2024.04.24. - György

Plüssállatokat mentett a német rendõrség!

Plüssállatokat mentett a német rendõrség!
Nagyszabású mentõakciót hajtott végre a német rendõrség egy plüssmackó és egy plüsskutya visszaszerzésére.

A játékokat az õket birtokló kislány anyja hagyta az autó tetején, hiányukat csak 150 kilométerrel arrébb vették észre. A hétvége során Észak-Rajna-Vesztfália és Alsó-Szászország tartományainak számos rendõre vett részt a hõsies mentõakcióban, hogy a hároméves kislány visszakaphassa szeretett plüssállatait, melyeket édesanyjával Osnabrück és Dortmund között hagytak el.
A Dortmundból érkezõ kétségbeesett telefonhívást követõen Osnabrück rendõrei az autópálya mentén kezdték meg a kutatást a mackó és a kutyus után, próbálkozásaikat siker koronázta. Miután az állatok hatósági kézbe kerültek, megkezdõdhetett a rendõrstaféta.

Az osnabrücki rendõröktõl münsterlandi kollégák vették át a kislány által fájóan hiányolt kedvenceket, õket Ruhr-vidéki rendõrök váltották, míg végül a hároméves leányzó magához ölelhette a barna mackót és a fehér kutyust.

"Kisgyerek, anya, kutyus, és mackó nem gyõzött hálát adni a rendõrségnek a gyors családegyesítésért" - áll a münsteri rendõrség által hétfõn kiadott közleményben.