2024.04.25. - Márk

40 milliárd forintnak megfelelő fontot nyert a szerencsés autószerelő

40 milliárd forintnak megfelelő fontot nyert a szerencsés autószerelő
40 milliárd forintnak megfelelő fontot nyert a szerencsés autószerelőElvitte minden idők egyik legnagyobb angliai lottónyereményét, 108 millió angol fontot (40 milliárd forint) egy autószerelőként dolgozó férfi, Neil Trotter. A férfi a magyar szokásoktól eltérően – de az angol hagyományokat követve – felfedte kilétét a nyilvánosság előtt. Neil Trotter ezt követően elmesélte, hogy élettársával mindössze egy-egy üveg sört ittak, amikor megtudták, hogy övék a mesés nyeremény. A férfi azt is elárulta, hogy pénteken munka közben ugrott be egy lottózóba, mert érezte, hogy szerencséje lesz.
Mindössze 10 fontot (3700 forint) költött szerencsejátékra. Péntek este, amikor kihúzták a számait, örömében kiabálni kezdett, azt mondogatta, hogy "igen, megcsináltam, igen, megcsináltam!" Erre Nicky, az élettársa csak annyit mondott neki: fejezd be ezt az idióta viselkedést! Amikor a férfi megmutatta párjának is a szelvényt, már együtt ugráltak örömükben.


Neil apja is hasonlóan reagált, a férfi ugyanis vele közölte még a jó hírt. Elsőre az apja is azt mondta: hagyd abba a hülyéskedést és ne igyál többet! - Amikor aztán átugrottunk hozzá megmutatni a lottószelvényt, egyszerűen elakadt a szava, pedig ez nem gyakran fordul elő vele – mesélte az újdonsült milliárdos.

Kiderült az is, hogy az amatőr autóversenyző a nyereményének egy részét biztosan autókra költi majd, de dolgozni már nem akar. Eddig saját műhelye volt, de most úgy nyilatkozott: a pénteki műszak volt az utolsó, többé nem akarja mások autóját szerelni. Ehelyett régi álmát valósítja meg, elindul a brit túraautó bajnokságban.