2024.04.19. - Emma

Terecskei Ritának halálfélelme volt!

Terecskei Ritának halálfélelme volt!
A Zanzibár énekesnõje nem egy tapasztalt lovas. Persze, ez nem azt jelenti, hogy csak kantárszár segítségével tudná megülni a pacit.

Ma is bátran pattan nyeregbe Terecskei Rita, annak ellenére, hogy pár évvel ezelõtt majdnem balesetet szenvedett, saját hibájából.

"Csemõben kilovagoltam az erdõbe. Az idõjárás kezdett rosszra fordulni, az állaton éreztem, hogy nagyon nyugtalan lett emiatt. Ezért visszafordítottam.

A lovak megérzik, ha nem elég kemény kézzel bánnak velük, ez a paci is átvette az irányítást, és elkezdett hatalmas sebességgel vágtatni. Az egyik lábam beakadt a kengyelbe, és úgy kellett odalapulnom a lóhoz, mert annyira féltem.

Egy kanálisnál még egy kilencven fokos kanyart is bevett, és egy trágyadombot is átugratott, mielõtt hazaérkeztünk volna.

Halálfélelmem volt. Arra gondoltam, ha leesem a lóról, és fél lábammal a kengyelben lógok a lovon, akkor biztos úgy összezúzom magam, hogy ott halok meg.

Nem volt leányálom. Szerencsére a ló tulajdonosa azonnal felültetett egy másikra, így rögtön le tudtam küzdeni a félelmemet" - mesélte Terecskei Rita.