2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kannibálok ették meg a 21 éves fiút!

Kannibálok ették meg a 21 éves fiút!
Rossz szomszédságot könnyen kifoghat az ember, szag tekintetében ilyesmi egy szappanfõzõ konyha, vagy auditív szempontból egy kortárs orgonamûvész.

A vecsési lakosokat most csak azzal vigasztalnám, hogy bár a repülõgépek hangosak, de legalább nem esznek meg…

Azokról van szó most, akiknek a hátsókertje nem repülõtérre vagy rockklubbra néz, hanem mondjuk az Amazonas zöld poklára.

Itt a legnagyobb gondot nem a kerítésen átugráló részeg Axl Rose-ok vagy az eltévedt pakisztániak okozzák, hanem azok a bennszülött törzsek, akik autentikus megfontolásból még mindig nem álltak el az emberhús fogyasztásáról.

Egy maroknyi ilyen kis „hagyományõrzõ”, - ahelyett, hogy valami menõ gárdát alapított volna – a múlt héten elrabolt egy 21 éves brazil fiút egy elszigetelt õserdei falucskából, majd néhány nappal késõbb hozzátartozóit büszkén értesítették arról, hogy a fiatalembert megették.

Az egyetlen szemtanú, a falu egyik véne a nyomozó hatóságoknak arról számolt be, hogy a fiút elõször kettévágták, majd az így hozzáférhetõvé vált belsõségek közül kimazsolázták a szívet és a májat, amit aztán jó étvággyal el is fogyasztottak.

A legborzasztóbb, hogy mindezek után az áldozat maradványait magának a családnak kellett visszahozni a faluba, mivel sem a katonaság, sem a rendõrség nem léphet a védett törzsi területekre. Még az is különleges engedélyeket igényelt, hogy detektívek ki kérdezhessék a szemtanút öt nappal a gyilkosság után.

A falu rendõrparancsnokának nyilatkozata szerint korábban is elõfordult erõszakos incidens a lakosság és a bennszülöttek között, ám a mostanihoz hasonló kegyetlenség még soha nem történt: „ez most annyira szörnyû, hogy egyszerûen képtelenség elhinni”.

A brazil Nemzeti Indián Alap által „izolált” õslakos területnek nyilvánított térség három oldalról szomszédságos Kulina faluval, a lakosságnak hivatalosan egyáltalán nem szabadna érintkeznie az indián közösséggel, ám köztudott, hogy rengeteg illegális vegyes házasság született a közelmúltban és a „vadak” egyre gyakrabban mutatkoznak a falu piacán és utcáin.

Brazíliában közel egymillió indián él, az Amazonas vidékén a kannibalizmus elterjedt és mindennapos jelenség a törzsi életben.