2024.04.25. - Márk

Suttogva kért gumióvszert Bodrogi Gyula

Suttogva kért gumióvszert Bodrogi Gyula
A Nemzet Színésze nem bánja, ha az ismert szerepei közül nem csak a Süsü és a Linda jut róla az embereknek az eszébe, hanem egy kínos gumióvszeres jelenet is.

A 76 éves Bodrogi Gyula a mai napig rendkívül aktív életet él: a következõ színházi szezonban nyolc darabban fog játszani, de emellett bõven jut ideje a családra, a barátokra, na meg persze a nosztalgiázásra is. Ha valaki a Nemzet Színészére gondol, akkor egészen biztos, hogy eszébe jut a Linda, vagy a Süsü címû tévésorozatban nyújtott fantasztikus játéka, azonban Bodrogi úr valami egészen másra is emlékszik a híressé vált szerepei közt.
"Nekem van még egy harmadik is, amit egész biztos, hogy annyian ismertnek, mint ezt a kettõt: a patikában, a kotonos!" - nevet fel Bodrogi Gyula.

"Ez egy klasszikus kabaré jelenet volt... Sok mindenkivel elõfordul, ha az ember valahová elmegy, és valami olyasmit kell kérni, amit szégyell, és nagyon-nagyon szolidan, súgva próbálja meg az eladónõnek elmondani, hogy szeretne gumióvszert venni. Erre a tapintatlan patikus nõ elkezd kiabálni, hogy hol találja a kotont?! Ettõl pedig annak az embernek, akit én játszottam, pokoljárás lett az élete!" - mondta Bodrogi Gyula.

"Természetesen az én életemben is elõfordult már hasonló kínos szituáció. Ilyesmi mindenkinek van, csak oda kell figyelni!" - adja a tanácsot a színész, akit az óvszeres sztori ellenére a mai napig a legtöbben Süsü figurájáról ismernek meg. "Egyszer egy kislány tõlem olyan két méterre állt, én beszélgettem valakivel, a kislány pedig odajött, és azt mondta, hogy: Te vagy a Süsü! Én meg mondtam, hogy igen, aztán pedig elénekeltük együtt a nótát, mert tudta."mesélte Bodrogi Gyula.