2024.03.29. - Auguszta

Liptai fizeti ki Daróczi Dávid tartozását?

Liptai fizeti ki Daróczi Dávid tartozását?
Az elhunyt ex-kormányszóvivõ összesen nyolcmillió forintos banki adósságot hagyott hátra. Daróczi Dávid édesanyja úgy döntött a hagyatéki tárgyaláson, nem mond le fia örökségérõl, még akkor sem, ha ezzel együtt az adósságokat is neki kell majd megfizetnie. Az asszony így is nehéz körülmények között él, a hagyaték pedig teljesen tönkre teheti anyagilag. Daróczi személyes tárgyait viszont máshogy nem kaphatná meg. "62 ezer forint a nyugdíjam, ebbõl akarják levonni a pénzt havonta. A közjegyzõ szerint a nyugdíjam sok, mert a létminimum 28 ezer forint."
"Arra sem lesz pénzem, hogy a gyógyszereimet megvegyem, és tisztán tartsam magamat meg a környezetemet. Arról nem beszélve, hogy mibõl fogok megélni és ápolni a fiam sírját. Nem vagyok én már örököse másnak, mint a bánatnak. Minden mást elvettek tõlem" - érzékenyült el Ica néni.

Az asszony most azt szeretné, ha Liptai Claudia is kivenné a részét a tartozásból.

"A tárgyaláson is hangsúlyoztam: követelem, hogy Claudia szálljon be a tartozásba a Joci által vett jegygyûrû árával, és annak az utazási költségnek a felével, ahova közösen mentek. A fiam ugyanis ezeket mind a hitelbõl fizette, az eljegyzésük pedig felbomlott a halálával" - nyilatkozta határozottan Daróczi Dávid édesanyja, aki állítása szerint hiába kérte Claudiát, még fia ingét sem kapta vissza.