rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Több százan futottak az utolsó villamos után

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Több százan futottak az utolsó villamos utánSzeged - A tavalyi siker után idén már a II. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást rendezték meg Szegeden, a szegedi Nagyállomás és a Szeged Plaza között. A szabályok idén is egyszerűek voltak: a kiindulási ponttól a sínek mentén futott a tömeg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra ordították. Május 8-án már másodjára tartották meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást. A verseny célja az volt, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat.

  A több száz futó a start helyszínén, az Indóház-téren adhatta le nevezését, hogy aztán az utolsó villamos elindulása után a tömeg is nekiiramodhasson a távnak.

  A rendezvény jótékony jellegét az adta, hogy a nevezési összeget – fejenként 1000 forintot – a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány javára ajánlották fel, így egy este alatt több mint 300 ezer forinttal gyarapodhatott az alapítvány számlája.

  A versenyt ugyan egyetemisták szervezték, de rengeteg civil is csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet is, akinek neve a szegedi közösségi futás okán lehet ismerős.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Amerika Elvis-kiállításokkal emlékezik a "Királyra"

  A Los Angeles-i Grammy Múzeum és a washingtoni National Portrait Gallery is kiállítással emlékezik a hetvenöt évvel ezelõtt született Elvis Presleyre.

 • Újabb tetoválásra tett szert Adele

  Újabb tetoválásra tett szert AdeleA sokáig titokzatos betű mellé most egy újabb felirat került Adele testére. A bulvársajtó sokáig találgatta, a brit popcsillag Adele jobb füle mögé tetovált A betű értelmét. Az sejthető volt, hogy valószínűleg kisfia nevének kezdőbetűje lehet, de mivel az énekesnő sokáig nem hozta nyilvánosságra gyermeke nevét - ezt is csak találgatták. Nem sokkal később persze kiderült: A egyenlő Angelóval. Most azonban újabb, bár jobban értelmezhető felirat került Adele bőrére, természetesen ez is tetoválással. A \"Paradise\" felirat került fel a bal kézfeje külső élére.

 • Egyszerre lett apa egy izraeli ikerpár mindkét tagja

  Egy izraeli ikerpár gyermekkora óta szinte mindent együtt csinál, és most még gyermekük is egyszerre született: a feleségek néhány órás eltéréssel hozták világra a kis utódokat.

 • Belehalt az online játékba - 3 napig játszott a férfi

  Kómába esett és meghalt egy harmincéves férfi, miután három napon át gyakorlatilag szünet nélküli játszott online Peking egyik internetkávézójában.

 • Közúti baleset áldozata lett egy autójában szeretkezõ brazil pár

  Úttest szélén parkoló autóba rohant egy nyerges vontató egy ködös brazíliai országúton, megölve a kocsiban szeretkezõ párt.

 • Divat lett a cipõdobálás!

  Megpróbálták cipõvel megdobni hétfõn a kínai miniszterelnököt, miközben elõadást tartott a Cambridge-i Egyetemen - jelentették hírügynökségek a helyszínrõl.

  A lábbeli nem találta el Ven Csia-paót (Wen Jiabao), tõle egy méterre, a pódiumra esett. A kínai kormányfõ a világgazdasági válságról tartott elõadást, amikor hallgatóságának egyik tagja felállt, feléje hajította fél pár cipõjét és közben azt kiáltotta: "hogy lehet, hogy az egyetem hasra vágódik ez elõtt a diktátor elõtt?"

 • Leszoktatás gyanánt agyonverték a családot

  Rituálisan le akarták szoktatni a férjet a dohányzásról, a feleségét pedig ki akarták gyógyítani az asztmájából és májbetegségébõl, de a házaspárt végül agyonverték a rokonaik. A bizarr szertartásban megtámadták a "rituális gyógyítók" egyikének 15 éves lányát is, akit életveszélyes sérülésekkel kezelnek kórházban.

