2024.04.24. - György

Elhunyt Jack Wrangler, az amerikai pornóipar ikonja!

Elhunyt Jack Wrangler, az amerikai pornóipar ikonja!
Elhunyt Jack Wrangler, az amerikai pornóipar ikonja, színházi rendezõ és producer.

Jack Wrangler (eredeti nevén John Robert Stillmann) a hetvenes évek egyik homoszexuális pornósztárja volt - nyolcvan filmmel a háta mögött -, de a kaliforniai színész meghódította a heteroszexuális pornópiacot és a színházi világot is.

Wrangler egész életét megosztotta Margaret Whiting énekesnõvel, a feleségével, akinek a férfi már a házasságkötésük elõtt tudomására hozta homoszexualitását.

2008-ban Jeffrey Schwarz rendezõ - Wrangler: Anatomy of an Icon címmel - filmet készített a pornósztár életérõl; a filmben maga Wrangler is szerepelt. A film GayVN - a melegpornó Oscarjának megfelelõ - díjat kapott, amellyel évente a pornóipar legjobb alkotásait ismerik el.

Jeffrey Schwarz azt is elmondta, hogy Wrangler úttörõnek számított a homoszexuális mozgalom harcában, mivel sokak számára az elsõ öntudatos meleget testesítette meg. A színész "egész életét eleganciával, humorral élte, hiányt hagy maga után" - mondta.

A 62 éves Wrangler kedden tüdõbetegség következtében halt meg New Yorkban - tájékoztatott a TLA Releasing cég, néhány filmjének forgalmazója.