2024.04.18. - Andrea, Ilma

Leszámolás volt a West Balkánban?

Leszámolás volt a West Balkánban?
Már a bejáratnál verekedtek, majd visszatértek a balhézók - állítják a szemtanúk.

Korántsem zárható ki, hogy szórakozóhelyek közötti konkurenciaharc miatt robbant ki a pánik, amelynek a nyomán kitört tülekedésben a menekülõ tömeg agyontaposta a lányokat az emeletrõl levezetõ lépcsõn.

Mivel a West Balkánban a többi szórakozóhelyhez képest rendkívül olcsón árulták a jegyeket a tiniknek, szinte mindenki odaözönlött.
A Népszabadság úgy tudja: az interneten terjedt, hogy a konkurencia rég készült arra, hogy megzavarja az aznap este ott rendezett Noise Night Life-partisorozatot, mégpedig úgy, hogy balhét provokálnak, hogy a fiatalok más klubokhoz pártoljanak át.

Tarjányi Péter rendõrségi szakértõ szerint valóban nem ritka a menõbb helyek közötti rivalizálás.

– Van esély arra, még ha kicsi is, hogy ez egy kidolgozott szabotázs volt - vélekedett. - Ám nagyon sok mindennek kell ahhoz összevágnia, hogy minden feltétel adott legyen egy ilyen akcióhoz. Tudni kell elõre például, hogy zsúfolásig lesz a hely, vagy hogy egyetlen bejáraton menekülhetnek – tette hozzá.

Szemtanúk tucatjai egybehangzóan azt állítják: már a buli kezdetén sejteni lehetett, hogy valami nincs rendben.

Annyi ember volt, hogy a levegõért is verekedni kellett. Ilyet épeszû szervezõ nem csinál, hacsak nem akarja, hogy tucatjával essenek össze a szórakozók. Nem véletlen, hogy szombat este „Kaptár"-nak becézték a West Balkánt - ezt állította egy szemtanú, aki szerint már a szórakozóhely bejáratánál, órákkal a tragédia elõtt megkezdõdött a lökdösõdés. Szerinte a verekedõk elmentek, késõbb azonban erõsítéssel tértek vissza a West Balkánhoz.

Legalább öten hevertek rajtam, és rajtuk is még átmentek. Egy helyen sem engednek be ennyi embert, ha látják, hogy gáz lesz. Ez nem véletlen történt, balhét akartak – fogalmazott egy 19 éves fiú. /blikk/

Fotó a lépcsõházból