 • Titkos üzenetet rejt Lincoln órája

  Washington - A polgárháború kezdetérõl szóló üzenetet hordoz Abraham Lincoln elnök aranyórája. A legendás elnök soha nem tudott a titkos üzenetrõl, amelyet az amerikai történelmi múzeum leplezett le.

 • Bradley Cooper 18 évvel fiatalabb modellt választott maga mellé

  Cooper hónapokkal ezelõtt szakított Zoe Saldanával, de már itt is az új választott. Bradley Coopert nem elõször látták nyilvánosan a végzetesen vonzó és üde, fiatal modellel Suki Waterhouse-zal.

 • Fûnyíró Guinness-rekord kísérlet Agárdon

  Guinness-rekord kísérlet volt Agárdon. Két huszonnégy éves férfi 24 óra 1 percig vágta a füvet egyfolytában.

  Az már biztos, hogy a maratoni fûnyírás magyar rekordja megszületett.

  A Guinness-rekordok között még nincs ilyen kategória, de a hitelesített jegyzõkönyvet továbbítják a londoni központba, így feltehetõen világrekordot is felállított a két fehérvári egyetemista.

 • Tripla nyolcas és kilences után tripla tízes születési dátumú gyerek

  Immár három, születési dátumával számtriplázó gyermeke van egy amerikai házaspárnak, miután 2010. 10. 10-én megszületett második lányuk.

 • Trónra lépett a világ legfiatalabb uralkodója

  A nagykorúságot elérve beiktatták hivatalába a világ legfiatalabb, már 3 évesen megkoronázott királyát a hét végén Ugandában.

 • Bojkottálják a szülõk a szexreklámos iskolabuszt

  Bojkottálják a felháborodott szülõk azt az olaszországi iskolabuszt, amelyen egy szexbolt hirdeti szolgáltatásait.

 • 280 Forintért szexeltek a kiskorúak a teherautóban

  Egy 9 és egy 13 éves gyermek társaságában tartóztatták le azt a skót pedofilt, aki szegény családok gyermekeit kényszerítette szexuális perverziókra teherautójában.

 • Megismételték az esküvõt a rosszul sikerült képek miatt

  Bár az esküvõi albumba nem a valódi házasságkötéskor készült képek kerültek, viszont legalább szépek.

 • A "lógok" feliratú póló nem véd az ellenõrtõl

  Nem védi az utasokat a pénzbírságtól a "lógok" feliratú póló - döntött a bíróság a németországi Hannoverben.

 • George Clooney és Cindy Crawford felmelegítették kapcsolatukat

  George Clooney elmélyítette kapcsolatát régi jó barátjával, Cindy Crawforddal, és egy alkoholgõzös este után az ágyban kötöttek ki.

 • Alföldi Róbert a Nemzeti Színház élén

  Alföldi Róbertet ma nevezik ki hivatalosan a Nemzeti Színház élére. Jordán Tamást váltja az intézmény élén Alföldi.

  A Nemzeti Színház vezérigazgatói pályázatára négy érvényes pályamunka érkezett. A Bárka Színház igazgatója, Alföldi Róbert mellett, Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Hudi László rendezõ, az Alternatív Színházak Szövetségének elnöke és Szûcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója is pályázott a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára.

 • Magyar íjászok megdöntöttek egy 1226-ban felállított íjászrekordot

  Két magyar sportoló megdöntött egy 1226 óta érvényes íjászrekordot a Nyílegyenes Távlövõ Bajnokságon, az íjász távlövés rekordját még a Mongol Birodalomban állították fel.

 • 41 milliót hozott az Alice Csodaországban az elsõ napon

  Az amerikai közönség igen nagy lelkesedéssel fogadta Tim Burton Alice Csodaországban-adaptációját: a bemutató napján már 41 millió dolláros jegybevételt könyvelhetett el a produkció.

 • Szexvideóban a világhírû rapper

  Beperelték 50 Centet: egy nõ azt állítja, a rapper az õ engedélye nélkül tette elérhetõvé az interneten azt a házi szexvideót, amelyen õ és korábbi barátja látható.

