2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Az apaság szépsgeirõl valott Balázs

Az apaság szépsgeirõl valott Balázs
Sebestyén Balázs szeretné, ha a fia nyitott szellemiségû emberré válna majd, aki a másságot is jól kezeli.

Kisfia, Benett születése óta sokkal nyugodtabb tempóra kapcsolt Sebestyén Balázs és mindennapjait a - rádiózás mellett - a családi élet és a kisfia határozza meg. Balázs és párja, Viki intenzív, lendületes életet éltek, utaztak, buliztak. Most többet vannak otthon, hiszen egy kisbaba érkezése helyhez köti a szülõket.
"Erre szerintem nem lehet felkészülni. A barátok, rokonok mesélnek, tanácsokat adnak, és persze néhány könyvet is elolvas az ember, de ennek ellenére sem tudtam- tudhattam, mi vár rám. Csak saját tapasztalatomon keresztül értettem meg, milyen is az apaság, és az élet egy kisbabával, családként" – mondta a Kiskegyednek Balázs.

A rádiós azt is elárulta, hogy kisfia egyelõre sokat alszik, ilyenkor feleségével kettesben tudnak tölteni néhány órát, de természetesen kevesebbet, mint azelõtt. Sok kisgyermeket nevelõ párral ellentétben Balázsék moziba, vacsorázni is rendszeresen eljárnak, szerencsére van segítségük, s azt tervezik, egy-két év múlva már hármasban utazgatnak majd. "Szeretném, ha a fiamból nyitott szellemiségû, elfogadó ember válna, aki akár a másságot is jól kezeli" – mondta a mûsorvezetõ.

Amennyiben lenne olyan, akkor Balázs jó esélyekkel pályázhatna a Kispapák Gyöngye kitüntetésre, hiszen tudja, hogy egy nõ élete a gyerekszülést követõen megváltozik, kevesebb idõ jut a férjre és az újdonsült apukának is be kell szállni a gyermek körül teendõkbe, netán a házimunkába is. „A gyerekkel kapcsolatos bármilyen teendõben szívesen részt veszek, igyekszem minél több idõt vele tölteni. Szerintem nagyon könnyen meg lehet tanulni minden apai feladatot. Nem nagy ördöngõsség, csak rá kell hangolódni a babára” – mondta Sebestyén Balázs.