rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Centerben a Centerke

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Centerben a CenterkeA Szegedi Tudományegyetem GTK-vállalkozásfejlesztés mester szakos hallgatói kíváncsiak voltak arra, hogy valójában mi is történik a lakosság, de legfőképp a hallgatók megunt használt ruháival, cipőivel, ágyneműivel. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a legtöbb feleslegessé vált dolgunk még nem hulladék, mások azt még fel tudják használni. A megunt dolgok egy részét a lakosság a kukába dobja, másik részét eladja vagy jótékonysági szervezeteknek felajánlja.

  A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi kar vállalkozásfejlesztési mesterképzésének hallgatói kérdőíves kutatás révén térképezték fel a használt ruhák és használati tárgyak kapcsán a lakosság ismereteit, a helyzet kapcsán a hallgatók véleményét.

  A megkérdezett emberek nagy része tud arról, hogy lehetőségük van eladni használt ruháinkat vagy gyűjtőkonténerekbe vinni, azonban a válaszadók jelentős része nem bízik abban, hogy a gyűjtőkonténerekbe dobott ruhák eljutnak a rászoruló emberekhez.

  A megkérdezettek nagy része nem tud alternatív megoldásról. Pedig van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által 2003 óta működő Centerke Adományozó Központ támogatói rendszer nem csak ruhát, cipőt, kabátot, hanem egyéb életminőséget javító használati tárgyakat is biztosít a rászorulóknak teljesen ingyen. Aki adományba vinné ruháit vagy bármilyen feleslegessé vált használt tárgyát annak annyi dolga van, hogy elviszi a Centerke (Szeged, Roosevelt tér 5.) helyiségébe, ahonnan a legrászorultabbak teljesen ingyen jutnak az adományokhoz. Télen sok fedél nélküli vagy fűtetlen házban élő idős - egyedülálló számára fagyást előzhet meg egy plusz réteg ruha vagy egy vastag takaró. Fontos a társadalmi felelősségvállalás, azaz a lakosság segítő támogatása.

  Szegedi Tudományegyetem
  Gazdaságtudományi kar
  Mesterképzés
  Vállalkozásfejlesztés

  Győri Dávid
  SZTE-GTK


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Életmentõ papagáj!

  A kislány torkán akadt a falat, fuldoklott, de a papagáj rikácsolni kezdett, mire a bébiszitter átrohant a másik szobából, és megmentette a csöppséget.

  A bébiszitter a másik szobában szorgoskodott, és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a család papagája azt rikácsolja: "Mama, bébi!!!", és hevesen verdeste a szárnyát is. A nõ azonnal visszarohant a konyhába, és látta, hogy a kislány már elkékült, mert a torkán akadt a falat.

 • A Titanic sztárja bevallotta: saját neméhez vonzódik

  A Titanic és az Elvált nõk klubja címû filmek szupersztárja hatvanhárom évesen beszélt elõször a nagyvilág elõtt arról, hogy a saját neméhez vonzódik.

 • Vass Péter a HVG új fõszerkesztõje!

  Vass Pétert választották a HVG fõszerkesztõjévé a munkatársak szerdán – értesült a döntéshozatal több résztvevõjétõl az MTI.

 • Lyukat találtak a sztár szívében!

  Nincs szerencséje Bret Michaels amerikai énekesnek, akit egy hónappal ezelõtt agyvérzéssel szállítottak kórházba. A sztár elmondása szerint a héten bal oldalán érzett fájdalmakat, ezért visszatért a korábban õt kezelõ phoenixi kórházba, közölte a CNN. A vizsgálatok megállapították, hogy Michaelsnek egy ovális lyuk van a szívében, ami tovább bonyolítja a már most is komoly egészségi gondokkal küzdõ énekes helyzetét.

 • Cristiano Ronaldo családja is ikrekkel bővül

  Cristiano Ronaldo családja is ikrekkel bővülCristiano Ronaldo szerelmi élete lassan követhetetlenebb, mint egy brazil szappanopera. Kezdve azzal, hogy mikor 2010-ben világra jött kisfia, Cristiano Ronaldo Jr. nem akarta elárulni, hogy ki az édesanyja, és ezt azóta is titokban tartja. Pletykák szerint egy amerikai pincérnő az anyuka, akivel egyéjszakás kalandja volt a focistának, majd 10 millió fontot fizetett neki, hogy örökre hallgasson a dologról. Most pedig úgy néz ki, majdnem megismétlődik a sztori, legalábbis a hírek szerint ikrekkel bővül Ronaldo családja, de az anyuka nem Georgina Rodriguez, akivel november óta randizik!

 • Michael Jackson orvosa felfüggesztette az újraélesztést egy tanú szerint

  Michael Jackson magánorvosa elkezdte ugyan a cardiopulmonalis újraélesztést (CPR) a haldokló popsztáron, de felfüggesztette azt, és nem hívta azonnal a mentõket, hogy legyen ideje összegyûjteni a szobában a gyógyszeres fiolákat. Ezt állítja Jackson logisztikai igazgatója a nyomozóknak tett vallomásában.

