2024.04.19. - Emma

Átadták a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat

Átadták a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat
Hét év kihagyás után adták át ismét a soproni VOLT Fesztiválon a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat, amelyekkel a kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket ismeri el a zenész szakma és a közönség. A helyszínen a hazai kulturális médiavilág színe-java jelen volt, akik a gála után a VOLT Fesztivál vendégei voltak.

A nominált sorrend a húsztagú kuratórium és a szakmai szavazás eredményeként alakult ki és bár közhelyes, mégis igaz: valamennyi nominált díjazottnak is érezhette magát, hiszen a szavazás során a legrangosabb médiumok és a legnevesebb médiaszemélyiségek kerültek a közös listára.
A Magyar Távirati Iroda (MTI) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) közös életmûdíját, amelyet 2011-ben elõször ítéltek oda, Ligeti Nagy Tamásnak adta át Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója, aki "bõrbe kötött, õszülõ, de jól lapozható zenei lexikonként" mutatta be az újságírót. A díjazott az elismerést Hegyi Zoltán rockzenésznek ajánlotta, mondván egykor többedmagával õ indította el a VOLT magazint, ezzel hatott a fesztiválra, így közvetve erre a díjra is.

A soproni Petõfi Színházban rendezett negyedik VOLTfolió gálán a magazinok közül a Wan2, a zenei portálok, blogok versenyében a zene.hu nyert, az újságíró kategóriában Wágner Gábor (Wan2) kapta a legtöbb voksot. A legjobb rádió az MR2-Petõfi, a legjobb mûsor a náluk futó Akusztik, a legjobb zenei szerkesztõ (a szakmai szavazatok alapján) a szintén itt keverõ Izil lett.

A legjobb mûsorvezetõ díját megosztva az azóta megszûnt radiocafé96.8-on dolgozó Frankó Roni-Lovász László páros és Sebestyén Balázs (Class FM) kapta. Sebestyén Balázs televíziós mûsorvezetõként szintén elnyerte a VOLTfolió díjat.

A legjobb tévémûsor a Magyar Televízió Zárórája lett. A jogdíjfizetõs anyagok használatát díjazó Kösz.hu különdíját az általuk hirdetett eszmék népszerûsítéséért a quart.hu kapta, a VOLT szervezõi - Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert - pedig egy külön-különdíjjal is jutalmazták a napra pontosan 11 éve indult, májusban leállt radiocafé régi csapatát.