2024.04.23. - Béla

A Sandokan nem öregszik!

A Sandokan nem öregszik!
63 éves Kabir Bedi indiai színész, aki fellendítette a maláj idegenforgalmat.

A világ legnagyobb filmgyárában, a mifelénk is egyre ismertebb Bollywoodban kezdte a pályafutását, késõbb Hollywoodban is szerencsét próbált, játszott például az Octopussy címû James Bond-filmben. A kettõ között Európában dolgozott, és az öreg földrészen aratta élete legnagyobb sikerét a hetvenes évek közepén, amikor A maláji tigris címû olasz-francia-német kalandfilm-sorozat fõszerepében meghódította a világot - és a nõi szíveket.

Akkoriban nálunk is Sandokan volt a sztár, képeit trafikokban árulták, és dolgos családanyák epekedtek a képernyõk elõtt: bárcsak egyszer a tüzes tekintetû férfi õket is kimentené a háztartás fogságából.

A filmsorozat nemzetközi diadala Kabir Bedi mellett Malajziának hozta a legtöbb hasznot. Az ázsiai ország iránt ugrásszerûen megnõtt a figyelem, különösen a német turisták indultak nagy számban felfedezni Sandokan kalandjainak csodálatos helyszíneit. Kabir Bedi egy vagyont keresett a filmmel, s bár azóta is sok filmet forgatott, A maláji tigris sikerét megközelíteni sem tudta. Anyagilag nem is volt szüksége rá, a Sandokanként keresett pénzt ugyanis ügyesen befektette az indiai filmiparba, és vállalkozásai busás hasznot hoztak neki.

Kabir Bedi háromszor nõsült, háromszor vált el, és három gyermeke született. Élete nagy tragédiája azonban, hogy egyik fia súlyos elmebetegségben szenvedett, és 1997-ben 26 évesen öngyilkos lett. Az egykori maláji tigris ma is remekül tartja magát, és persze nincs egyedül. Élettársa csinos és fiatal...