2024.03.29. - Auguszta

Forma-1-es autóban Vladimir Putin!

Forma-1-es autóban Vladimir Putin!
Forma-1-es autóval száguldozott az orosz kormányfõ Vladimir Putin Szentpétervár lezárt utcáin. Korábban is láthattuk már az államférfit különbözõ szerepekben, amivel kemény kormányfõi imidzsét próbálta színesíteni.

Részt vett már bálnavadászaton, jelentek meg képek amint az általa elejtett tigrissel pózol, lencsevégre kapták már síelés, horgászat közben. A mostani reklámfogással az államfõ az Oroszországba érkezõ versenysorozatot próbálta népszerûsíteni.
Putin megállapodást kötött a száguldó cirkusz tulajdonosával Bernie Ecclestone-nal, miszerint 2014-tõl Oroszországnak is helyet biztosítanak a versenynaptárban. Az orosz versenypálya a fekete tenger partján fekvõ üdülõhely - Sochi közelében épül majd fel. A település nem csak a most bejelentett új versenyhelyszínrõl híres, ugyanis a város ad helyet a 2014-es téli olimpiai játékoknak.

A tesztvezetés során a kormányfõ több mint 240 km/h-val száguldott és miután kiszállt az autóból gratulált magának és angolul hozzáfûzte a jelenlévõknek: "Elsõre nem is volt rossz."