2024.04.25. - Márk

A magyarok rendezik meg az elsõ melegolimpiát!

A magyarok rendezik meg az elsõ melegolimpiát!
Kelet-Európából elõször a magyarok rendezhetik meg az Eurogames elnevezésû szabadidõsport rendezvényt 2012-ben Budapesten, amelyet az európai meleg társadalom olimpiájaként tartanak számon.

Az 1992 óta már 12 alkalommal levezényelt esemény a számítások szerint 150-160 millió forintba kerül majd.

– A nemzetközi szövetség is hozzájárul a költségek egyharmadával – mondta László Gábor, reprezentációs elnök.

– A Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen elkészített kalkuláció alapján azonban arra számítunk, hogy a sportesemény hárommilliárd forintos bevételt hoz majd a fõvárosnak.

A korábbi tapasztalatok alapján akár 3000 nevezõre is számítani lehet, akik 70 euró befizetése fejében indulhatnak a 12 sportág (tollaslabda, futás, úszás, röplabda, labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, kerékpár, gyalogtúra, birkózás, sakk, tánc) valamelyikében.

Steiner Kristóf televíziós mûsorvezetõ, az egyetlen hazai celeb aki büszkén vállalja a másságát, nem örül a melegolimpiának.

– Én Morgan Freemannel értek egyet, aki szerint baromság a Fekete Történelmi Hónap, hiszen Fehér Történelmi Hónap sincs – mondta Steiner. – Melegolimpia?! Miért, van hetero olimpia? Nincs.

Olimpia van, ahol helye van melegeknek, heteroknak, feketéknek, fehéreknek, romáknak, zsidóknak, ha tehetségesek annyira, hogy eljutnak odáig. Boldogabb lennék, ha a klasszikus olimpián induló sportolók között lennének többen, akik vállalják a homoszexualitásukat, megmutatva ezzel, hogy egy meleg is éppen úgy él, dolgozik, küzd az álmaiért, mint bárki más.