2024.04.16. - Csongor

Megnõsül Vilmos herceg

Megnõsül Vilmos herceg
A bombát a Brides (Menyasszonyok) címû magazin robbantotta, miután twitteres oldalán beszámolt róla, hogy kémei "megaméretû hatalmas eljegyzési gyûrûvel" az ujján látták Kate Middletont az egyik legelõkelõbb londoni városrész, a Sloane Square exkluzív fodrász- és szépségszalonjában.

A Sunday Express címû vasárnapi bulvárlap utánajárt a dolognak, és annyit megállapított, hogy a 28 éves Kate az elmúlt napokban nem fordult meg Richard Ward szalonjában, amelynek egyébként valóban rendszeres vendége.
Az Express szerint köztudott az is, hogy Vilmos barátnõje hord egy "eljegyzésihez hasonló" gyûrût bal kezének középsõ ujján, "de nem a gyûrûsujján". A lap szerint azonban udvari megfigyelõk körében is konszenzusossá vált az a vélemény, hogy a herceg most már "inkább elõbb, semmint utóbb" megkéri kedvese kezét; egyes bennfentesek azt sem zárják ki, hogy a hivatalos bejelentés már a csütörtökön esedékes brit parlamenti választások után elhangzik.

A brit légierõ helikopter-pilótájának készülõ, idén 28 éves Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnõ elsõszülött fia, aki apja után a második a brit trónutódlási sorban - 2001-ben ismerkedett meg polgári származású kedvesével a skóciai St. Andrews egyetemén. A házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a brit sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege.

A herceg - általános megdöbbenésre - három éve szakított ugyan barátnõjével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe. Az eljegyzési találgatások hulláma idõrõl idõre magasra csap.

A Woolworths, az egykori patinás brit áruházlánc például már 2006 karácsonyára legyártatott 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát Vilmos és Kate "eljegyzési" portréjával. A Woolworths azóta tönkrement, a várva várt bejelentés pedig még mindig nem hangzott el.