2024.04.17. - Rudolf

David Beckham és Andy Murray a jótékonykódó spotolók!

David Beckham és Andy Murray a jótékonykódó spotolók!
David Beckhamen kívül Andy Murray is megmutatta, hogy a sportteljesítményükkel nem csak saját maguknak tudnak segíteni. A két sportcsillag a malária megelõzésére gyûjtött alamizsnát, sikerük érezhetõ volt.

David Beckham, a Milan 110-szeres angol válogatott játékosa és Andy Murray, a britek jelenlegi legjobb teniszjátékosa vasárnap a londoni Wembley-stadionban a Malaria No More UK nevû jótékonysági szervezet rendezvényében vállalt kampányszerepet. Az egészet a the Sun nevû bulvárlap eszelte ki, de a cél nemes, így David Beckham és Andy Murray örömmel vállalkozott a cél népszerûsítésére.
A malária kivédésének fõ kulcsa egy úgynevezett életmentõ ágyháló, amely távol tudja tartani a halálos malária parazitákat hordozó moszkitókat az alvó emberektõl.

Egy ilyen speciális háló mindössze 5 fontba kerül. Világszerte 250 millió embert ver le a malária, melybõl több, mint egy millióan nem élik túl a kórt.

Brutális tény, de 30 másodpercenként hal meg egy kiskorú afrikai ettõl a betegségtõl.

A két sztár egy hatalmas, szimbolikus agyháló felett teniszezett, illetve lõtt bele kapuba. A felhívásnak köszönhetõen máris 50 ezer fontnyi adomány gyûlt össze. Csak így tovább, hajrá jótékonykodók!