2024.04.19. - Emma

Megzenésítették Jacko temetési beszédét

Megzenésítették Jacko temetési beszédét
A Collins és Behnam dj-páros régóta öregbíti hazánk hírnevét a nemzetközi elektronikus zenei színtéren.

Legújabb dalukat, amiben Shampton tiszteletes Michael Jackson temetésén elhangzott beszédét is felhasználták, Miamiban játssza az Fpower rádió, és egy helyi lemezkiadó is lecsapott rá. A dj-páros idõközben bejutott a Beck’s Different by Choice Award példaképkeresõ kampány második fordulójába. Annak idején, amikor hét éve elõször találkoztak, álmodni sem merték volna, hogy hatalmas sikerrel fognak többször is turnézni Japánban.
- Most nagyon belehúztunk a zenekészítésbe. - kezdte Némethy Gábor, azaz Collins. - Egyik legjobban sikerült új alkotásunkhoz Michael Jackson temetésén elhangzott papi beszédet is felhasználtuk, ezzel tisztelegve az egyik legnagyobb zenei ikon elõtt.

A szám címe King of pop lett, és egy Miami-ban egy rádió rotációban játssza már egy jó ideje, sõt, egy ottani lemezkiadó is ki fogja adni, csak úgy, mint egy osztrák. Magyarországon már igen sok mindent elértünk, idén nyáron is majdnem az összes fesztiválon fellépünk. Hosszútávon szeretnénk külföldre is kijutni, amire most egész jók az esélyeink. Csináltunk egy másik dalt is In Mexico címmel, amihez egy Tarantino filmbõl kivett mintát használtunk fel. A külföldi DJ-k általában sok pénzt kérnek azért, hogy másnak a számát átdolgozzák, de ez a dal annyira megtetszett több külföldi dj-nek, hogy remixkészítési szándékkal meg is kerestek minket.

A DJ-páros ezen sikerek mellett esélyes, hogy Magyarország fiatal példaképévé váljon. A májusban indult Different by Choice Award elnevezésû, nagyszabású példaképkeresõ kampány elsõ fordulóján ugyanis már túl is jutottak, azaz bekerültek a tíz döntõs közé. Közülük hamarosan kikerül az ország három legtehetségesebb példaképe.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet tehetséges fiatalokra, és támogassa munkásságukat, hiszen az elsõ három helyezettet - az elismerés mellett – jelöltenként 600.000 forinttal is megjutalmazzák. A felkért 47 jelöltbõl - akik valami kiemelkedõt alkottak, ígéretes tehetségek, elismerésre érdemesek, akikre tevékenységi körtõl függetlenül büszkék lehetünk - a második körre már csak a 10 legtöbb szavazatot kapott jelölt maradt. Rájuk, és köztük a Collins and Behnam-re is július 9-ig a www.becksperience.hu/dbc oldalon lehet szavazni.

- Mi mindenkire valamilyen szinten példaképként tekintünk, aki valamit is elért a saját szakmájában, vagy mûvészeti ágában, de a Depeche Mode mindkettõnknek mindenkori nagy kedvence – vallott Collins azokról, akikre maguk is felnéznek. - A példaképek viszik elõre a világot, õk ösztönzik arra az embereket, hogy a saját dolgaikat még jobban és kitartóan csinálják. Ha idõnk engedi, akkor az összes nekünk elküldött demo zenét véleményezzük, és esetleges javaslatainkkal segítjük a fiatalok munkáját, hiszen amikor mi kezdtük, számunkra is hatalmas segítség volt minden építõ kritika. Továbbá minden fiatalnak ösztönzõ lehet látni, hogy néhány év alatt, kitartó munkával és a szakma szeretetével szinte minden elérhetõ.