2024.04.24. - György

Megdöbbentõ! Zoltán Erika legyõzte a rákot!

Megdöbbentõ! Zoltán Erika legyõzte a rákot!
Megdöbbentõ õszinteséggel mesélt évekkel ezelõtti betegségérõl Zoltán Erika. A méhnyakrák miatt elkötötték a petevezetékét.

Megdöbbentõ titokról rántja le a leplet Zoltán Erika.

Ki gondolná, hogy a színpadon mindig mosolygós énekesnõ, aki fájdalmából, bánatából a külvilág felé semmit nem mutatott, éveken át küzdött a méhnyakrákkal, és még a gyermekszülés is veszélybe került.

Nem véletlen, hogy 12 éves lányával, Zoéval közösen csatlakoztak az Egészséges Ifjúságért Alapítvány anya-lánya programjához, pedig amikor megkeresték õket, senki nem sejtette, hogy 16 évvel ezelõtt õ maga is átélte azt, ami ellen most küzd.

– Amikor megkerestek, nem is tudták, hogy mennyire személyesen érint engem a téma. 1993-ban és 1995-ben egy kisebb és egy nagyobb mûtétem volt, a második alkalommal egy pulykatojás nagyságú daganatot távolítottak el belõlem, ráadásul az egyik petevezetékemet el is kellett kötni a biztonság kedvéért.

Akkor az orvos azt mondta nekem, hogy ha szeretnék gyereket, mielõbb szüljek, mert ez a helyzet csak rosszabbodhat, ha legközelebb elõjön a daganat, a méhemet is ki kell venni – árulta el Zoltán Erika, aki annak ellenére optimistán viselte a hírt, hogy az emberek nagy többségét ez letaglózná. De õ tudta, hogy meg kell gyógyulnia.
Zoltán Erika legyõzte a rákot


– Nekem az elsõ gondolatom az volt, hogy miként lehet ebbõl meggyógyulni. Igenis saját magamnak érjek annyit, hogy nem aggódom, nem rokkanok meg, hanem elõrenézek, és keresem a megoldást. Én alapvetõen ilyen ember vagyok, optimistán tekintek elõre, így éppen én voltam az, aki tartotta a szeretteiben a lelket.

Robi, a férjem alig akart otthagyni a kórházban, teljesen kétségbe volt esve, nekem kellett õt nyugtatgatni. Végigcsináltam, meggyógyultam, és azóta is nagyon figyelek, hogy ne legyen baj, tízhavonta járok kontrollra, és figyelek arra, hogy vigyázzak magamra – jelentette ki az énekesnõ, aki természetesen a lányát is azonnal elõjegyeztette a méhnyakrák okozója, a HPV elleni védõoltásra, amint Zoé abba a korba ért.

– Azt vallom, hogy akinek családja van, kutya kötelessége felelõsen viselkednie és vigyáznia magára. A szûrés, a védõoltás egy jó dolog, élni kell vele.