2024.04.19. - Emma

Schobert Norbi nem akar több gyermeket, mert nincs rá pénze!

Schobert Norbi nem akar több gyermeket, mert nincs rá pénze!
Két gyermekre még futotta, de harmadikra már nem telne, erre jutott Schobert Norbi. Úgy tûnik, a fitneszmágus a csõd felé közeledik.

Schobert Norbi az egyik legsikeresebb üzletember, bár arra nem érdemes magyarázatot keresni, hogy ez pontosan miért is van így. Húsz évre visszamenõleg érdemes számolgatni Norbi vagyonát, ami több milliárdot tesz ki.

Elvette Rékát, lett két gyermekük. Hogy jön-e a harmadik? Norbi osztott-szorzott, és arra jutott, hogy nem lesz harmadik gyerek.
Még neki, a milliárdosnak is túl költséges még egy gyermeket vállalni. Mivel Norbi úgy számolta, hogy egy gyermek felnevelése, azaz mire betölti huszadik életévét, pontosan húsz millió forintba kerül. Évente egymillió, nem lehet rossz dolguk a Schobert gyermekeknek.

Ha mi is csinálunk egy gyors fejszámolást, arra jöhetünk rá, hogy mivel Norbinak már van két gyermeke, ezért már biztos, hogy beléjük fektetett negyven milliót. És akkor még nem is beszélt a nem kis költségvetésû feleségérõl.

- Matekoztam, és az eredmény az lett, hogy anyagilag rettenetes felelõsség egy gyermek vállalása. – vallotta be Norbi.

- Ezt mi sem engedhetjük meg magunknak. Az állami ovikban túlzsúfoltság van, egy magánóvoda „alsó hangon” is ötvenezer forintba kerül havonta. A ruházkodás, az etetés, a kulturális programok, a háziorvos, és sporttevékenységek összesen havi százezer forint körüli kiadást jelentenek nekem.

Ha ezt felszorozzuk, akkor az eredmény egymillió kétszázezer forint évente. Számolnom kell azzal is, hogy esetleg még húszéves koráig sem repül ki a gyerek, akkor ez az összeg több mint húszmillió forint. Mivel két gyerekünk már van, a költségeink már most is negyvenmillióra rúgnak, ha bevállalnánk a harmadikat is, az kész anyagi csõd lenne. – magyarázkodott Norbi.

Ha már õ is sajnálja a pénzt a gyermekétõl, akkor a három gyerekes szülõk már ne is szóljanak semmit, akik talán fele akkora vagyonnal sem rendelkeznek, mint a Schobert házaspár. Norbinak erre is van mit felelnie.

- Persze az üzleteimben milliárdok vannak, de ez nem azt jelenti, hogy a zsebeim is tele vannak, és azt veszek magamnak, amit csak akarok. – na persze, aki havi nyolcvan ezerbõl éldegél, az tényleg nem vehet meg mindent, amit szeretne. Szegény Norbi…

- Bár nem szoktam anyagi dolgokról beszélni, de most elárulom, hogy minket is elért a gazdasági válság. Egy év alatt mindenünk odaveszett, mert csak ennyi idõre elegendõ félretett pénzünk volt. Ennek fényében döntöttük el, hogy nem vállalunk harmadik csemetét, pedig nagyon szeretnénk. Az utóbbi idõben gyakran nézegetem a gyermekeim kiskori fotóit. Meghatóan édesek, még a pelenkázás emléke is megszépült, szívesen csinálnám újra. Jó lenne egy harmadik baba, de nem merek belevágni, rettegek a jövõtõl. – morzsolta el a nem létezõ könnycseppet a szemében Norbi.

Kicsit sem képmutató ez a kijelentése a drága Norbinak. Az még érthetõ is, hogy a két gyermekének szeretne minden megadni, de hogy ennyire pontosan beosztotta õket, az már kicsit beteges. Az meg pláne, hogy fejben ennyire elõre számolt, s addig kalkulált, míg rájött, hogy nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy három gyermeke legyen. Majd ezt még be is jelenti…

Ahhoz meg már tényleg semmit sem lehet hozzáfûzni, hogy sajnálkozva megosztja mindenkivel azt a tényt, hogy egy év alatt elherdálták az összes félretett pénzüket. Ehhez csak gratulálni lehet…