2024.04.25. - Márk

Majka játékasztalt vitt a beteg gyerekeknek

Majka játékasztalt vitt a beteg gyerekeknek
A Ronald Mc'Donald ház kis betegeivel ünnepelte 30. születésnapját Majka.

A közelmúltban póker nagykövetté avanzsált mûsorvezetõ az egyik pókerklubtól kapta azt a két játékasztalt, melyet azonnal tovább is adományozott.

- A póker klub, ahová évek óta rendszeresen járok, meglepett ezekkel az asztalokkal. Ez egy kedves gesztus, amiért természetesen nagyon hálás vagyok, de sajnos hely hiányában nem tudom hazavinni õket.
Rövid gondolkodás után megállapodtam a klub vezetõségével, hogy olyan helyre viszem a sakk, illetve beckgammon asztalokat, ahol hasznát veszik és örömet okozhatunk vele. Így kerültek a játékok a Ronald házba.

Itt olyan vidéki gyerekek - és családjaik - laknak, akik hosszas kezelésekre kerülnek budapesti korházakba. Ez alatt az idõ alatt talán nélkülözni kellene a szüleiket, hiszen a kórházban nincs elég hely. Ez az alapítvány akár hónapokra lehetõséget biztosít a hozzátartozók számára, így a gyógyulás is könnyebb.

Hiszem, hogy az önfeledt játék, szintén felgyorsíthatja gyógyulást, és a szülõk figyelmét is kicsit eltereli az aggodalomról. Ebben segít a beckgammon és a sakk, ráadásul ez utóbbi a gyerekek memóriáját is javítja - mondta Majka.

A rapper nem esik kétségbe attól, hogy betöltötte 30. életévét, és nem is hiszi, hogy ettõl most hirtelen megkomolyodna. Ugyanúgy élvezi az életet, mint eddig, talán egy kicsit tudatosabban, elõrelátóbban próbálja tervezni a napjait. Ennek az elhatározásnak volt elsõ lépése, hogy a saját születésnapján õ is ajándékozzon és mi sem bizonyítja jobban, hogy jó döntés volt, mint az boldog gyermekarcok.