2024.03.29. - Auguszta

Boltban felejtette a nyertes lottószelvényt, azóta se jelentkezett érte

Boltban felejtette a nyertes lottószelvényt, azóta se jelentkezett érte
Boltban felejtette a nyertes lottószelvényt, azóta se jelentkezett érteLottómilliomost keres egy spanyol város: a szerencsejátékos ugyanis a nyertes szelvényét a boltban felejtette, ahol vásárolta, és több mint egy év alatt sem jelentkezett érte. A 4,7 millió eurót (1,4 milliárd forintot) érő szelvényt La Corunában vásárolta valaki tavaly júniusban egy lottózóban. A szelvényt egy másik vásárló találta meg, és odaadta az üzlet vezetőjének. A város közzétette: bárki viheti a nyereményt, aki meg tudja mondani, hogy mikor és hol adták el a szelvényt. A polgármester a település honlapján jelentette meg a felhívást az elveszett és talált tárgyak hirdetései között.
„Én leszek az első spanyol polgármester, aki nem azért keres egy milliomost, mert pénzt akar tőle, hanem mert adni akar neki” – tréfálkozott Carlos Negreira a felhívásban. A hatóságok eddig nem adtak ki semmiféle információt arról, hogy hol és mikor vették a szelvényt, tehát a jelentkezők sem tudhatják, ráadásul arról is kikérdezik az esetleges nyerteseket, hogy milyen számokkal lottóznak, hiszen sokan vannak, akik állandó számsorral játszanak. Csak annyi ismeretes, hogy a nyertes számokat 2012. június 30-án sorsolták ki.
La Corunának 260 ezer lakosa van, de sok külföldi turista is megfordul a városban, így lehet, hogy egy idegen vásárolta a szelvényt. A város egy 1889-es spanyol törvény szerint köteles mindent megtenni azért, hogy megtalálja a nyertest. A keresés legalább két évig tart, ha akkor sem sikerül azonosítani a szerencsést, a nyeremény a szelvény becsületes megtalálójára száll.