rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Centerben a Centerke

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Centerben a CenterkeA Szegedi Tudományegyetem GTK-vállalkozásfejlesztés mester szakos hallgatói kíváncsiak voltak arra, hogy valójában mi is történik a lakosság, de legfőképp a hallgatók megunt használt ruháival, cipőivel, ágyneműivel. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a legtöbb feleslegessé vált dolgunk még nem hulladék, mások azt még fel tudják használni. A megunt dolgok egy részét a lakosság a kukába dobja, másik részét eladja vagy jótékonysági szervezeteknek felajánlja.

  A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi kar vállalkozásfejlesztési mesterképzésének hallgatói kérdőíves kutatás révén térképezték fel a használt ruhák és használati tárgyak kapcsán a lakosság ismereteit, a helyzet kapcsán a hallgatók véleményét.

  A megkérdezett emberek nagy része tud arról, hogy lehetőségük van eladni használt ruháinkat vagy gyűjtőkonténerekbe vinni, azonban a válaszadók jelentős része nem bízik abban, hogy a gyűjtőkonténerekbe dobott ruhák eljutnak a rászoruló emberekhez.

  A megkérdezettek nagy része nem tud alternatív megoldásról. Pedig van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által 2003 óta működő Centerke Adományozó Központ támogatói rendszer nem csak ruhát, cipőt, kabátot, hanem egyéb életminőséget javító használati tárgyakat is biztosít a rászorulóknak teljesen ingyen. Aki adományba vinné ruháit vagy bármilyen feleslegessé vált használt tárgyát annak annyi dolga van, hogy elviszi a Centerke (Szeged, Roosevelt tér 5.) helyiségébe, ahonnan a legrászorultabbak teljesen ingyen jutnak az adományokhoz. Télen sok fedél nélküli vagy fűtetlen házban élő idős - egyedülálló számára fagyást előzhet meg egy plusz réteg ruha vagy egy vastag takaró. Fontos a társadalmi felelősségvállalás, azaz a lakosság segítő támogatása.

  Szegedi Tudományegyetem
  Gazdaságtudományi kar
  Mesterképzés
  Vállalkozásfejlesztés

  Győri Dávid
  SZTE-GTK


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tízéves kislány lett egy arab férfi harmadik neje

  Tízéves kislányt adott férjhez egy közjegyzõ Szaúd-Arábiában. Az általános iskola negyedik osztályába járó kislány lett a 34 éves võlegény harmadik felesége.

 • Kiki megmentette egy õzbak életét

  Három hónapja az Elsõ Emelethez is csatlakozott egy gida, ám õ nem egy szexi bombázó, hanem egy õzbak.

  Az együttes frontembere, Kiki félholt állapotban talált rá az erdõben.

  "Miután rátaláltam, szereztünk neki kecsketejet. Az erdõben a sokadik cumiztatás után tudott csak lábra állni" - emlékezett vissza az énekes, aki azóta három "fiával", két kutyájával és õzikéjével tölti minden szabadidejét.

 • Két és fél év után került meg a gyémántgyûrû

  Két és fél év után került meg a szennyvízhálózatból Nagy-Britanniában egy rendkívül értékes gyémántgyûrû, melyet véletlenül lehúzott a vécén tulajdonosa.

 • 44 év után megkerült pénztárca

  Denver - 44 év után került meg egy ellopott pénztárca egy iskolai vécébõl az Egyesült Államokban.

  1964-ben emelték el akkor még bakfis tulajdonosától. Az iskolát a minap bontani kezdték és emiatt bukkant rá a tárcára egy munkás a nõi vécében egy falrésbe dugva.

 • Egyemberes nyelv

  Annyira kihaló nyelvet tanul egy francia mûvész, hogy feltehetõen csak õ fogja beszélni.

 • Nem láthatja gyermekét Courtney Love

  Továbbra sem láthatja saját gyermekét Courtney Love, Kurt Cobain özvegye.

  A TMZ.com internetes lap szerint egy Los Angeles-i bíró áprilisig hosszabbította meg annak a rendeletnek az érvényességét, amely szerint az énekesnõ nem léphet kapcsolatba tizenhét éves lányával, Frances Bean Cobainnel.

 • Visszatér a Las Vegas-i színpadra Celine Dion

  Újabb koncertsorozatba kezd 2011-tõl Celine Dion az amerikai Las Vegasban.

  A popdíva három éven keresztül lép majd fel az elõkelõ Ceasars Palace kaszinó-hotel Colosseum koncerttermében. Az énekesnõ korábban öt éven át szórakoztatta ugyanott a közönséget A New Day címû show-jával: ez alatt az idõ alatt közel hárommillió rajongó nézte meg az elõadást, amely összesen négyszázmillió dolláros bevételt hozott. A 2007 decemberi záró fellépésre a feketepiacon kétezer dollárért (38 ezer forintért) lehetett jegyhez jutni.

