rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művész

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művészA Belga származású művész Ben Heine olyan ceruzával rajzolt képeket alkotott, amiknek valóban 3D-s hatásuk van. Ráadásul a vászon, amit használ, 4×3 méteres, így ő is be tud állni a képekbe pózolni. Ahhoz, hogy a rajzoknál a 3D-s hatás érvényesülni tudjon, a nézőnek egy bizonyos szögből kell néznie azokat. Ezt a technikát anamorfózisnak hívják, és Heine-on kívül sok tehetséges művész készít így rendkívüli rajzokat, többek között Wladimir Inostroza, Alessandro Diddi, és Kurt Wenner is. Mégis Ben Heime kilóg a sorból, hiszen csak ő készít ilyen nagyméretű rajzokat. Egy ekkora képet megrajzolni akár 1 hétig is tarthat.

  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Guiness-rekordot állított fel a mesélõ Mikulás

  Felállította a mesélés Guiness-rekordját a Mikulás Velencén; a nagyszakállú kedden délelõtt 11 órától szerda délelõtt 11 óráig, óránként öt-öt perc szünetet tartva folyamatosan mesélt a gyerekeknek, éjszaka pedig a felnõtteknek.

  A rekordkísérletet végig figyelemmel kísérte és hitelesítette a Guiness-rekordok magyar hitelesítõje. A történteket a szervezõk kamerával is rögzítették, az érdeklõdõk pedig webkamerán keresztül az interneten figyelhették - mondta Bálint György, az ötlet gazdája, az általa mûködtetett mikulásszolgálat ügyvezetõje.

 • Megcsalás-biztos jegygyûrû

  Retteghetnek a félrelépõk! Már kapható az ékszerüzletekben a megcsalás-biztos jegygyûrû. Az ékszert hiába veszi le viselõje, nyomot hagy az ujjon.

 • Metzker Vikit akarja a Playboy király Hefner

  Szentiványi Dundika után Metzker Viki lesz a következõ magyar playmate, aki személyesen találkozhat Hugh Hefnerrel.

  A magyar Playmate-verseny tavalyi gyõztese két hetet tölt majd a Hefner-villában, míg az amerikai Playboynak fotózzák.

  Metzker természetesen nagyon izgul már, egyébként pedig imád repülõn utazni és "elegáns, külföldi márkaüzletekben vásárolgatni" - tudhattuk meg még a járulékos információkat a projektrõl.

 • Obama golfozott a lengyel elnök temetése napján

  Barack Obama amerikai elnök az izlandi vulkánkitörés miatt nem tudott részt venni Lech Kaczynski lengyel elnök vasárnapi temetésén; hirtelen támadt szabadidejében golfozott egyet.

 • Péniszhosszabbító szert szedett az olimpiai bajnok

  A kétszeres olimpiai és világbajnok LaShawn Merritt 21 hónapos eltiltást kapott, mert megbukott a doppingellenõrzésen.

 • Sütõbe rakta gyerekét

  A 33 éves Larry Long részegen bölcsõnek nézte a konyhai sütõt és belerakta 5 hetes csecsemõjét.

 • Ismét édesanya lesz Cristina Aguilera

  Ismét édesanya lesz Cristina AguileraMásodik vőlegényével második gyermekét várja az énekesnő. Nemcsak azért volt időszerű Christina Aguilera és Matt Rutler Valentin-napi eljegyzése, mert már bő három éve együtt vannak, hanem mert hamarosan szülői örömök elé néznek. A filmes asszisztens anyukája ugyanis bejelentette, hogy nagymama lesz, ami annyit jelent, hogy Christina gyereket vár Matthew-tól. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pici mikor érkezik, de valószínűleg a terhessége elején jár Aguilera, hiszen nem látszik rajta a gyermekáldás.

