2024.04.25. - Márk

A klitorisszal nem törõdnek a filmekben

A klitorisszal nem törõdnek a filmekben
Gyönyörû nõk és jóképû férfiak fonódnak össze, esõcseppek szaladnak végig meztelen testükön, a nõ körmével beleváj a férfi hátába. Ilyen a jó szex – mondják a filmek.És hogy mi az igazság?

A filmes szexjelenetek szinte egyidõsek a mozgóképpel. Bármilyen mûvészi csomagolásban is jelenjenek meg, valójában nincs más funkciójuk, mint erotikus izgalmat vagy sóvárgást kiváltani a nézõbõl, leginkább a férfiakból. Ám sohasem szabad saját szexuális életünket a tökéletesen koreografált, ideális szögbõl megvilágított filmes jelenetekhez hasonlítani.
Fõleg azért nem, mert ezek tévhiteket népszerûsítenek, és nagyon sok filmes szexjelenet ugyanolyan fikció, mint a lézerkard vagy a farkasember. Most szemügyre vesszük, mit hazudnak nekünk a filmek a szexrõl.

A falnak döntött nõ pillanatok alatt a csúcson van

Rengeteg filmen láthattuk, hogy sötét sikátorban, aluljáróban, de akár lakásban is, a férfi a falnak nyomja a nõt, letépi a bugyiját, és a szenvedélyes penetráció után a nõnek szinte azonnal orgazmusa lesz.

Ez történik például David Keith és Pamela Anderson között a Jó zsaru, rossz zsaruban, vagy Al Pacino és Ellen Barkin között A szerelem tengerében. Nulla elõjáték, nulla öröm-fokozás, és a klitorisszal sem törõdik senki.

Az igazság: a legtöbb nõ nem képes orgazmusra kizárólag attól, hogy a férfi beléhatol.