2024.03.29. - Auguszta

A megasztárossal készített doppingszert a DJ

A megasztárossal készített doppingszert a DJ
A hírek szerint a népszerû tehetségkutatóban feltûnt énekes, Pál Tamás és az egyre nagyobb ismertséggel bíró Váczy Zoltán közösen készítette el a különleges drogot. Utánajártunk ennek, mi igaz a hírbõl: kiderült, hogy még Tiestonak is „köze” van a dologhoz.

A szórakoztató iparban Váczy-ként ismert fiatal a zeneszerzés mellett hosszú évek óta rádiós mûsorvezetõ és DJ, így a szakmában szerzett tapasztalatait és gyakorlatait is kamatoztatta, amikor elkészítette elsõ dalát.
- Az „Indulj már!” címû szám hangulatával és üzenetével a közönség széles skáláját céloztam meg. Elsõ zenémnél tudatosan kerültem, hogy a fogalmazás, vagy a tartalom túl egyszerû, közhelyes legyen. A szöveg az én pályafutásomat, évekig tartó útkeresésem történetét is tükrözi, hiszen tudom, hogy a sikert nem adják ingyen. Buzdítani akarok vele, mintegy zenei doppingszert kínálok a hallgatóknak. – kezdte Váczy, aki mellesleg nyíregyházi lakos.

- A dalaimmal próbálok megalkotni egy sajátos stílust, amit „populáris trance”-nek hívok. Ez annyit jelent, hogy a trance jegyeit felhasználva könnyebben befogadható, slágeres, de mégis egyedi hangzást szeretnék elérni. – folytatta.

A világsztár inspirálta

A stílus – számára – leginspirálóbb képviselõje DJ Tiesto, akivel a munkája során volt szerencséje találkozni Ibizán, ahol egy egész estét tölthetett el a kiválóság társaságában.

- A dal vokáljához erõteljes, tiszta, férfihangot álmodtam meg. Abban az idõben a nap 24 órájában tûnõdtem azon, ki lehet a legmegfelelõbb elõadó, míg egy napon tüzetesen végignéztem az aktuális zenei listát a rádióban. Hiszek a jelekben, ezért szûkítettem a kört: Seal vagy Pál Tamás. Fej vagy írás alapon lett Pál Tamás – jegyezte meg huncut mosollyal az arcán a mindig szerény lemezlovas.

A Megasztárból megismert énekes szívesen adta nevét a produkcióhoz, mert tetszett neki a szöveg- és dallamterv.

- Korábban nem ismertem õt, de a Desperado-val közös duettem, A csillagokban járunk után az együttes producere, Mosquito hozott minket össze, akinek debreceni stúdiójában találkoztunk elõször. Zoli ismeretlenül is felkeltette érdeklõdésemet a dal iránt, mert szerintem nagyon jól sikerült bemutatkozó nóta, mind zeneileg, mind szövegében. – vette át a szót Tamás.

- Zoli dala ugyan más mûfaj, mint amiben én mozgok, de azt gondolom, nagyon is populáris. Nem éreztem úgy, hogy ez idegen terep a számomra, nem mellesleg egy olyan réteget is érint, amit a saját dalaimon keresztül nem tudok elérni. Azt gondolom, mindkettõnk számára gyümölcsözõ volt az együttmûködés. Bízom benne, hogy a jövõben is dolgozunk még együtt. – folytatta Pál Tamás

Bár jelenleg az „Indulj már” dédelgetése az elsõdleges, sok egyéb ötlettõl zsong még Vávzy fejében, melyeket hasonló lelkesedéssel és precizitással szeretne kidolgozni, megvalósítani.

- A következõ produkció elõkészületei is folyamatban vannak már. Annyit elárulhatok, hogy ezúttal kicsit vidámabbra vesszük a figurát. – zárta szavait.