 • Elloptak egy 24 raklap nyers császárszalonnát

  Elloptak egy 24 raklap nyers császárszalonnát szállító teherautót Bagon; a 30 millió kárt okozó bûncselekmény kapcsán a rendõrség hat embert fogott el, és kezdeményezték elõzetes letartóztatásukat - közölte a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság (PMRFK) szerdán az MTI-vel.

  A nyerges vontatót és a hozzá kapcsolt hûtõkocsit még január 7-én hajnalban lopták el egy bagi benzinkútról. Február 9-én a tulajdonos hirdetést adott fel, hogy nagy mennyiségben vásárolna császárszalonnát. A jelentkezõkkel felvette a kapcsolatot és másnapra Budapestre beszéltek meg találkozót, ahol két ember várta.

 • 56 millióért árverezték el Einstein doktori oklevelét!

  Kereken 300 ezer svájci frankért (56,1 millió forint) árverezték el Albert Einstein doktori oklevelét hétfõn Luzernben.

  A zürichi egyetem matematikai és természettudományi tanszéke által 1906. január 15-én kibocsátott oklevél árát elõzetesen 20 és 30 ezer svájci frank közé becsülték, de egy magángyûjtõ tízszeres árat is megadott érte.

 • Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha esete

  Hogyan látjuk az embereket?! - A kiteregetett ruha eseteEgy fiatal pár új házba költözik. Első reggel, reggelizés közben a fiatalasszony kinéz az ablakon, és látja, hogy a szomszéd teregeti a ruhákat. „Milyen koszosak azok a ruhák” - mondja a férjének, „lehet, hogy nem tudja, hogyan kell rendesen mosni. Talán mosószappanra lenne szüksége.” A férj végighallgatja, és csendben fogyasztja a reggelijét. Ez így megy a következő napokban is: amikor a szomszéd kiteregeti a ruhákat, a fiatalasszony ugyanazokat a megjegyzéseket teszi rá. Egy hónappal később a feleség meglepődve veszi észre, hogy a szárítókötélen tisztára mosott ruhák sorakoznak, és meg is jegyzi a férjének:

 • Meztelen szponzorkeresõ!

  Végsõ elkeseredésében pucéran futkározott Párizs utcáin Romain Mesnil világbajnoki ezüstérmes rúdugró, hogy szponzorokat toborozzon magának.

  Meztelen szaladgálását videóra vette és feltette az internetre remélve, hogy felkelti maga iránt a figyelmet, aminek révén pedig végre új szponzorszerzõdést köthet. Mesnilnek az amerikai Nike céggel kötött szerzõdése tavaly lejárt és a sportszergyár nem hosszabbította meg.

 • Elstartolt a 2015. évi Balaton Sound

  Elstartolt a 2015. évi Balaton SoundZamárdiban szerdán megkezdődött a Balaton Sound, amelyre öt nap alatt 140-150 ezer fesztiválozót várnak a szervezők. Idén a víz és a vízpart a korábbinál jobban a középpontba kerül a rendezvényen, amelyhez egyebek közt hat óriás stéget építettek. Mint a fesztivál induló napján tartott sajtóbejáráson kiderült, megújult és bővült a programhelyszínek szinte mindegyike. A fesztiválon új elemként megjelennek a sport- és szabadidős programok a vízben és a vízparton egyaránt. Fürdés, koncertek, ismerkedés, a Balaton Sound egy óriási kikapcsolódás.

 • Szakított az álompár!

  Három év után szakított a sztárpár, már csak az a kérdés, a végén ki ejtette a másikat, és persze, hogy miért.

 • Megan Fox nem szerepel a Transformers 3-ban

  Nem játszik Megan Fox a Transformers harmadik részében. A Paramount Pictures filmstúdió közlése szerint a huszonnégy éves színésznõ nem vesz részt a sikersorozat újabb epizódjának forgatásán, de részleteket nem árultak el. Egyelõre az sem világos, ki fogja helyettesíteni Foxot.

