2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Lemondott a salgótarjáni pornós képviselõ!

Lemondott a salgótarjáni pornós képviselõ!
Lemondott a Fidesz-KDNP által az önkormányzat pénzügyi bizottságába delegált képviselõ Salgótarjánban, miután nyilvánosságra került, hogy pornós fotók és filmek jelentek meg róla az interneten. A nõt munkahelyérõl, a megyei könyvtárból is elbocsátották.

Hidasi Mónika neve még szerepel Salgótarján megyei jogú város honlapján a pénzügyi bizottság kültagjai között, de - mint Varga Tamás aljegyzõ az MTI-vel pénteken közölte - már beadta lemondó nyilatkozatát. Ebben arra hivatkozott, hogy elköltözik a városból - tette hozzá az aljegyzõ.
Az üggyel kedden foglalkozó bulvárlap úgy fogalmazott: a nõrõl "a legdurvább pornós fotók és filmek jelentek meg az interneten".

Fenyvesi Gábor (Fidesz), Salgótarján alpolgármestere az MTI-nek azt mondta: nagyon megdöbbentek a helyzeten. Mindenki elõbb tudott az ügyrõl, mint a város vezetõi, de a szóbeszédek után valaki végül konkrétan szólt. Mint hozzátette, megkérték Hidasi Mónikát, hogy mondjon le a külsõs bizottsági tagságról, s õ ezt meg is tette.

Az alpolgármester elmondta: retorziót nem tudnak alkalmazni, ha az érintett párttag lenne, azonnal kizárnák, de így egyedüli megoldás a lemondása.

Hidasi Mónikát, aki néhány éve aktivistaként segítette a Fideszt, 2006-ban delegálta a posztra a Fidesz-KDNP szövetség. A megyei és a városi önkormányzat által közösen mûködtetett Balassi Bálint Megyei Könyvtárban zenei könyvtárosként tevékenykedett, de az intézményben az MTI megkeresésére szûkszavúan azt közölték, hogy néhány napja már nem dolgozik ott.

Salgótarján közgyûlése augusztus 25-i ülésén napirendre kerülhet az ügy, akkor választanak új tagot a megüresedett posztra.