rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Centerben a Centerke

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Centerben a CenterkeA Szegedi Tudományegyetem GTK-vállalkozásfejlesztés mester szakos hallgatói kíváncsiak voltak arra, hogy valójában mi is történik a lakosság, de legfőképp a hallgatók megunt használt ruháival, cipőivel, ágyneműivel. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy a legtöbb feleslegessé vált dolgunk még nem hulladék, mások azt még fel tudják használni. A megunt dolgok egy részét a lakosság a kukába dobja, másik részét eladja vagy jótékonysági szervezeteknek felajánlja.

  A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi kar vállalkozásfejlesztési mesterképzésének hallgatói kérdőíves kutatás révén térképezték fel a használt ruhák és használati tárgyak kapcsán a lakosság ismereteit, a helyzet kapcsán a hallgatók véleményét.

  A megkérdezett emberek nagy része tud arról, hogy lehetőségük van eladni használt ruháinkat vagy gyűjtőkonténerekbe vinni, azonban a válaszadók jelentős része nem bízik abban, hogy a gyűjtőkonténerekbe dobott ruhák eljutnak a rászoruló emberekhez.

  A megkérdezettek nagy része nem tud alternatív megoldásról. Pedig van. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által 2003 óta működő Centerke Adományozó Központ támogatói rendszer nem csak ruhát, cipőt, kabátot, hanem egyéb életminőséget javító használati tárgyakat is biztosít a rászorulóknak teljesen ingyen. Aki adományba vinné ruháit vagy bármilyen feleslegessé vált használt tárgyát annak annyi dolga van, hogy elviszi a Centerke (Szeged, Roosevelt tér 5.) helyiségébe, ahonnan a legrászorultabbak teljesen ingyen jutnak az adományokhoz. Télen sok fedél nélküli vagy fűtetlen házban élő idős - egyedülálló számára fagyást előzhet meg egy plusz réteg ruha vagy egy vastag takaró. Fontos a társadalmi felelősségvállalás, azaz a lakosság segítő támogatása.

  Szegedi Tudományegyetem
  Gazdaságtudományi kar
  Mesterképzés
  Vállalkozásfejlesztés

  Győri Dávid
  SZTE-GTK


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Megnyerte a fõnyereményt a Ceuasescu-házaspárt kivégzõ katonai parancsnok

  Harminc társával együtt megnyerte a romániai hatos lottó fõnyereményét az a katonai parancsnok, aki többedmagával 1989-ben kivégeztette Nicolae és Elena Ceausescu román kommunista diktátorházaspárt.

 • Fiatalító elixírt rendelt az idõsödõ kazah elnök

  Az öregedés folyamatát visszafordító kutatásokra ösztönözte Nurszultan Nazarbajev kazah elnök egy minap megnyílt új tudományos központ tudósait.

 • Kiefer Sutherland-t megváltozatták a börtönben töltött napok

  A színésznek 2007 novemberében kellett 48 napot a rácsok mögött töltenie ittas vezetés miatt, és azon kívül, hogy rájött, a szappan igazából nem is kell a fürdéshez - fõleg, ha egy börtön zuhanyzójában ejti el az ember -, arra is rájött, milyen egyéb hibákat követett el életében.

  A 24 Jack Bauerje úgy érzi: "Míg benn voltam, volt idõm elgondolkozni azon, miért hibáztam. Jópár döntésemnek nem örültem, de most már tanultam belõlük és továbbléptem". Sutherland azt is elárulta, hogy még zûrös életszakaszai alatt is figyelt rá, hogy magánéletbeli szokásai ne befolyásolja a szakmai munkáját.

 • Gyermeket vár Evan Rachel Wood

  A szépséges Evan Rachel Wood végre megmutatta domborodó pocakját.

 • Robbantani akart Ozy könyvbemutatóján

  Bomba szakértõket kellett hívni Ozzy Osbourne pénteki könyvbemutatójára, miután elkaptak egy férfit, akinél házilag készített tûzijáték volt. Az énekes éppen dedikálta az önéletrajzát, amikor a rendõrök kiszúrtak egy férfit, aki bent a floridai könyvesboltban rágyújtott egy füves cigire.

 • Kibékült Kelemen Anna és Havas Henrik

  A Bors információi szerint újra szent a béke a szõke celeb és Tanár Úr között. Sõt, még az is elképzelhetõ, hogy elkészül Annácska botrányos életérõl szóló könyv, a Méhkirálynõ második kötete. Kelemen Anna kibékült Havas Henrikkel, akire azután haragudott meg, hogy a TV2 felfügesztetett mûsorvezetõje a blogjában arról írt, lehet, hogy a szõke celeb újra kokainozik - írja forrásaira hivatkozva a Bors.