 • Gyermeket vár Konta Barbara

  Kisbabát hord a szíve alatt Konta Barbara, a Barátok közt egykori sztárja. Barbara a párjával, a focista Németh Norberttel decemberre várják elsõ közös gyermeküket.

  "Már az ötödik hónapban járok, úgyhogy a nagy pocakom miatt le sem tudnám tagadni, hogy valóban kisbabánk lesz.

  Rettentõen boldogok vagyunk a párommal, és nagyon várjuk már, hogy karácsonykor hármasban tölthessük az ünnepeket. Életem legszebb szentestéje lesz" - mesélte Barbara.

 • Több mint 80 ezer patkányt pusztított el!

  83 450 rágcsáló elpusztításával nyerte meg a patkányölõversenyt egy bangladesi gazda, amiért egy színes televízióval jutalmazta õt az állam.

  A dél-ázsiai országban egy hónapos kampányt indítottak, hogy további többmillió patkányt öljenek meg, megvédve ezáltal a terményt és csökkentve az élelmiszer importjának szükségességét.

 • 2012-ben kerül mozikba a Batman legújabb része

  2012 júliusáig kell még kibírniuk a Batman-rajongóknak, akkor kerül ugyanis a mozikba Gotham City megmentõje történetének legújabb része - jelentette be a Warner stúdió.

 • Földcsuszamlás egy bányarobbantás miatt!

  Kõbányában hajtottak végre robbantás Kína középsõ részén, amikor a detonáció miatt földcsuszamlás alakult ki.

  A lezúduló föld,-és sziklatömeg több embert maga alá temetett. A mentõerõk eddig négy áldozatot találtak meg, három munkást még eltûntként tartanak nyilván.

 • Összecserélték a zászlókat a zsebnaptárban

  Néhány kellemetlen hiba csúszott abba a zsebnaptárba, amelyet a prágai kormány készíttetett abból az alkalomból, hogy Csehország január elsején átvette az Európai Unió soros elnöki tisztségét.

  A díszes kiskönyv készítõinek ugyanis sikerült összekeverniük a lett, a litván és az osztrák zászlót. A nem olcsó zsebnaptárak így végül is raktáron maradtak.

 • Beteg leszel a korházsorozatok miatt!?

  A kórházsorozatok erõsítik a félelmet a betegségektõl

  A kórházas tévésorozatok erõsíthetik tudat alatt a félelmet a betegségektõl.

  Belga kutatók 1300 tizenéves tévézési szokásait vizsgálgatva jutottak a felismerésre. Mint kiderült, 10 százalékkal erõsödött a félelem kórházas mûsor láttán, és a lányoknál határozottabban mutatkozott meg a jelenség.

 • Lelopták az összes utcanévtáblát az Egyesült Államokban egy városkában

  Lelopták az összes utcanévtáblát az Egyesült Államokban egy városkában.

  A pennsylvaniai Winfieldrõl van szó. A tolvajok két nap alatt végeztek a táblákkal, melyek alumíniumból vannak, ugyanakkor feltehetõen nem színesfém voltuk miatt emelték el õket, mert nem kapnak vagyont értük. A feltételezések szerint inkább viccrõl lehet szó.

 • Máris érkezik a baba Ashton Kutcher-ékhez

  Máris érkezik a baba Ashton Kutcher-ékhezNéhány héttel eljegyzésük után kiderült, hogy Mila Kunis állapotos – sokak szerint az esküvő is korai volt. Biztosan nem jelenhet meg mostanában az egyik alkoholgyártó cég arcaként Mila Kunis, hiszen a napokban kiderült, hogy vőlegényével, Ashton Kutcherrel gyermeket várnak. Korábban még arról szóltak a hírek, hogy a pár Londonba költözik Kunis munkája miatt és Kutcher boldogan követi majd. A hírek szerint már a lánykérés is furcsán zajlott, hiszen Kutcher egy forgatás után, egy bevásárlóközpontban kérte meg barátnője kezét, aki persze boldogan igent mondott.

