2024.04.24. - György

Holtan találták Marilyn Chamberst a '70-es évek egyik leghíresebb pornósztárját!

Holtan találták Marilyn Chamberst a '70-es évek egyik leghíresebb pornósztárját!
Holtan találták a kaliforniai Santa Claritában egy lakókocsiban Marilyn Chamberst, az 1970-es évek egyik leghíresebb pornósztárját.

Mint az AVN weboldal hétfõn bejelentette, az 57 éves színésznõre, aki legalább 25 pornófilmben szerepelt, lánya, a 17 esztendõs McKenna talált rá.

Marilyn Chambers olyan pornófilmek csillaga volt, mint A zöld ajtó mögött (Behind The Green Door) és a Kielégíthetetlen (Insatiable), a 70-es években legalább olyan híres volt e mûfajban, mint Linda Lovelace, a Mély torok (Deep Throat) hõsnõje.

Chambers, eredeti nevén Marilyn Ann Briggs, a Rhode Island-i Providence-ben született, pályafutását fotómodellként kezdte, elsõ színészi munkája az Ivory Snow mosópor reklámja volt.

Pornókarrierje szinte véletlenül indult. A zöld ablak mögött címû filmért hihetetlenül magas, 25 ezer dolláros gázsit követelt, valamint százalékot a bevételek után, mert azt hitte, hogy a rendezõk és a producerek elutasítják. Ezzel szemben elfogadták igényeit.

Chambers hamarosan azzal is beírta magát a történelembe, hogy szereplõje lett az elsõ, fehér nõ és fekete férfi (Johnny Keyes) közötti pornófilmjelenetnek. Ez abszolút tabunak számított akkoriban, alig néhány évvel a faji elkülönítés törvényen kívül helyezése után. Õ volt ugyanakkor az egyik állandó partnere John Holmes-nak, az AIDS-ben meghalt híres pornósztárnak.

Marilyn Chambers számos újítást vezetett be a pornóiparban: részt vett mindenféle csoportszexben, õ jelent meg elõször szilikonos, hatalmasra nagyított keblekkel, teljesen leborotvált szeméremdombbal és a nemi szervébe tûzött testékszerrel.

Pornószínésznõi pályafutása után eredménytelen kísérletet tett diszkózenei, illetve politikusi karrierre, ugyanakkor még "aktív" korában sikerült szerepet kapnia néhány mozifilmben, így az 1970-es Bagoly és a cicababában, amelynek Barbra Streisand volt a fõszereplõje, valamint David Cronenberg második játékfilmjében, az 1977-es Rabid-ben (Veszett).