2024.04.19. - Emma

Titkok a Benjamin Button különös élete címû filmrõl!

Titkok a Benjamin Button különös élete címû filmrõl!
A Benjamin Button különös élete idén a legtöbb, tizenhárom Oscar-díj jelölést gyûjtötte be azzal, hogy az idõrõl mesél: a majd egy évszázadot felölelõ történetben a nézõ szeme elõtt válik kamaszlányból aggastyánná Cate Blanchett, és ha ez még nem lenne elég, Brad Pitt-et is láthatjuk öregemberként és tinédzserként is.

Az idõ múlását azonban nemcsak a ráncok szaporodása jelzi a filmben. David Fincher rendezõ az adott korszakok nagy filmjeit is elrejtette rendezésében: így tiszteleg a mozimágus elõdei elõtt.

Amikor a történet az ötvenes évekbe ér, a szívtipró színész Marlon Brando jelmezében motorozik, abban, amelyben A vad címû filmben láthatjuk. A hatvanas évekbeli jelenetek egyikében Pitt Steve McQueen, késõbb Paul Newman egy-egy jelmezében látható.

A legutóbbi idõket viszont már nem így idézik meg. A filmesek, akiket forgatás közben ért New Orleansban a Katrina hurrikán, úgy döntöttek, hogy emléket állítanak a 2005-ös eseményeknek.

A hatalmas vihar végül komoly szerepet kapott a filmben – pedig valószínûleg senki sem gondolná, hogy az alkotók a már szinte kész mûbe illesztették bele ezeket a képsorokat…