2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Aradszky László õszintén vall könyvében!

Aradszky László õszintén vall könyvében!
Aradszky László a hazai könnyûzene legnagyobbjai közé tartozik, s most egy különleges dologgal rukkolt elõ: könyvet írt, ami bemutatja az egész életét. Így most az eddig ismeretlen állomások is napvilágra kerülnek.

"Nem csak a húsz éveseké a világ", "Isten véled édes Piroskám" csak néhány dal, amely összeforrt Aradszky László személyével. A hazai könnyûzene meghatározó alakjai közé tartozik, s most ismét megörvendezteti rajongóit, ám ezúttal nemrég megjelent önéletrajzi könyvével.

Az Örök élet színpadán címû kiadványban Aradszky rajongói és tisztelõi számára szinte Biblia, mert ebben a könyvben minden benne van, amit tudni kell egy olyan embernek, aki azt mondja: "kedvencem Aradszky László".

"Mit is mondhatnék, hogyan is ajánlhatnám a nemrég megjelent könyvemet? Sportszerûen már elõre jelzem, nem bulvár könyvrõl van szó! Már csak azért sem, mert könyvem a tízparancsolat szellemében született, ami végig kísérte eddigi életemet. Még csak nem is nevezhetném önéletrajzi mûnek, inkább úgy határoznám meg, hogy a sikerhez vezetõ út" - magyarázza Aradszky László, akinek mûvéhez tartozik egy ajándék lemez is.

"Nagyon fontosnak tartom, hiszen többen is jelezték, hogy olvasmányos a könyvem. Számomra ez a leglényegesebb és remélem nehéz lesz letenni. Azt hiszem a több mint 200 fénykép színesíti, hitelesíti énekesi pályámat. Természetesen semmit el nem hallgatva, szinte mindent megtudhat rólam a kedves olvasó: szüleimrõl, családomról, sikereimrõl, és egyebekrõl. "Mellékeltem" három vadonatúj dalt, ami természetesen nem a Piroskákról szól, hanem szerves része a könyvemnek. Mi lenne más a címe a lemeznek, mint "Az örök élet színpadán". Tapasztalhatják majd: minden egyes hangjegy, minden egyes szó egybecseng mindazzal, amit leírtam" - vallja az énekes.

Aradszky László egyik legnagyobb slágerének számító Isten véled édes Piroskám címû dalát Szenes Iván és Dobos Attila szerezte, ráadásul ezzel az albummal történelmet is írt, hiszen a Magyar Hanglemezgyártás történetének elsõ aranylemeze fûzõdik a nevéhez. Ezek még csak a kezdetek voltak, mert késõbb jött az S. Nagy István versével ellátott Pókháló van már az ablakon, amely szintén fergeteges karriert futott be. Aradszky ott volt a 75 éves szövegíró köszöntésén is a Fészekben, ahol S. Nagy dalait elevenítették fel a kollégákkal, barátokkal. Aradszkyról most azonban - a zenei oldal mellett - az elmúlt 73 év minden egyes, eddig ismeretlen mozzanata napvilágra kerül, egyetlen elhallgatott titok nélkül.