2024.04.25. - Márk

Valóságshowban árulják a szüzességet

Valóságshowban árulják a szüzességet
Botrány tört ki Ausztráliában egy készülõ televíziós mûsor miatt, amelyben önkéntesek a szüzességüket ajánlják fel árverésen a legtöbbet kínáló jelentkezõnek.

A szüzesség aukciót egy ausztrál dokumentum filmes, Justin Sisley találta ki, és elkezdett toborozni fiatal jelentkezõket. A botrány miatt azonban az ausztrál Victoria államból az amerikai Nevadába kellett költöznie a produkcióval. Az ausztrál hatóságok ugyanis azzal fenyegették, hogy prostitúció szervezéséért eljárást indítanak ellene, ha folytatja a filmezést.
Sisley a nyilvánosság elé lépett vitatott tervével és bejelentette, hogy már legalább három önkéntes jelentkezõje van az aukcióra.

A jelentkezõ szüzek 20 ezer dollárt kapnak részvételükért, továbbá a szüzességük árverezésébõl befolyó összeg 90 %-át. A maradék azé a nevadai bordélyházé, amely a helyszínt biztosítja a valóságshowhoz.

Az árverés online indul, de az ajánlattevõk a licit végsõ szakaszában már személyesen is találkoznak az "áruval".

Az egyik jelentkezõ, egy 21 éves lány Sydneybõl, aki Veronica néven szerepel majd a mûsorban, bevallotta, hogy a pénzért vállalta a szerepet. Hozzátette azonban, hogy a szex hagyományos felfogásának is szán egy fricskát. Azt is elmondta, nem hiszi, hogy valaha is megbánja a döntését.