rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha esete

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha eseteEgy fiatal pár új házba költözik. Első reggel, reggelizés közben a fiatalasszony kinéz az ablakon, és látja, hogy a szomszéd teregeti a ruhákat. „Milyen koszosak azok a ruhák” - mondja a férjének, „lehet, hogy nem tudja, hogyan kell rendesen mosni. Talán mosószappanra lenne szüksége.” A férj végighallgatja, és csendben fogyasztja a reggelijét. Ez így megy a következő napokban is: amikor a szomszéd kiteregeti a ruhákat, a fiatalasszony ugyanazokat a megjegyzéseket teszi rá. Egy hónappal később a feleség meglepődve veszi észre, hogy a szárítókötélen tisztára mosott ruhák sorakoznak, és meg is jegyzi a férjének:

  „Nézd, végre valahára megtanulta a szomszédasszonyunk, hogyan kell rendesen kimosni a ruhákat! Vajon ki taníthatta meg rá?”

  A férj ekkor felnéz, és így szól:

  „Ma korán reggel felkeltem, és megtisztítottam az ablakokat.”

  Így van ez az életben is... Az, hogy hogyan látunk embereket, mindig azon múlik, hogy mennyire tiszta az ablak, amin keresztül nézzük őket....


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kokaint csempésztek a koporsóban

  "Haláli" kábítószeres csempészárut fedezett fel a rendõrség Litvániában: csütörtöki beszámolók szerint a hatóságok összesen negyven kilogramm kokainra bukkantak egy Latin-Amerikából érkezõ koporsószállítmányban.

  A BNS litván hírügynökség szerint a nyomozók már korábban lekapcsolták a három konténert, amelyben koporsók, halottasruhák, meg a kokain volt. A kábítószer egy részét azokba a raklapokba rejtették, amelyekre a koporsókat rögzítették.

 • Ólom- és kadmiumszennyezést mutattak ki poharak zománcdíszítésében

  Jelentõs ólom- és kadmiumszennyezést találtak egyes rajzfilmfigurákkal díszített poharak zománcborításában az Egyesült Államokban.

 • Fia született John Travoltának

  Hálaadásnapra érkezett az új családtag: fia született John Travoltának. Kelly Preston, a filmsztár felesége egy floridai kórházban szülte meg Benjamint, a házaspár harmadik gyermekét.

 • Az angolok humora a sírköveiken tûnik ki leginkább

  Saját friss felmérésük szerint az angolok humora a sírköveiken tûnik ki leginkább. Az elsõ helyre Spike Milligan sírfelirata került a toplistán, amely eképpen hangzik: "Én szóltam, hogy beteg vagyok."

  Az angol humor ugyan világhírû, ám nem mindenki tudja határtalan röhögéssel díjazni. Ennek fényében érthetõ meg, hogy miért Spike Milligan ír komikus sírfelirata lett az elsõ a közvélemény-kutatás szerint. És hogy miért olyan fergetegesen vicces az angolok szerint a második és a harmadik helyezett.

 • 6 villámcsapást élt túl a férfi

  Dacol a természet erejével egy kubai földmûves, akibe 23 év alatt hatszor csapott villám, de túlélte.

 • Gwyneth Paltrow csillagot kapott

  Az Oscar-díjas színésznõ csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. A 38 esztendõs filmcsillag olyan produkciókkal lett népszerû, mint a Vasember, A tehetséges Mr. Ripley és az Emma.

 • Súlyosan megsérült Arnold Schwarzenegger fia

  Egy szörfbalesetben sérült meg a volt republikánus kaliforniai kormányzó és filmszínész 13 éves fia, akit azóta az intenzív osztályon ápolnak.

 • Egymillió után kettõt nyert

  Egymillió dollár után kettõt nyert, mármint 2 milliót egy férfi az Egyesült Államokban lottókon mindössze három hónap elteltével.

 • Nem mindenkinek tetszik Szabó Dávid új énje

  Szabó Dávid amióta feltűnt az X-faktorban azon fáradozik, hogy befusson teljesen. A fiúnak nem voltak elegendőek az opera darabok és a színházi játék, ő inkább a popiparban szeretne bizonyítani. Dávid így létrehozta a Dave Mess karaktert, amivel kicsit túllőtt a célon sokak szerint.

 • 48 év különélés után újra összeházasodik a 85 éves pár

  Negyvennyolc évvel a válása után ismét összeházasodik egy New York-i pár.

 • Kozma Orsi szerelembe esett!

  Kozma Orsi szerelembe esett. Az énekesnõ egy szintén zenész férfi mellett találta meg a boldogságot másfél hónappal ezelõtt.

  "Szlovákiába indultunk egy fellépésre, de a zenekar dobosa sajnos nem tudott velünk jönni. Szerencsére annak ellenére, hogy Tomi egy másik zenekarban dobol, be tudott ugrani helyette.

