2024.03.29. - Auguszta

Cristiano Ronaldo a Real Madridba igazol!

Cristiano Ronaldo a Real Madridba igazol!
Eladja a portugál aranylabdást a Manchester United a Real Madridnak.

Ára világrekord, átszámítva 26 milliárd forint. A klubok megegyeztek, a futballista madridi fizetésérõl megállapodni formalitás. Az átigazolást hamarosan bejelentik.

”A Manchester United 80 millió fontos átigazolási ajánlatot kapott Cristiano Ronaldóért a Real Madridtól. Cristiano kérésére a klub engedélyezi a Madridnak, hogy tárgyaljon a játékossal” – jelent meg a közlemény csötörtök délelõtt fél tizenegykor az MU hivatalos honlapján.

A marca.com szerda este megírta, Florentino Perez elnök telefonon beszélt David Gillel, az angolok igazgatójával, megegyeztek, kifizeti a kért 80 millió fontot, vagyis 94 millió eurót.
ronaldo

A klasszis a világ legdrágább futballistája lesz, 21 millió euróval dönti meg az eddigi csúcsot, Zinedine Zidane 2001-es Real-szerzõdését.

Cristiano Ronaldo jelenleg Los Angelesben van vakáción, a Real oda küldi ki orvosát, hogy megvizsgálja, és ha mindent rendben talál, valamint megegyeznek a fizetésérõl, hivatalosan is a Real Madridé.

A spanyolok kedden Kakát 67 millió euróért szerezték meg a Milantól, a portugál a második nagy fogásuk, mindketten aranylabdások. Tavaly óta csábították, C. Ronaldo menni akart, de akkor Sir Alex Ferguson, a United edzõje még meg tudta gyõzni, maradjon.

Elõszerzõdést köthettek, hogy idén fix összegért – 80 millió fontért – elmehet, ha június 30-ig megállapodnak vele.

A 24 éves szélsõt 2003-ban szerezte meg a United a Sporting Lisszabontól 15 millió euróért. Az angoloknál 292 meccsen 118 gólt szerzett, három bajnokságot és egy BL-t nyert az egyesülettel.