elõadói közül: az idén Magyarországon is fellépõ énekesnõnek a Billboard zenei portál összesítése alapján több mint 242 millió dollárt fizettek ki tavaly.

 • Esküvõt és családalapítást tervez az egykori VV szereplõ

  Az egykori valóságshow-szereplõ elérkezettnek látta az idõt, hogy még szorosabbra fûzze kapcsolatát barátnõjével, ezért egy gyûrûvel pecsételte meg szerelmüket.

 • Eva Longoria most beszélt elõször Mark Sanchezzel való kapcsolatáról

  Mark Sanchez 25 éves, de már igen szép listája van azokról a hírességekbõl, akiket meghódított. Most a hollywoodi színésznõ, Eva Longoria adta be a derekát.

 • SP gyengébb, mint Puskás Peti

  Kiderült, hogy a legnagyobb SP rajongó Puskás Peti és ez fordítva is így van. A színésszé lett aranytorkú Megasztárossal rögtönzött stíluselemzést tartott az internetes sztártévé riportere, akivel együtt közösen kiókumlálták, hogy Peti szerint SP öltözéke gyengébb, mint az övé: fõleg, hogy egymás ruháit hordják. Khmm.

  SP és Puskás Peti nagy pajtások és mindketten elég jól öltözködnek. "Én valahogy a fantasztikus, csodálatos, ízléses, szexuális, erotikus és az SP-nél kicsit jobb szavakkal jellemezném az öltözködésem" - mondja Puskás Peti, aki az Arena Plaza októberi divatbemutatóján beszélt a divatról.

 • A Rajnába szeretkezték magukat

  A Rajnába szeretkezte magát egy pár autóstul Németországban. Hogy ne fázzanak, járatták a kocsi motorját, ám szex közben egy heves mozdulattal véletlenül sebességbe "rakták" a jármûvet, mely a folyónak ment.

 • Legjobb barátnők lettek Tom Cruise exei

  Legjobb barátnők lettek Tom Cruise exeiTom Cruise-ra az utóbbi időben igencsak rájár a rúd, és még nem is lélegezhet fel. A 34 éves Katie Holmes és a 46 éves Nicole Kidman életében egy közös pont van, méghozzá Tom Cruise. Katie már a válás során is segítséget kért Nicole Kidmantől, aki még 2001-ben vált el Tom Cruise-tól. közös sorsuk úgy tűnik, hogy összekovácsolta a két nőt, sőt mi több, legjobb barátnők lettek. Egy bennfentes beszélt Katie és Nicole kapcsolatáról: „Volt egy nagyon kellemes beszélgetésük. Arról társalogtak, hogy milyen is volt Tom Cruise-zal összeházasodva lenni.”

 • Véletlenül lett milliomos a nyugdíjas

  Egy amerikai nyugdíjas férfi csak néhány dollárt szerette volna kivenni az automatából, de végül jóval többet sikerült. Gyorsan el is játszotta.

 • Váratlan betegség miatt kórházba vitték Janet Jacksont

  "Váratlan betegség" miatt kórházba vitték Janet Jackson amerikai énekesnõt Montrealban, nem sokkal a hétfõ estére tervezett koncertje elõtt.

  A W&W Public Relations közleménye szerint Jackson a koncert elõtti hangpróbán hirtelen rosszul lett, egyelõre megfigyelés alatt tartják a kórházban. Állapotáról nem közöltek további információt.

  Rövid idõn belül ez a második koncert, amelyet a 42 éves énekesnõ lemond.

 • Gyõzike 8 milliót már visszafizetett az Apeh-nak

  A Gáspár házaspárnak összesen 10 millió forint APEH-tartozása van, de ennek nagy részét már törlesztették.

 • Komár László a válás alatt is szexelt feleségével

  Az énekes minden kapcsolatot meg akar szüntetni negyedik feleségével, Erzsivel, ám ez valahogy mégsem sikerül.

 • Szobabiciklizéssel csökkenthetik a büntetésük a rabok

  A brazil Santa Rita do Sapucai börtön egészen érdekes rendszert vezetett be.