2024.03.29. - Auguszta

Nõket molesztált a Volkswagen dán motorsportfõnöke?

Nõket molesztált a Volkswagen dán motorsportfõnöke?
Ugyan nyugalom és elégedettség is lehetne a Volkswagen háza táján, hiszen Carlos Sainz révén az õ pilótájuk vezet a világ legnehezebb terepraliversenyén, de nincs, mert a Focus címû német lap olyan sztorit szellõztetett meg, ami rendkívül kellemetlen az istállónak.

Kris Nissenrõl, a Volkswagen dán motorsportfõnökérõl derítették ki, hogy 2011 januárjában szexuálisan zaklatott két nõt. Azt állítják, hogy az F3-as széria makaói versenyén az ötvenéves férfi a hotel bárjában sértegette az egyik felszolgálólányt, a mellét is megfogdosta, majd összevert egy alkalmazottat.
Olaj a tûzre, hogy Nissen korábbi navigátora (ralis pályafutásának 1988-ban egy szörnyû baleset vetett véget, amikor csaknem bennégett a kocsijában), Tina Thörner azt nyilatkozta, hogy a dán õt anno arra kényszerítette, hogy benyúljon a lába közé, mondván: „Nézd meg, milyen kemény legény vagyok”.

A botrány azért ver nagy hullámokat, mert a Volkswagen nem szabadul meg kellemetlenné vált emberétõl. Szóvivõjük útján közölték: eszük ágában sincs hazazavarni Nissent a Dakar-raliról.