2024.04.19. - Emma

Fehér gyerek született a fekete családban

Fehér gyerek született a fekete családban
Órákig sokkos állapotban nézték újszülött gyermeküket az Ihegboro szülõk. Nem igazán értették, hogy mi történt, mint ahogyan az orvosok sem. Kislányuk ugyanis szõke hajjal és kék szemmel jött a világra. Hogy mi a gond? Az, hogy a brit pár színes bõrû.

Nagy-Britannia genetikusa tanácstalanul vizsgálgatják az újszülött Nmachi Ihgeborot. A gyönyörû, kékszemû, szõke hajú kislány nagy fejtörést okoz nekik, nem értik, miért olyan, amilyen. Mindennapos lehetne a fehérbõrû kislány világrajövetele, csakhogy a gyermek szülei színes bõrûek.
A 44 éves Ben és a 35 esztendõs Angela is Nigériából származik és egyikõjük családja sem „keveredett” a fehérekkel.

- A szülés után órákig sokkos állapotban ültünk az ágyon és csak bámultuk a kislányunkat. Viccesen még meg is kérdeztem a feleségem, hogy biztosan az én gyerekem-e – mesélte Ben. – Amikor azonban hazavittük és testvérei mellé tettük, semmi kétségem nem volt afelõl, hogy õ az én kicsi lányom – tette hozzá a büszke apa.

A szülõk szerint ez csoda, a genetikusok azonban nem elégednek meg ezzel a „magyarázattal”. Azt már kizárták, hogy a kis Nmachi albínó lenne.

- Ez egy nagyon különleges eset. Angela és Ben õsei minden bizonnyal hordoztak magukban fehér géneket, melyek „átugrottak” néhány generációt és most Nmachiban „teljesedtek ki” – találgatott Bryan Sykes, az Oxfordi Egyetem professzora.