  Ugyan már korábbról ismertem õt, közelebbi kapcsolatba csak ott kerültünk egymással" - mesélte a Cotton Club Singers egykori énekese.

 • A finnek a legjobb fedettpályás aranyásók

  A finn csapat nyerte a fedettpályás aranyásás északi bajnokságát.

 • Világrekord infláció Zimbabwe-ben

  Világrekorder a milliárdosok arányát tekintve Zimbabwe. Mindez azonban nem a dél-afrikai országban lakó dúsgazdag polgárok magas számának köszönhetõ, hanem az ott tomboló hiperinflációnak.

  A hivatalos pénznem az afrikai országban a zimbabwei dollár, amelyet elõször 1980-ban vezettek be, leváltva az addig használt rodéziai dollárt. Zimbabwe drágulási üteme kétségtelenül világvezetõ, hiszen az éves átlagos infláció az egykori Dél-Rodéziában a legmagasabb (12,500,000 %).

 • Ebéd Warren Buffett társaságában milliókért

  Milliós számla: 2,6 millió dollárt (603 millió forintot) fizetett egy rajongó azért, hogy Warren Buffet pénzügyi mágnás társaságában töltse el ebédjét.

 • Nem javul Törõcsik Mari állapota

  Szombat este még mindig gépek tartották életben Törõcsik Marit. A 73 éves színésznõt szerda óta a Kútvölgyi Kórház intenzív osztályán kezelik.

  A Nemzet Színésze címmel kitüntetett mûvésznõ egy tüdõvizsgálat során lett rosszul, aminek következtében életmentõ beavatkozásra volt szükség, azóta is a gépek tartják életben.

  – Még mindig folyik a kezelése a betegnek, de ennél többet a család kérésére sajnos nem mondhatok – mondta dr.Iványi Zsolt, Törõcsik Mari orvosa.

 • Tiszteletbeli FBI-ügynökké nevezték ki Efrem Zimbalist jr. amerikai színészt

  Tiszteletbeli FBI-ügynökké nevezték ki Efrem Zimbalist jr. amerikai színészt, aki a hatvanas és hetvenes évek The FBI címû tévésorozatának legendás nyomozóját alakította.

  A 91 esztendõs mûvész meghatottan vette át hétfõn a tiszteletbeli nyomozójelvényt Robert Mueller FBI-igazgatótól, aki nagy hatásúnak nevezte Zimbalist egykori játékát, amely szerinte FBI-ügynökök nemzedékeinek szolgált például.

 • Nem mindennapi ajándékkal lepte meg a nagyszülőket a Beckham házaspár

  Nem mindennapi ajándékkal lepte meg a nagyszülőket a Beckham házaspárA Beckham házaspár megengedhetné magának, hogy bébiszitterek vegyék körbe gyerekeiket. Ők mégis a nagyikat választják. Amióta David Beckham nyugdíjas futballista és családja az Egyesült Államokból visszaköltözött a jó öreg Angliába - a nagyszülőkkel madarat lehet fogatni. Természetesen Victoria és David szülei egyaránt igyekeznek kivenni részüket a feladatokból, elsősorban a gyerekekre vigyáznak. Victoria ugyanis soha nem szeretett volna bébiszittereket, nevelőket felvenni, mindig is igyekezett egyedül helyt állni családja mellett.

 • Náci pártrövidítést tartalmazó rendszámot osztottak Hollandiában

  Egy nemzetiszocialista párt nevének rövidítését tartalmazó rendszámokat osztottak ki tévedésbõl Hollandiában.

 • Steven Spielberg szerzõdést kötött az indiai Reliance ADA-val

  Több mint egymilliárd dolláros szerzõdést kötött egy indiai céggel Steven Spielberg, és ezzel véglegessé vált a szakítás a Paramount és Spielberg vezette DreamWorks SKG filmstúdió között. A mumbai központú Reliance ADA befektetési társaság a következõ hat évben összesen 1,5 milliárd dollárral (245 milliárd forinttal) száll be a DreamWorks filmprojektjeibe.

  A két cég között már június óta tartanak a tárgyalások, mostanáig azonban nem volt biztos, hogy a Paramount elengedi-e a DreamWorks háromfõs vezetõségét, az „SKG-t” – a Spielberg, Jeffrey Katzenberg és David Geffen hármast –, amelyet érvényes szerzõdés köt a Viacomhoz tartozó céghez.

 • Szöges paddal nevelik a lustákat Kínában

  A Kelet-Kínában lévõ Shangdong legszebb zöld területén olyan padokat állítottak fel, amelyekbõl szögek jönnek ki, ha valaki többet ücsörög rajtuk a kelleténél.

 • A rózsáról

  A rózsárólGyönyörűséges virágunk a rózsa.

