2024.03.29. - Auguszta

Vetkõzésre kényszeríti a válság a nõket az Egyesült Államokban!

Vetkõzésre kényszeríti a válság a nõket az Egyesült Államokban!
A nehéz munkaerõpiaci helyzet egyre több nõt visz arra az Egyesült Államokban, hogy akár az ország másik végébe költözve sztriptíz bárokban táncoljanak, korhatáros filmekben vállaljanak szerepet, vagy férfi magazinokban pózoljanak.

A szórakoztatóipar munkáltatói szerint rengeteg nõt vonz a kötetlen munkarend és a gyors pénzszerzés ígérete.

A nõk közül sokan diplomások és jó munkájuk volt a válság kitöréséig; a hölgyek évente több százezer dollárt is megkereshetnek.

Bár rendkívül sok a jelentkezõ - egy New York-i klubba például egy nap alatt 85 nõ pályázott - nem minden esetben könnyû az átmenet az éjszakai életbe. Nehéz megszokni a 12 centis cipõsarkakat, és kezelni a sértõ vendégeket.

Sok nõ olyannyira ideges elsõ fellépései alkalmával, hogy csak egy ital segítségével tud színpadra lépni. "Olyan ez, mint egy beszéd. De ahelyett, hogy te képzelnéd el meztelenül a közönséget, te vagy pucér" - mondja a munkahelyet váltó nõk egyike, aki a bárpultot hagyta ott a színpadért.

Néhány nõ számára a tánc átmeneti jellegû, és csak arra kell, hogy tandíjra vagy egyéb költségeikre megkeressék a pénzt. Mások viszont azt mondják, megtalálták a helyüket a színpadon. New York és Miami elõkelõ klubjaiban egy táncosnõ még a gazdasági válság idején is 100 ezer és 300 ezer dollár (22,3-67 millió forint) közötti összeget kereshet meg készpénzben, így nem csoda, hogy nagy az érdeklõdés. Hetente 20-30 nõ jelentkezik táncosnõnek a klubba, kétszer annyi, mint egy évvel ezelõtt - mondta Allan Priaulx, az egyik klub szóvivõje.

A felnõtteknek szóló filmeket gyártók ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a nõknek alaposan meg kell fontolniuk az ilyen alkotásokban való szereplést. Ha valaki egyszer úgy dönt, hogy felnõtteknek szóló filmekben szerepel, az kihat a kapcsolataira is - mondta Steven Hirsch, az egyik cég vezetõje.