 • Mûvészeti díjra pályázik egy péniszével festõ férfi

  Sikamlós önarcképével pályázik Ausztrália legrangosabb portrémûvészeti díjára egy ecset helyett a nemi szervével alkotó festõmûvész.

 • Michael Phelps autóbalesetet szenvedett!

  Szerencsés kimenetelû autóbalesetet szenvedett Michael Phelps, az amerikaiak 14-szeres olimpiai bajnok úszója helyi idõ szerint csütörtök éjjel Baltimore-ban.

  A Phelps által vezetett Cadillac Escalade és egy Honda Accord ütközött. Utóbbi nõi sofõrjét kivizsgálásra kórházba szállították. Phelps és két utasa nem sérült meg.

 • Életben maradt, pedig ötször fejbelõtte magát!

  Buenos Airesben öt golyót röpített saját fejébe egy 84 éves argentin férfi, majd mellkasba lõtte magát, de életben maradt - közölte a helyi rendõrség szerdán. Unokaöccse hívott mentõt, miután hallotta a lövéseket.

 • Egy magyar sziklamászó halt meg az Alpokban

  Megcsúszott a jeges hegyoldalban, és kétszáz métert zuhanva életét vesztette egy magyar turista hétvégén Szlovéniában, a Júlia-Alpokban.

 • Kiraboltak egy postást Gyõrben!

  Késsel megfenyegettek és kiraboltak egy postást szerdán egy társasház lépcsõházában Gyõrött.

  Az eset akkor történt, amikor a postás mögött becsukódott a lépcsõház ajtaja, akkor vette észre, hogy egy fehér sísapkás férfi áll mögötte.

 • Gyermekágyi depresszióval küzd Angelina Jolie

  Súlyos gyermekágyi depresszióval küzd Angelina Jolie – tudta meg a brit Daily Mail tudósítója.

  Az Oscar-díjas színésznõ ikrei születése óta másodszor marad magára, hisz párja, Brad Pitt dolgozni jár.

  Egy közeli ismerõsük szerint Jolie állandóan levert, és már mindent a nevelõnõ végez a kicsik körül, mert a hol zokogó, hol szorongó, hol aggodalmaskodó Angelina már hozzáérni sem mer az ikreihez.

 • Néhány szereplõ távozik a Barátok Köztbõl

  Néhány színész távozik a Barátok Köztbõl, van akinek a karaktere megmarad, csak éppen más színész alakítja majd.

 • Újra szingli Eva Longoria

  Annyira különbözött Eva Longoria és eddigi pasija, Mark Sanchez idõbeosztása és életmódja, hogy bimbózó románcuk nem bírta ezt tovább és szétmentek.

 • Nyolc év börtönt kapott a vezetés közben maszturbáló férfi

  Nyolc év börtönre ítéltek Nagy-Britanniában egy férfit, amiért autóvezetés közben maszturbált és nagyrészt emiatt halálos balesetet okozott.A 32 éves illetõ nem józanul karambolozott, vérében kétszer magasabb volt a szeszszint a vezetéshez megengedettnél.

 • Terroristának nevezték Orbán Viktort!

  Corneliu Vadim Tudor, a Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke terroristának nevezte Orbán Viktort a ma megjelent Gandul címû romániai napilapban.

  Arra a kérdésre, hogy a PRM miként tud majd együttmûködni Brüsszelben a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ), Tudor így felelt: számára nem elsõsorban az RMDSZ jelenti a problémát, hanem Orbán Viktor, az Európai Néppárt alelnöke. „Az én szememben õ terrorista” – fogalmazott Tudor.

 • Csökken a miniszterek fizetése!

  Júniustól 15 százalékkal csökkenhet a miniszterek fizetése, miután az Országgyûlés 206 igen, 156 nem szavazattal, 1 tartózkodással elfogadta az errõl szóló törvényt. Ezzel bruttó 257 ezer forinttal csökken a miniszterek havi fizetése.

 • Kirakták az iskolából, mert nem fér fel az iskolabuszra

  Kiraktak egy 14 éves diáklányt az iskolájából Brazíliában, mert túl magas, ezért nem fér el rendesen az iskolabuszon.

 • Békás bor

  Békát talált palackozott borában egy nõ Nagy-Britanniában, ami miatt pert tervez az ital forgalmazója ellen.

 • Vadlesõ kamera rögzített a politikus szerelmi életét

  Az osztrák politikus azt gondolta, tökéletes rejtekhelyet választott a légyottra, de az erdõben mozgásérzékelõs kamerát rejtett el a helyi vadásztársaság, ami mindent rögzített.

