2024.03.29. - Auguszta

Madonna a jogi akadályok ellenére még mindig örökbe akar fogadni!

Madonna a jogi akadályok ellenére még mindig örökbe akar fogadni!
Madonna a jogi akadályok ellenére még mindig örökbe akarja fogadni Mercy Jamest, hogy jobb életet biztosítson számára, és a malawi emberek megsegítésére nevelje - derül ki az énekesnõ egy interjújából, amelyet egy malawi újságnak adott.

A popcsillag elmondta a The Nation címû napilapnak, hogy fellebbezni fog a bírósági döntés ellen.

Amely nem találta õt alkalmasnak a hároméves árva, Chifundo "Mercy" James nevelésére, mivel nem malawi lakos.

"Otthont és szeretõ családi környezetet akarok biztosítani Mercynek, meg akarom adni neki a lehetõ legjobb oktatást és egészségügyi ellátást" - írta e-mailen elküldött válaszaiban az énekesnõ. "Remélem egy nap Davidhez hasonlóan visszatér Malawiba, hogy segítse az ott élõ embereket" - tette hozzá Madonna.

A világsztár egy árvaházban figyelt fel Mercyre és Davidre 2006-ban, a kisfiút rögtön magához vehette, s azóta már az örökbefogadása is véglegessé vált. A kislány adoptálása azonban márciusban megfeneklett, mivel Esme Chombo bírónõ szerint Madonna nem felel meg a szigorú törvényi elõírásoknak, amelyek kimondják, hogy az örökbefogadó személynek az adoptálást megelõzõen legkevesebb másfél évet az országban kell élnie. A bírónõ megjegyezte: Madonna legutóbb 2008-ban járt az országban, és a márciusi meghallgatás elõtt is csak néhány nappal érkezett Malawiba.

A fellebbezést tárgyaló bírósági meghallgatás idõpontja még nem ismert. Az énekesnõ az újabb döntés elõtt nem kíván véleményt formálni, mindenesetre megköszönte barátainak a támogatást.

Az afrikai országban közel egymillió árva él, a gyerekek fele AIDS következtében vesztette el szüleit. A popcsillag Malawiban mûködõ Raising Malawi nevû jótékonysági szervezete ételt, oktatást és egészségügyi ellátást biztosít árvák számára.