 • Foglalkozása: ágymelegítõ

  Az ágymelegítõ személyzet tagjai pizsama-kezeslábasban fekszenek neki munkájuknak, így testük nem érintkezik közvetlenül a vendég ágynemûjével. Öt percet hevernek betakarva a melegítendõ ágyban, ami éppen elég, hogy ne kellemetlenül hûvösbe kelljen bebújniuk a melegségre vágyó vendégeknek.

 • VV Seherezádét választották a világ harmadik legszebb DJ-nek

  VV Seherezádét választották a világ harmadik legszebb DJ-nekA világ 3. legszexibb modell-dj.-je lett VV Seherezádé! A ValóVilág egykori szőkesége még Paris Hiltont is maga mögé utasította, hiszen az örökösnő dj. a 4. lett. Nagyon örülök a helyezésnek. Legutóbb még csak a tizedik voltam. A World\'s Sexiest Model DJ nevű szervezet tavaly keresett fel, elkezdték nézni, merrefelé játszom, valamint a férfimagazinos megjelenéseket is figyelték – mondta Seherezádé. Az ukrán kolleginával, aki az első helyen végzett, már dolgoztunk együtt. Néhány lánnyal találkoztam már, akik az első tízben benne vannak – magyarázta Sehi, aki elárulta, mire van szükség a sikerhez.

 • Steven Spielberg Will Smith-t akarja új filmjébe

  A sztárrendezõ és a filmsztár még sosem dolgoztak együtt. Hamarosan azonban összeállhat a páros: Steven Spielberg az Oldboy címû mozi felújítását tervezi.

  A terv megvalósítása tulajdonképpen meg is kezdõdött, hiszen a DreamWorks stúdió már megtette az elsõ lépéseket a filmjogok megvásárlására.

  Steven Spielberg pedig már keresi a megfelelõ forgatókönyvírót és a stáb többi tagját. A fõszereplõ bõrébe pedig valószínûleg Will Smith bújik majd.

 • Gyengére sikeredett Jessica Simson country bemutatkozása

  Katasztrofálisra sikerült Jessica Simpson country énekesnõi bemutatkozása a Wisconsinban rendezett Country Thunder Festivalon.

  Az énekesnõt, aki elsõ country lemezén hallható anyaga mellett a mûfaj neves elõadóitól, mint például Willie Nelson vagy Shania Twain is elénekelt egy-két számot, kifütyülték.

  Pedig a Hazárd megye lordjaiban egyesek szerint maradandót alakított., de ilyen ez a country mûfaj.

 • Eltoltak egy fogadót Új-Zélandon

  Eltoltak egy fogadót Új-Zélandon 40 méterrel, mert útban van, nevezetesen egy közúti alagút megépítésének útjában.

 • Elõszerzõdést kapott Bulgária Forma1-es futam szervezésére!

  A Bolgár Motorsport Szövetség elõszerzõdést kapott egy Forma-1-es futam rendezésére. Ezt Bogdan Nikolov, a szervezet elnöke jelentette be, hozzátéve: állami támogatással hamarosan felépülhet egy F-1-es verseny rendezésére alkalmas pálya.

  Az aszfaltcsík várhatóan egy Szófia közelében lévõ, 320 hektáros területen lesz, amely korábban légvédelmi támaszpontként szolgált.

 • Rippel Feri megházasodik!

  Nagy elhatározásra jutott Argentínában Rippel Feri! A Celeb vagyok, ments ki innen! címû mûsor sztárja úgy döntött, feleségül veszi kedvesét.

  A kiváló artista minderrõl az RTL Klub Reggelijében számolt be. Azt is elárulta, hogy a nagy napot május 2-re tûzték ki.

  A lakodalom a Lázár testvérek birtokán lesz. Feri nem titkolja, hogy a szervezést elsõsorban kedvese vette a kezébe.

  A híresség menyasszonya 15 évvel fiatalabb.

 • Mobiltelefon birtoklása miatt további 60 évet kapott!

  Mobiltelefon birtoklása miatt további 60 évet kell börtönben töltenie egy 38 éves texasi rabnak.

  Az Egyesült Államok déli szövetségi államában az Anderson megyei esküdtszék bûnösnek találta Derrick Rosst abban, hogy tiltott tárgyat birtokolt.

 • Leszállíttatták a repülõrõl a túlsúlyos Kevin Smith-t

  El kellett hagynia egy kaliforniai repülõgépet Kevin Smith hollywoodi filmrendezõnek, mivel a légitársaság szerint túl kövér.

