2024.04.25. - Márk

Angelina Jolie ismét jótékonykodik

Angelina Jolie ismét jótékonykodik
Angelina Jolie, korunk népszerû színésznõje egy újabb emberbaráti összefogásba szállt be. Most a myanmari menekültek mellett szólalt fel, egyenesen a Thai kormányt kérte, hogy biztosítson nagyobb szabadságot a táborban élõknek.

Ezen a héten a közkedvelt színésznõ beszállt egy újabb humanitárius akcióba, ami most a thaiföldi menekülteket vette célba. Azzal a kéréssel fordult Angelina a Thai kormány felé, hogy biztosítsanak nagyobb szabadságjogokat a myanmari menekülteknek.
Egy ingatag politikai kormány arra kényszeríti a Myanmariakat, hogy Thaiföldre meneküljenek. Õk kilenc tábort létesítettek északon, ahol most körülbelül 110 ezer menekült éli mindennapjait. Joli nagyobb szabadságot szeretne kérni a menekülteknek, ha már egyszer befogadták õket, és bízok a thaiföldiekben.

Túlbuzgón, a biztonság kedvéért, még szerdán Thaiföldre is utazott, hogy meglátogathassa a menekülteket, és válthasson velük pár szót. Õk elmesélték Jolienak, hogy mik azok a problémák, nehézségek, amikkel már évek óta szembe kell nézniük a táborban.

A színésznõ több menekülttel is elbeszélgetett, egyikõjüktõl, egy 26 éves nõtõl meg is kérdezte, hogy nem félt, mikor elhagyta a hazáját, a szüleit. Õ csak annyit válaszolt, hogy természetesen félt, de sokkal rémisztõbb lett volna, ha otthon marad.

A színésznõ végül csak annyit nyilatkozott, hogy megdöbbenten, és szomorúan hallgatta ezeket a történeteket. Akad itt egy olyan 21 éves nõ is, aki még a menekült táborban született, még sosem volt a táboron kívül, s most a gyermekét is itt kénytelen felnevelni. „Elég valószínû, hogy, ha a dolgok nem változnak meg, akkor a menekültek kénytelenek lesznek visszatérni Burmába, Myanmarba. Mindenképp segítenünk kell ezeken az embereken, hogy önállóan tudjanak dolgozni, és képesek legyenek önmagukat, és családjukat is ellátni.”- nyilatkozta a színésznõ.