 • Öt évet kapott a játék pisztolyos rablásért!

  Jogerõsen öt év, nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélõtábla egy férfit, aki játék pisztollyal fenyegetõzve rabolt el egy autót 2006-ban.

  Az akkor 28 éves vádlott munkahelye elvesztése és anyagi tartalékainak felélése után döntött úgy, hogy lopott autóval megy haza a családjához, Nógrád megyébe.

 • Emma Stone visszatérne eredeti nevéhez

  Emma Stone visszatérne eredeti nevéhezA színésznő szívesen használná eredeti nevét, de sajnos erről már lecsúszott. Az köztudott, hogy a sztárok közül sokan nem születési nevükkel csináltak karriert, és a legtöbben örülnek is neki, hogy jobb csengésűre válthattak. Azonban Emma Stone rájött, hogy szüleitől kapott nevét jobban szereti, így ismét változtatna. A Kaliforniai álomban nyújtott alakításáért Golden Globe-ot nyert Emma Stone, eredetileg Emily Jean Stone-ként lett anyakönyvezve, ami valóban jól hangzik, nem lett volna feltétlen szükség a váltásra.

 • 93 éves korában elhunyt Rentoul Ferenc

  Elhunyt Rentoul Ferenc újságíró, jogász, a BBC egykori magyar adásának volt vezetõje. Rentoul Ferencet 93 éves korában érte a halál - tájékoztatták a BBC néhány éve megszüntetett magyar osztályának volt munkatársai Londonban az MTI-t.

  Rentoul Ferenc 1938-ban egy kereskedelmi cég alkalmazottjaként került Nagy-Britanniába, és 1941-ben kezdett a BBC-nél dolgozni. A magyar osztály vezetésére 1949-ben kérték fel, e tisztségét nyugdíjba vonulásáig, 1975-ig töltötte be.

 • Az amerikai katonák szolgálati gépükön is twitterezhetnek

  A jövõben szolgálati számítógépükön is használhatják a Facebookot, a Twittert és más közösségi portálokat az amerikai hadsereg kötelékében szolgáló katonák.

 • Jerry Springer befogadott egy kismalacot

  A mûsorvezetõ befogadott egy kismalacot, és bár nevére még nem vette, a végrendeletében azért meg fog emlékezni róla - írja a StarPulse.

  A tévés mûsorvezetõ a Los Angeles-i Mezõgazdasági Vásáron látta meg a jövendõbeli kolbász-alapanyagként szereplõ kisállatot, és lecsapott rá, mielõtt beteljesülhetett volna a sorsa.

  A National Enquirernek a malacmentõ elmondta: "Bellát le akarták vágni, úgyhogy inkább megvettem. Úgy kábé még 25 évet fog élni, úgyhogy beveszem majd a végrendeletembe".

 • Pirner Alma egyszerre két pasival

  A világbajnok showtáncos az egyiptomi tengerparton egy luxusszállodában pihente ki fáradalmait. Az egyhetes utazásra két jóképû férfi is elkísérte. Lehet, hogy a szõke szépségnek már egy férfi nem elég?

 • Egymillió dolláros tehén

  Washington - Egymillió dolláros leütési árat ért el Apple, a "csodatehén" egy Connecticut állambéli árverésen.

  A példátlan árat egy Iowa, Illinois és Wisconsin államok tenyésztõibõl álló szövetkezet fizette. A connecticuti születésû szarvasmarha genetikai tulajdonságai és különleges fizikai tulajdonságai miatt "ér aranyat": szakértõk szerint Apple "a tökéletes tehén".

 • Megszületett a Horrorra akadva sztárjának elsõ gyermeke

  Megszületett Anna Faris gyermeke. A Horrorra akadva mozifilmek sztárjának ez az elsõ babája.

 • Ledobták a vizespólókat a lányok+Fotók

  Nem bírnak a vérükkel a lányok a mediterrán hangulatok városában, hiába vizespólós a verseny, õk bizony megmutatnak felül mindent.

 • Horváth Csaba lehet az MSZP új fõpolgármester jelöltje!

  Az MSZP budapesti szervezete a jövõ hét szerdán indítja el a jelölési folyamatot, a párt fõpolgármester-jelöltjét pedig még a decemberi pártkongresszus elõtt megnevezik.

  A posztra Horváth Csaba jelenlegi fõpolgármester-helyettes tûnik befutónak - írja hétfõi számában a Népszabadság.

 • Lefagyasztotta a csecsemõk holttestét

  Ötéves börtönbüntetést szabott ki egy münsteri bíróság arra a német nõre, aki két újszülött csecsemõjét pizzák alá rejtette fagyasztójában.