 • Kocsmába autóztatta magát 12 éves lányával

  Dallas - 12 éves lányával fuvaroztatta magát autón a kocsmába egy anya az Egyesült Államokban.

  Az eset azért derült ki, mert a 35 éves asszony az ivóból hazaküldte lányát, aki feltûnõen lassan hajtott és nem indexelt egy kanyarban, ami feltûnt a rendõrségnek.

 • Doyle Bramhall karjai közt vígasztalódik Renee Zellweger

  Renee Zellweger továbblépett a Bradley Cooperrel való sikertelen románcán. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy mostanság már Sheryl Crow volt pasija, Doyle Bramhall karjai közt landol esténként.

 • Vanessa Redgrave-et a színház segítette át a gyászon

  Színházi munkája segítette át Vanessa Redgrave angol színésznõt a gyászon, amivel lányának, a szintén szakmabeli Natasha Richardsonnak a halála után kellett megbirkóznia - errõl maga Redgrave beszélt a BBC brit közszolgálati adónak.

 • Christina Applegate-nél mellrákot diagnosztizáltak az orvosai

  A bbc.com információi szerint a mellrák korai stádiumát diagnosztizálták Christina Applegate-nél. A nagyérdemû számára leginkább Kelly Bundy-ként ismert harminchat éves színésznõ szóvivõje bizakodó nyilatkozatot tett:

  "Nincs veszélyben az élete. Követi az orvosok utasításait, és teljesen fel fog gyógyulni."

  Christina - akit múlt hónapban Emmy-díjra jelöltek legújabb szerepe miatt - jövõ hónapban részt vesz egy televíziós jótékonysági gyûjtésen, melynek bevételeit a rák ellenszerének kutatására fordítják.

 • Megszökött egy tinilány kilencvenéves szaúdi võlegénye elõl

  Rijád - Megszökött a nászéjszakáról az a 14 éves külföldi lány, akit családja egy több mint 90 éves arab aggastyánnak ígért. A becsapott võlegény panaszt nyújtott be Mekka városának - olvasható az Okaz címû lap hétfõi számában.

 • Még egy gyermeket akar Julia Roberts

  Julia Robert és Danny Moder szeretnének egy negyedik gyereket, írja a FemaleFirst.

  A színésznõ jelenleg legújabb filmjét reklámozza, azonban a pár barátaik szerint azt szeretné, ha legkésõbb a nyár végére megfoganna gyermekük.

  Robertsnek és Modernek három gyermeke van, a 3 éves ikerpár, Phinnaeus és Hazel, valamint az egy éves Henry.

 • Lance Armstrong egy rákkutató központ névadója lett

  Egy adelaide-i rákkutató központ névadója lett Lance Armstrong amerikai kerekessztár, aki három és fél éves kihagyás után szállt ismét nyeregbe a jelenleg zajló ausztrál körversenyen.

  A Flinders Gyógyászati Központ 2011-ben nyitja meg a hétszeres Tour de France-gyõztes legenda Livestrong alapítványáról elnevezett laboratóriumát, ahol mintegy száz, hagyományos és holisztikus módszereket használó kutató is dolgozik majd.

 • Három napig a hó alatt! Túl élte!

  Három nap után élve ástak ki a hó alól egy 55 éves nõt a kanadai Ontario államban. A Hamilton Spectator címû helyi lap szerint csodaszámba megy, hogy az 55 éves ancasteri iskolatitkár nem túl télies öltözete ellenére ilyen hosszú idõn át túlélte a nagy hideget.

  A nõ a heves hóviharban elakadt autójával az országúton és gyalog egy közeli farmra ment, ahol azonban maga alá temette a hó. Egy mentõkutya kaparta ki a hókupacból, amelybõl csak az arca látszott ki.