 • Meg akarta ölni a 17 éves lányt

  A 43 éves battonyai férfit erõszakos közösülés kísérletével is gyanúsítják.

 • No póker, no szex a Tajvanra látogató kínai turistáknak

  Peking - Tilos lesz a szerencsejáték és a kereskedés pornográf termékekkel, kábítószerekkel a Tajvanra látogató kínai turistáknak - olvasható a kínai turisztikai hivatal honlapján.

  Kínai és tajvani illetékesek között létrejött turisztikai megállapodás értelmében július 4-étõl kezdve minden hétvégén 36 légi járat közlekedik majd a Tajvani-szoros két oldala között, és ha igény van rá, további járatokat is indítanak majd. Ezzel egy idõben pedig megindulhatnak Tajvanra a nagyobb kínai városokban szervezett turistacsoportok.

 • Ünnepi párbérlés Kínában

  Jó pár egyedülálló kínai fiatal bérel párt magának a holdújévi ünnepre, hogy szülei ne szidják napokon át, amiért még mindig nincs választottja.

 • Eva Longoria Franciaországba költözne!

  A Született feleségek sztárja, ha befejezte a filmezést, akkor férje szülõhazájába szeretne költözni.

  "Otthon érzem magam, ha odamegyek. Még sokat kell franciát tanulnom, és rengeteg francia kaját akarok fõzni" -nyilatkozta a világsztár, aki úgy döntött, hogy filmes karrierje után Franciországba költözne férjével.

  Kedvenc vidéke Dél-Franciaország, ahol a színésznõ véleménye szerint az egész életét le tudná élni. A híres szépség esküvõjét is Franciországban tartotta 2007-ben.

 • Más nevét viselte Zámbó Jimmy és Edit fia?

  Úgy tûnik, nem csak egy nagy titokra fog fény derülni a Király halálának szemtanúja, Hulé Éva könyvébõl - Az asszony azt is állítja, hogy Jimmy és neje, Edit fia nem is Zámbóként látta meg a napvilágot.

 • Guminõt cipelt és meggyûlt a baja a rendõrséggel

  Guminõt cipelt az utcán fényes nappal egy diáklány Romániában, Constanta városában, amiért meggyûlt a baja a rendõrséggel.

  A hatóság embereinek szeme könnyedén megakadt a szokatlan látványon és megállították, sõt elõállították a diáklányt, aki hiába bizonygatta, hogy a termetes keblû szexmûnõt csupán születésnapi viccnek vásárolta egy szexboltban egy osztálytársnõje számára és most épp a gimnáziumába tart vele.

 • Ezer dollár borravalót kapott a pizzafutár az Oscaron

  Ezer dollár borravalót kapott a pizzafutár az OscaronA pizzafutár, aki az most hétvégén tartott 86. Oscar gálára kézbesítette az olasz finomságot, nem csak hogy nem volt beépített ember, de valóban ezer dolláros borravalót kapott a jelen lévő világsztároktól. Az Amerikai Filmakadémia vörös szőnyeges díjátadó ceremóniája közben a háziasszony, Ellen DeGeneres pizzát rendelt az első sorokban helyet foglaló világsztároknak. A pizzéria tulajdonosa volt az, aki kiszállította az ételt a Los Angeles-i Dolby Theatre-be, de fogalma sem volt arról, hogy Brad Pitt, Julia Roberts és Meryl Streep fog enni belőle.

 • Az orvosok nem tudják, hogy milyen nemû a csecsemõ

  Az orvosok egyelõre nem tudták megállapítani annak az újszülöttnek a nemét, aki a múlt kedden látta meg a napvilágot egy azerbajdzsáni falucskában. A 3600 grammal született, 50 cm-es csöppség minden más tekintetben egészséges, és nagy étvággyal fogyasztja az anyatejet.

 • Halottas kocsi: autósírkõ

  Autósírkövet csináltatott családja Nagy-Britanniában egy sebességmegszállott férfinak.