2024.03.29. - Auguszta

Borbás Gabi 60 éves!

Borbás Gabi 60 éves!
60 éves Borbás Gabi színésznõ, aki el akart csábítani egy nõs férfit, pedig õ maga hûséges típus.

Pár éve a fél ország haragudott rá, amikor a Szomszédok címû teleregényben egy kacér újságírónõt alakított, aki el akarta csábítani Jánost, a délceg erdõmérnököt kedves kis feleségétõl, Almától - persze nem sikerült neki, a férj hûséges maradt asszonykájához.

A hûség Borbás Gabinak is alapvetõ tulajdonsága: három és fél évtizedes pályafutása mindössze három színházhoz kötõdik.
Friss diplomásként a József Attila Színház tagja lett, s egy híján húsz évig volt a társulatban. Utána egy évtizeden át a soproni Petõfi Színházban játszott, az utóbbi években pedig a Vidám Színpadon - a mostani Centrál Színház - tapsolhatott neki a közönség.

Manapság is fellép, õ az egyik fõszereplõ Neil Simon Furcsa pár címû darabjának nõi változatában - az elõadás kirobbanó sikerrel fut -, s emellett játszik két Shakespeare-darabban is. Sokoldalú mûvésznõ, amit leginkább a középkorú színházrajongók igazolhatnak, hiszen Borbás Gabi pályafutása alatt klasszikus darabokban éppúgy remekelt, mint zenés mûvekben - volt Ophelia, Bianca és Beatrix, valamint a Koldusopera Lucyje.

A hetvenes-nyolcvanas években filmezett is, ismert mozija a Makra, az Illatos út a semmibe és A szeleburdi család, s számos tévéfilmben is szerepet kapott. A hangját még ennél is többször hallhattuk, hiszen gyakran foglalkoztatja a szinkron.