2024.04.25. - Márk

Tiltott körülmetélés San Franciscóban

Tiltott körülmetélés San Franciscóban
Több mint 12 ezren írták alá azt a petíciót, amelynek célja, hogy a körülmetélést betiltsák San Franciscóban. Aki a rendelkezést megsérti, ezer dollárra és/vagy egy év börtönnel büntetnék.

Novemberben születhet hivatalos döntés arról a rendelkezésrõl, amely betiltaná a gyerekek körülmetélését San Franciscóban. Az ezt támogatók 12 ezer aláírást gyûjtöttek ügyük érdekében, amelyek közül a hatóságok 7168-ról a hatóságok egy hónapon belül eldöntik, érvényesnek találják-e õket. Ha igen, még az év végéig kiderül, érvénybe lép-e a határozat – írja a Gawker.
A magunkat érintetlenség-párti aktivistáknak, intaktivistáknak nevezõ csoport azt szeretné elérni, hogy aki kisfiát körülmetélteti, azt ezer dolláros (körülbelül 180 ezer forintos) pénzbüntetéssel, és/vagy legfeljebb egy éves börtönbüntetéssel sújthatnák.

Az intaktivisták egy része „Az elõbõr legyen veled” feliratú kitûzõt visel, emellett pólókat és kék gyerekbodykat is árulnak – utóbbin a „ne vágjátok meg a kukimat!” szöveg olvasható.

A Beyond the Bris blog egyik cikkébõl az is kiderül, van, aki zsidó létére ennél is messzebb menne: Howard Stern rádiós mûsorvezetõ például azt szeretné, ha az egész Egyesült Államokban betiltanák a körülmetélést. Elmondása szerint ö 57 éve létére még mindig nem érti, mi értelme ennek az egésznek.