  A rózsa számos kultúrában az érzelmekkel, a szeretettel és a szerelemmel összekapcsolt virág. Nem véletlenül ezt a csodálatos virágot nevelgeti féltő gonddal a kis herceg.

  A görög mitológiában Aphroditének a Szerelem Istennőjének a vörös rózsa volt a kedvenc virága. Szapphó a virágok királynőjének nevezte.

 • Az elsõ guminõt magyar színésznõrõl mintázták volna Hitlerék

  "Kurvák helyett guminõt a németnek :D"

  Hitler megelégelte, hogy katonáit tizedeli a szifilisz, ezért készíttetett egy babát, amely kielégíti a nemi vágyaikat. Ez a gumibaba lehetett a késõbbi Barbie õse.

  A náci katonák meglehetõsen sok betegséget szedtek össze, miután francia prostituáltakkal háltak, ezért Adolf Hitler elrendelte, hogy készítsenek olyan babát, amely ki tudja elégíteni katonái nemi vágyát.

 • Lebukott a szüzességét áruló lány!

  Talán elõdjei sikerein felbuzdulva, újabb fiatal lány döntött úgy, hogy az interneten árverezteti el szüzességét. A román Alina Percea azonban bajba került, mert egyik tanára azt állítja: a 18 éves lány már régen nem ártatlan.

  Alina egy német társkeresõ oldalra rakta fel hirdetését, amelyben 16 millió forint értékû eurót kér az elsõ éjszakáért. A felhívásra már többen is licitáltak, a lány azt állítja, hogy egyetemi tanulmányaihoz van szüksége a pénzre.

 • Az amerikai dolgozók negyven százaléka randevúzott már kollegájával!

  Felmérések szerint az amerikai dolgozók negyven százaléka randevúzott már kollegájával, az esetek 31 százalékában házassággal végzõdött a románc.

  Egy kedden nyilvánosságra hozott felmérésbõl kiderült: az alkalmazottak 10 százaléka szeretne randevúzni kollegájával, 18 százalék már kettõnél több alkalommal találkozgatott munkatársával karrierje valamely szakaszában - olvasható a munka világával foglalkozó CareerBuilder.com internetes oldalon.

 • Tom Hankst Chaplin-díjjal tüntették ki

  A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks újabb díjat kapott színészként, rendezõként és producerként végzett munkájáért.

  A Lincoln Center Filmtársasága idei, 36. gáláján Chaplin-díjjal tüntette ki Tom Hankst hétfõ este.

 • Gyõzike 8 milliót már visszafizetett az Apeh-nak

  A Gáspár házaspárnak összesen 10 millió forint APEH-tartozása van, de ennek nagy részét már törlesztették.

 • Miley Cyrus szeret meztelenkedni

  Miley Cyrus szeret meztelenkedniHalloween idején egyre több celeb érzi úgy, hogy itt az idő egy kis magamutogatásra. Nincs ezzel másképp Miley Cyrus sem, aki legutóbbi interjújában éppen arról beszélt, mennyire szeret meztelenkedni. A fiatal énekesnő most is megtalálta a módját, hogy felhívja magára a sajtó és a rajongók figyelmét. Miley Lil Kim 1999-ben az MTV VMA nevű díjátadtón viselt botrányos overálját húzta magára, melyből kilátszott a fél melle. Az énekesnő természetesen rögtön posztolta a fotót közösség oldalára, melyre később felkerültek a beöltözős bulin készült képek is.

 • Gyõzike fél otthonában

  Gyõzike fél otthonában, nem mer színpadra állni Salgótarjánban. A showman - aki az idén második alkalommal megrendezésre kerülõ Botos-bokszgálán vállalt fellépést - tíz nappal a rendezvény elõtt visszalépett, pedig a megállapodás már megszületett.

  Három éve lépett fel utoljára lakóhelyén, Salgótarjánban Gyõzike, aki azonban a július 12-i megrendezésre kerülõ gála szervezõinek igent mondott. Ráadásul gázsit sem kért, mindössze annyit, hogy ne egyedül kelljen színpadra állnia, hanem kuzinja, Gáspár Laci oldalán.

 • Nemi erõszakot követett el 12 évesen

  Letartóztatták és vádat emeltek az ellen a 12 éves fiú ellen, aki a gyanú szerint megerõszakolta a vele egy korú barátnõjét.

 • Nyolc ezren kellnek egybe nyolcadikán

  Nagy rohamra számíthatnak a pekingi házasságkötõ termek az olimpiai játékok megnyitójának napján, jövõ pénteken. A fõvárosban körülbelül nyolcezer pár szeretne augusztus 8-án örök hûséget fogadni egymásnak.

  Kínában a nyolcas szám misztikus, de mindenképpen szerencsés jelentéssel bír, és azt a tényt, hogy 2008.08.08-án az olimpia is elkezdõdik, további jó ómennek tartják a szerelmesek.