 • Traktorral a tilosban

  Traktorral parkolt Londonban szabálytalanul egy 74 éves gazda - legalábbis a parkolási társaság szerint.

  A férfi ugyanakkor életében csupán egyszer járt a brit fõvárosban és busszal, de annak is már 45 éve. Ráadásul elég messze lakik, így traktorjával - amely szintén benne van a korban - húsz órán át tartott volna az utat végigpöfögnie oda-vissza.

 • Gyurcsány Ferenc ajándékot osztott utolsó kormányülésén!

  Utoljára ült össze a jelenlegi összetételben, Gyurcsány Ferenc vezetésével a kormány szerda délelõtt. Gyurcsány Ferenc személyes ajándékkal búcsúzott a kormánytagoktól: a nõk egy tollat, a férfiak - köztük Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt is - ezüst mandzsettagombot kaptak, amelyen a Magyar Köztársaság felirat látható, és egy stilizált liliom.

 • Alföldi elhagyja a Heti Hetest

  Fiatal színészeket hív játszani Alföldi Róbert a Nemzeti Színházba - ismertette terveit az új színházigazgató, aki a Heti Hetes-tõl még idén megválik. Alföldi Róbert bejelentette, hogy fiatal mûvészekkel fog bõvülni a Nemzeti Színház társulata: február végén közli a tagokkal, hogy a 2008/2009-es évadban kire tart igényt a jelenlegi társulatból. Mint mondta, ennek összetételét személyes ízlése fogja meghatározni.

 • Éhezik az egykori milliárdos

  Nem is fordulhatott volna nagyobbat a világ Ruth Madoff-fal (67), az 50 milliárd dolláros – 11 129 milliárd forintos – svindler, az évezred piramisjáték-csalása kitervelõjének feleségével. Bernie Madoff (72) hitvese két éve még 26 ingatlan tulajdonosa volt, mára a nõvére floridai albérletében húzza meg magát, és egy 14 éves furgonnal hordja ki az ingyenkonyháról az ételt a hajléktalanoknak.

 • Kerti igluvilla

  Négyszobás luxusiglut épített unalmában családja házának kertjébe egy 25 éves férfi az Egyesült Államokban.

 • Színésznõi robot

  "Robotolnak" egy dél-koreai színházban: robotszínésznõ a társulat sztárja.

 • Szexuális zaklatással vádolja korábbi testõre Britney Spearst

  Szexuális zaklatással vádolta meg volt testõre Britney Spears énekesnõt. Fernando Flores benyújtott bírósági beadványa szerint munkaadója rendszeresen meztelenül grasszált elõtte, és a jelentétében élt szexuális életet. A volt testõr arra is panaszkodott, hogy nehezen viselte el, amikor a sztár kisgyermekei elõtt marakodott barátjával, és szitkozódva küldte, hogy hozzon neki italt.

 • Gebe lett a szexi manöken

  Alessandra Ambrosio a világ egyik legszebb és legfizetettebb szupermodellje, ám legutóbbi fotózásán kifejezetten gebének tûnt.

 • Hopkins nem is hisztizik

  Egy szó sem igaz azokból a pletykákból, hogy Sir Anthony Hopkins hisztizik a Thor címû képregény-adaptáció forgatásán, kioktatja a fiatalabb színészeket, és amiatt panaszkodik, hogy túl sokat forgatnak stúdióban, miközben õ szabad levegõre vágyik.

 • Cher átlátszó ruhában adta át a díjat Lady Gagának

  Cher, amerikai énekesnõ átlátszó, flitterekkel díszített öltözéket viselt a vasárnapi MTV díjkiosztón.

 • Aranymonopoly

  A világ legdrágább monopolyjában gyönyörködhetnek két évig a Wall Streeten: aranytáblájú, drágaköves társasjátékban.

 • Újra apa lesz Elton John

  Elton John és párja ismét szülõk lesznek, miután elsõ gyerekük béranyja megint várandós.

 • Két lavinát is túlélt egy szlovák pár

  Alig mentette ki társát a hó alól egy szlovák férfi, õt magát is lavina söpörte el a Magas-Tátrában.

 • Esküvõi ruhában fotózza a legidõsebb párokat egy kínai amatõr fényképész

  Esküvõi ruhában fotózza a legidõsebb párokat egy kínai amatõr fényképész, esélyt adva nekik ezáltal egy friss esküvõi képre. Az egyik pár együttes életkora 204 év!

 • Pénz a kidobott hûtõben

  Pénzt talált egy ócska hûtõben egy tádzsik vendégmunkás egy jekatyerinburgi szeméttelepen, de a pénz gazdája hamarosan jelentkezett jogos tulajdonáért.