 • Vízbefulladt egy férfi a soltvadkerti Büdös tóba!

  Társaival a vízbe ugrott, majd elmerült egy 28 éves kiskunhalasi férfi a Soltvedkert melletti Büdös tóban.

  A szombat este vízbe fulladt férfi holttestét a budapesti tûzoltóság búvárai emelték ki a tóból.

 • Véresre harapta kisbabáját

  Kómás állapotban szállítottak kórházba egy mindössze két hónapos csecsemõt Romániában, akit saját anyja harapott véresre és vert meg brutálisan.

 • Horváth Ágnes exegészségügyi miniszter 111 méter magasból ugrott le

  Elkezdõdtek a Sztárok a fejükre estek szereplõinek megmértettetései Afrikában. Frei Tamás hazai közéleti személyiségekbõl verbuvált csapata elkezdte a kalandmûsor forgatását, melynek során máris akadtak veszélyes és izgalmas feladatok.

  Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszternek és néhány csapattársának például 111 méter magasból kellett leugrani bumgee jumpinggal. A kalandoroknak a festõi szépségû Viktória-vízesés fölött húzódó, a világ második legmagasabb bumgee jumping-helyeként számontartott hídról kellett a szédítõ mélységbe vetni magukat.

 • 10 perc alatt énekelte fel a legújabb Bond dalt Adele

  Paul Epworth producer elárulta, hogy Adele mindössze tíz perc alatt énekelte fel a legújabb James Bond film, a Skyfall betétdalát.

 • Ellopták, eladták, megtalálták az újszülöttet

  Mexikóváros - Az anya karjából ragadtak ki egy két és fél hónapos gyereket egy mexikóvárosi klinika elõtt, majd a csecsemõt azon nyomban el is adták 2000 pesóért (nem egészen 30 ezer forint) - de végül sikerült megtalálni és kiszabadítani.

 • Mariah Carey elhagyta új férjét?

  Elviselhetetlen viselkedése miatt el akarja hagyni Mariah Careyt férje. A pár még csak egy hónapja kelt egybe, az énekesnõ már most nem tud uralkodni magán: futárnak használja férjét, és a magánügyeibe is beleüti az orrát.

  Alig két hónapja fogadott örök hûséget Mariah Carey, máris a válópert készül beadni férje, Nick Cannon.

  Az OK! magazin értesülései szerint az énekesnõ gyakorlatilag kifutófiúnak használja a 27-éves zenészt.

 • Vendégeket 'köröz' egy kocsma Nagy-Britanniában

  Vendégeket "köröz" egy kocsma Nagy-Britanniában, mert csupán kettõ van neki, mármint törzsvendég, és ha nem lesz több, bezárhat.

  "Körözés! Keresünk vendéget. Kezdõ is jöhet, tapasztalatlanság nem hátrány, teljes körû képzést kap. Jelentkezés bent" - ez a szöveg áll a 43 éves kocsmáros, Tim Gibson kocsmája elõtti hirdetõtáblán Blean városában.

 • Adókkal az elhízás ellen?

  Az egészségtelen ételek megadóztatását támogatják amerikai kutatók egy 22 éven át tartó követéses vizsgálat eredménye alapján.

 • Nõvel kamatyolt Lady Gaga

  Egy rejtélyes barna hajú nõvel nyaral Lady Gaga. A vállaltan biszexuális énekesnõt az utána leskelõdõ fotósok hada sem zavarta, jóízûen csókolózott és ölelkezett jó alakú barátnõjével.

 • Sírgyalázók Darnózseli temetõjében!

  Feldúlták egy 36 éves helybeli nõ sírját ismeretlen tettesek Darnózseli temetõjében.

  A kihantolt sírt délelõtt fedezték fel az elhunyt családtagjai, akik vasárnap este is jártak a sírnál, amely akkor még háborítatlan volt.

 • Fergie férjhez megy!

  Korábban arról volt szó, hogy Fergie, a Black Eyed Peas énekesnõje csak jövõ nyáron házasodik, a Sawf News szerint a 33 éves nõ és 36 éves võlegénye, Josh Duhamel elõre hozták az esküvõt.

  A jelen állás szerint a mulatságot január 10-én tartják majd Los Anglesben.

  A pár 2004-ben jött össze, amikor a csaj a bandájával feltûnt Duhamel tévé show-jában Las Vegasban, majd egy évvel ezelõtt el is jegyezték egymást.

 • Fogyókúrára fogták a légi utaskísérõket

  Huszonnyolc légi utaskísérõjét vette le a járatairól a Turkish Airlines török légitársaság és fogyókúrára rendelte õket.