 • 9 millió forintnyi készpénzt találtak az egyetemisták a rozzant kanapéban

  9 millió forintnyi készpénzt találtak az egyetemisták a rozzant kanapébanHárom átlagos amerikai egyetemista közös bérleményükbe vásárolt egy használt kanapét. Otthon valahogy kényelmetlennek találtál, ezért szétszedték… Nagy meglepetésükre több borítékot is találtak, összesen 40 ezer dollárra (kb. 9 millió forint) bukkantak. Már a pénzt kezdték felosztani, amikor is inkább úgy döntöttek, megkeresik a heverő egykori gazdáját. Kutatásuk végén egy 91 éves hölgyre bukkantak, aki már el is feledkezett, hova is tette spórolt pénzét, de csípőműtétje miatt nagy szüksége lett volna rá.

 • Cher és lánya egy pasin osztoztak

  A legnagyobb sztárokkal is megesik, hogy olykor szerelmi háromszögbe keverednek. Cher sem kivétel ez alól. A sztár egyik ismerõse nemrég egy egészen elképesztõ sztorival állt elõ: az énekesnõ korábban a lányával osztozott meg az egyik szeretõjén.

 • Jótékony ügy miatt vágatja kopaszra haját Jessie J

  Jessie J egy jó ügy érdekében válik meg a hosszú hajkoronájától, ám ez még nem minden! Az énekesnõ szeretne a kopasz fejére egy tetoválást is, ami emlékezteti majd õt tettére, és legalább díszíti a fejét, amíg visszanõ a haja.

 • Susan Boyle a pápának énekelt

  A pápának már énekelt, legközelebb pedig Károly trónörökös hercegnek mutathatja meg, mit tud.

 • Egy másik nõ megtermékenyített petesejtjét ültették be tévedésbõl egy japán asszonyba

  Valószínûleg egy másik nõ megtermékenyített petesejtjét ültették be tévedésbõl egy japán asszonyba tavaly - jelentették be csütörtökön kórházi illetékesek.

  A húszas éveiben járó nõ megszakíttatta a terhességet, amikor beszámoltak neki a tévedésrõl a Kagava prefektúrában fekvõ állami kórházban. Most pedig 20 millió jenes (50,7 millió forint) kártérítésért perli a hely önkormányzatot.

 • Lemondott a szexrõl Patrick Dempsey

  Igaz, nem örökre, de egy ideig úgy döntött, hogy inkább az edzésre koncentrál Patrick Dempsey. Indul ugyanis egy nehéz kerékpáros versenyen...

 • Menyasszony lett Scarlett Johanson

  Menyasszony lett Scarlett JohansonScarlett Johanssont eljegyezte barátja, Romain Dauriac. A lánykérést a színésznő sajtósa meg is erősítette a médiának. „Megerősíthetem, hogy Scarlett és Romain eljegyezték egymást. Az esküvő időpontjáról még nem született döntés.” Scarlett és a francia újságíró barátja 2012 novemberében jött össze. A pletykák szerint már februárban megvolt a kézfogó, de akkor még mindketten tagadták a hírt. Ha kitartanak, ez lesz a második házassága Johanssonnak, aki korábban, 2008 és 2010 között Ryan Reynolds felesége volt.

 • Pénzben fürdette gyermekét a bankkártya-csaló

  Több mint tízmillió forintnyi pénzt csalt ki egy román férfi bankkártya-hamisítással Angliában.

  A rabolt pénzhegy tetejére ültette kilenchónapos kisfiát, hogy a róla készült képpel bizonyítsa, úszank a pénzben, amióta Angliában élnek. A Romániába elküldött felvétel vezette nyomra a rendõrséget.

  Némely szülõ csörgõt vagy plüssjátékot ad gyerekének, Fraudster Adu Bunu ellenben kilenc hónapos fiát rabolt pénzhalommal ajándékozta meg.

 • Jordana Brewster béranyán keresztül lett anyuka

  Jordana Brewster béranyán keresztül lett anyukaA Dallas 33 éves színésznője anyuka lett. Egy, a párhoz közel álló forrás szerint az újdonsült szülők nagyon boldogok, főleg azért, mert kisfiuk született. Jordana Brewster és férje, a producer Andrew Form 2005-ben ismerkedtek meg A texasi láncfűrészes mészárlás: a kezdet forgatásán, majd két évre rá a Karib-tengeren kimondták a boldogító igent. Már régóta gondolkoztak a gyermekvállaláson, elsőként magukhoz vettek két labradort, hogy megtapasztalják, milyen az, amikor törődniük kell valakiről. Kisfiuk, akit egy béranya hozott a világra, a Julian Brewster-Form nevet kapta.

 • Súlyos autóbalesetett szenvedett Palcsó Tamás

  Palcsó Tamás, a korábbi Megasztár zenei tehetségkutató mûsor egyik szereplõje a súlyos sérültje annak a közlekedési balesetnek, ami vasárnap hajnalban történt Budapesten, a XXIII. kerületben - értesült az MTI; a hírt a TV2 szóvivõje megerõsítette.

  Az Ócsai úton a személygépkocsi - amely Dabas irányába ment - ismeretlen okból mintegy 50 métert sodródott, majd egy benzinkút melletti útjelzõ oszlopnak ütközött, ami az autó közepéig befúródott - tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen.