2024.04.19. - Emma

Németh Kristóf retteg a kórtól

Németh Kristóf retteg a kórtól
Két napja érkezett a hír, mely szerint Németh Kristóf (34) betegsége miatt a Barátok közt történetében elõször kerül sor egy szereplõ oly módon való helyettesítésre, amelyre eddig nem volt példa. A Kertész Gézát alakító színész ugyanis egy ideje nem tud lábra állni, ezért a következõ három hétben Karalyos Gáborral folytatódnak a sorozat felvételei. A Blikk azonban megtudta, sokkal súlyosabb a baj, mint ahogy azt Németh Kristóf korábban gondolta volna. Fájdalmai kivizsgálása ugyan még folyamatban van, de a lehetséges diagnózisnál még az autoimmun-betegség is szóba került. A színészt lesokkolta a hír, és bevallotta: félt attól, hogy kiderül, komolyabb a baj.
- Elõször csak egy kisebb fájdalom volt a bokámban, azt hittem, megerõltettem, aztán szilveszter után már nem tudtam lábra állni. Hatalmasra dagadt, semmilyen irányba nem tudtam mozgatni és még hozzá sem kellett érni, akkor is szinte üvöltöttem a fájdalomtól. Annyira súlyos volt a helyzet, hogy dolgozni sem tudok, a sorozatban helyettesítenek, a színházban is sorra maradnak el emiatt az elõadások. Tudom, ez egy fura helyzet, de most az egészségem a legfontosabb. Ráadásul egyelõre nem tudni mi a bajom, de maximálsan bízom az orvosaimban, mert nagyon jó hírû szakemberek. Mindent ki akarnak zárni, éppen ezért néha még eléggé ijesztõ diagnózis-lehetõségek is felmerülnek. Az azért furcsa, hogy a mosdóba is csak mankóval tudok kimenni, de méltósággal viselem és most legalább bepótolok minden olyan elmaradásomat, amelyet az ágyból a számítógép segítségével el tudok végezni - vallotta be Kristóf, aki kihasználva ezt a helyzetet, jövõ héten három napra kórházba is vonul, hogy tetõtõl talpig kivizsgáltatja magát.

- A szívultrahangtól kezdve a májfunkción át a vér- és vizeletvizsgálatig mindent elvégeznek. 34 éves vagyok, azt hiszem, éppen itt az ideje, hogy figyeljek erre, hiszen az utóbbi idõben annyi szörnyû történetet hallani korombeli fiatal emberekrõl - mondta a színész, aki ezúttal különösen örül annak, hogy a felesége is orvosnak tanul.

- Niki nemsokára végez az orvosin, így sokat tud segíteni abban, hogy megértsem, mirõl is szól ez az egész. Ráadásul a Barátok közt produkcióban is rögtön felajánlották a segítséget, kapcsolatot a legjobb orvosokhoz - tette hozzá Kristóf, aki pozitívan gondolkodó emberként ebben a helyzetben is megtalálta a jót:

- Legalább többet lehetek a családommal, a fiammal, amit most nagyon élvezek, nem is beszélve arról, hogy végre kipihentem magam - nevetett Kristóf.