2024.04.20. - Tivadar

Paudits Béla saját halálát várja!

Paudits Béla saját halálát várja!
Kilátástalan helyzetébõl csak a halál mentheti meg – Paudits Béla megrendítõ vallomást tett.

Az egykori ünnepelt sztár Paudits Béla Joshi Bharat mûsorában beszélt életérõl. A Jászai Mari-díjas színmûvész megrázó õszinteséggel számolt be öngyilkossági kísérleteirõl és hogy motivációi nem sokat változtak.

A hatvanéves színész úgy látja, jelenleg kilátástalan az állapota.

Volt, mikor olyan reménytelennek látta az életét és annyira magatehetetlennek érezte magát, hogy nemcsak elgondolkodott az öngyilkosságon, de meg is próbálta kioltani életét.

„Feltettem magamban a kérdés: nem kéne a halált kicsit megsürgetni? Megtettem a szükséges lépéseket: bevettem több marék gyógyszert, a kutyám azonban elkezdett hangosan ugatni, ezzel pedig felhívta a szomszédok figyelmét. Betörték az ajtót és hívták a mentõket, akik megmentettek. Azóta is itt vagyok sajnos. Jobb lett volna elrepülni.”

A mûsorban elmondta, amíg lehet húzza-vonszolja magát, aztán egyszer csak annyira leromlik az egészségi állapota, hogy nem lehet majd megakadályozni, ami utána következik. Paudits évek óta a létminimum közelében él, ez sokat nyom a latban, mikor kilátástalan helyzetérõl vall.

Joshi Bharat elárulta nagy rajongója a mûvésznek, ezért is tartotta különösen fontosnak, hogy megpróbáljon segíteni rajta, lelki támogatást nyújtani neki. A Blikknek elárulta, a beszélgetés alatt világos lett számára, hogy egy nagyon érzékeny emberrõl van szó, aki a maga módján próbál lázadni. Kitörési kísérletei arról szólnak, hogy felhívja a figyelmet önmagára. „Próbáltam meggyõzni arról, hogy ne foglalkozzon a halál gondolatával és minden erejével ússzon az árral szemben!”