2024.04.16. - Csongor

Egyetemi tananyag lett Miley Cyrus

Egyetemi tananyag lett Miley Cyrus
Egyetemi tananyag lett Miley CyrusA mostanában merész ruháiról, őrült viselkedéséről és szinte már ikonikus nyelvnyújtogatásáról elhíresült énekesnő már nyári kurzusként is felvehető az egyik amerikai egyetemen. Az egyetem gondolt egy nagyot és a tananyagába illesztette fakultatív tantárgyként Miley Cyrust. A hivatalosan Miley Cyrus: Faj, Osztály, Nem, Média névre keresztelt képzést egyébként Carolyn Chernoff szociológus-professzor tartja a New York közeli egyetemen, ahol egyébként elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha ilyen és hasonló kurzusokon szeretnénk részt venni.
A kérdés már csak az, hogy mit lehet tanulni Miley-ügyben? Az egyetem szórólapja szerint a képzés alapját a popkultúra és a tömegmédia adják, valamint részletes elemzések mellett követik végig az egykori Disney-sztár „evolúcióját” egészen a twerkelésig és a meztelen videoklipekig.

A tananyagban a szociológia mellett olyan ügyekkel is foglalkozhatnak a hallgatók, mint a biszexualitás kérdése, az ismertséggel járó hatalmas stressz hatásai, a hírnév feldolgozása, sőt a lesifotósok magánéletre gyakorolt hatásait is vizsgálhatják.

Miley Cyrus nem az egyetlen, aki bekerült az egyetemi tananyagba, hiszen a csodaszép Beyoncé is tanulható már! A "Politicizing Beyoncé" (Beyoncé és a politika) kurzus az énekesnő dalszövegit és a fekete feminista mozgalom kapcsolódását vizsgálja, de néhány pontban arra is kitérnek, hogy B hogyan építi és alakítja saját imidzsét, vagyis a self management témakörét is boncolgatják.